Η..κατάπτωση της Δημοσιογραφίας και ο χαμός στο twitter

@Σύμφωνα με πληροφορίες του sofokleous10.gr, σημαντικά στοιχεία τα οποία και ουσιαστικά «κλειδώνουν» κατηγορίες εναντίον 5 δημοσιογράφων (οι 3 εκ των οποίων εξαιρετικά γνωστοί) έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αναφορικά με την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί στις κινήσεις των λογαριασμών του πρώην υπουργού στοιχεία για μεταφορές σημαντικών χρηματικών ποσών σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι και εκτιμάτε ότι παρείχαν, επί χρόνια, δημοσιογραφική κάλυψη στον κ. Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, ειδικά στη μια περίπτωση τα ποσά είναι εξαιρετικά μεγάλα. Μάλλον οι δημοσιογράφοι βαράνε προσοχή στο μεγάλο Άκη με το ζειμπέκικό του...
@Αν οι εκδότες θέλουν να καταποντιστεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και να επιστρέψει το κόμμα της Αριστεράς στα εκλογικά ποσοστά του 2009, θα πρέπει να κάνουν την καρδιά τους πέτρα και να τον στηρίξουν! Είναι ο μόνος τρόπος για να τον βγάλουν από τη μέση και ο τόπος να αποκτήσει κυβέρνηση μακράς πνοής! Από τη σύγχρονη ιστορία του καναλιού έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι όποιον αποφάσισαν να «στηρίξουν» έχασε παταγωδώς και όποιον έβαλαν στο... μάτι, βγήκε νικητής! Ο Αλέξης Τσίπρας θορυβωδώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αρνήθηκε να εμφανιστεί στο Mega και οι κάλπες τον ανέδειξαν μεγάλο νικητή της 6ης Μαΐου!
@Τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), κάνοντας λόγο για «χτύπημα» στην κοινωνία, τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψαν νωρίς «το πρόσωπο της φασιστικής και νεοναζιστικής νοοτροπίας που ευαγγελίζονται». «Ο φασισμός δεν μπορεί να κρύβεται όσο κι αν προσπαθεί να μεταμφιέζεται και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που η δημοκρατία του δίνει ενώ έχει στόχο τελικά να πλήξει θανάσιμα την ίδια τη δημοκρατία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
@Πέρυσι ο παρουσιαστής του BBC Michael Portillo εξέφραζε την άποψη ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα «μας παρασύρει όλους». Τώρα προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο η κρίση αυτή έχει επηρεάσει τη στάση της νομισματικής ένωσης. Ο Portillo ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί απόψε στις 9 (ώρα Αγγλίας) στο BBC2. Σε αυτό θέτει το ερώτημα κατά πόσο οι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στη δραχμή. Μιλά με μια οικογένεια άπορων, καθώς επίσης και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.
@Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.
@Αναστάτωση προκάλεσαν στο Twitter άγνωστοι χάκερς, που έβγαλαν στον «αέρα» τα usernames και τα passwords χιλιάδων χρηστών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί επώνυμοι! Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προσωπικά στοιχεία που διέρρευσαν -μερικά από τα οποία δημοσιοποιήθηκαν κιόλας- προέρχονται από 55.000 χρήστες του Twitter.
@Αναστάτωση προκάλεσαν στο Twitter άγνωστοι χάκερς, που έβγαλαν στον «αέρα» τα usernames και τα passwords χιλιάδων χρηστών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί επώνυμοι! Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προσωπικά στοιχεία που διέρρευσαν -μερικά από τα οποία δημοσιοποιήθηκαν κιόλας- προέρχονται από 55.000 χρήστες του Twitter.
@Η ΕΡΤ αξιοποιεί κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ, για τη διάσωση και ανάδειξη του πολύτιμου Αρχείου της.Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί την Πράξη «Δημιουργία και Διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του Αρχείου της EPT Α.Ε.», η οποία έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Εθνικούς Πόρους. Ήδη, προκηρύχθηκε ο ανοικτός διεθνής Διαγωνισμός υπ’ αριθμ. 1480/12 για την «Επέκταση του κέντρου διάσωσης και αποκατάστασης και την προμήθεια λογισμικού», που αφορά στο υποέργο 3 της πράξης «Δημιουργία και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του αρχείου της ΕΡΤ», με προϋπολογισμό 552.560,00 € (πλέον ΦΠΑ, ήτοι 679.648,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), ενώ περίληψη της διακήρυξης απεστάλη και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ελληνικό Τύπο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…