Σε κάθετη πτώση ο τζίρος των media και εκλογές με όρεξη

μάχη για τα στιγμιότυπα συνεχίζεται όμως και μεταξύ ΕΡΤ και Σκάι. Η κρατική ραδιοτηλεόραση με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της ραδιοφωνικής και της τηλεοπτικής εταιρείας του Σκάι , διεκδικεί το ποσό των 410.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη μετάδοση αποσπασμάτων των αγώνων της ΠΑΕ Ξάνθη, τα δικαιώματα της οποίας είχε την προηγούμενη χρονιά η ΕΡΤ.
@Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε πως δόθηκε παράταση στην υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα σεμινάρια για ανέργους δημοσιογράφους. Στους καταλόγους της ένωσης, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι καταγεγραμμένοι 680 και πλέον άνεργοι δημοσιογράφοι. Γνωστό είναι επίσης πως διάφορα ΚΕΚ θα αναλάβουν αυτό τον κύκλο επιδοτούμενων σεμιναρίων, αφού αυτό ήταν προϋπόθεση της έγκρισης τους. Από αυτό όμως μέχρι να τηλεφωνούν τα ίδια τα ΚΕΚ σε ανέργους της Ένωσης υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.
επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου φαίνεται να έχει θέσει βέτο για τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε το Mega και για αυτό η διαδικασία έχει παγώσει, με αποτέλεσμα τη δημιουργία επιπλέον ανασφάλειας στον τηλεοπτικό σταθμό,Και αυτό το θέμα όπως και η σύμβαση του διευθύνοντος συμβούλου του Mega, Ηλία Τσιγκα, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην κρίσιμη ετήσια γενική συνέλευση του Mega την επόμενη Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στο Χίλτον. Θυμίζουμε πως αρχικά είχε σχεδιαστεί αύξηση της τάξης των 15 εκατ, ευρώ, αλλά μετά από νέα εισήγηση του ΔΣ τον περασμένο Ιανουάριο, μειώθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ. typologies.
@Σε… φουλ εκλογικούς ρυθμούς θα κινείται από το απόγευμα της Κυριακής το Kontra Channel. Ο μαραθώνιος του σταθμού θα ξεκινήσει στις 6 και μία ώρα αργότερα θα παρουσιάσει τα exit poll και τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ο Γιώργος Κουβαράς, ο Σωτήρης Ξενάκης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Παναγιώτης Τζανετάτος, με όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, θα βρίσκονται σε θέση μάχης με ζωντανές συνδέσεις, συνεχή ροή ειδήσεων και αποτελεσμάτων.
@Απόλυτη κυριαρχία είχε το Star το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου, στο κοινό 15-44, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, αφού το κανάλι έμεινε στην κορυφή και τις δύο αυτές ημέρες. Το Σάββατο 9 Ιουνίου σημείωσε τηλεθέαση 14,7% έναντι 13,8% της ΕΤ-1 και του Mega, αλλά και 13,1% του ΑΝΤ1. Την Κυριακή 10 Ιουνίου δε, παρέμεινε στην κορυφή με μερίδιο 17,0% έναντι 13,5% του Mega και του ΑΝΤ1, αλλά και 12,8% της ΕΤ-1. Ιδιαίτερα καλές επιδόσεις είχε το διάστημα αυτό και η ΕΤ-1, η οποία είχε σημαντική ώθηση από την έναρξη του Euro 2012. Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, το κρατικό κανάλι μετέδωσε την πρεμιέρα της εθνικής μας ομάδας με την Πολωνία, αγώνα που έφτασε ποσοστό 72,3% (!) στο κοινό 15-44, ανεβάζοντας την ΕΤ-1 στο σύνολο της ημέρας στην 2η θέση, με μερίδιο 16,8% έναντι 19,5% του πρώτου Mega, αλλά και 15% του τρίτου ΑΝΤ1.
@Σε πλατό της ΕΡΤ μπήκαν άνδρες της αστυνομίας λίγο πριν τους τίτλους τέλους της εκπομπής, κάνοντας έλεγχο για… το κάπνισμα! «Μας την έπεσε η αστυνομία κυρίες και κύριοι! Κάνουν έλεγχο να δουν αν καπνίζουμε! Υπάρχει κράτος, λειτουργεί», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κώστας Αρβανίτης, μόλις η εκπομπή επέστρεψε από διαφημιστικό break.
@Πτωτικά κινήθηκε ο τζίρος σε όλους τους κλάδους του τομέα ενημέρωσης και επικοινωνίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, αν και επιβραδύνθηκε ο ρυθμός της μείωσης σε σχέση με το α΄ τρίμηνο πέρυσι.
Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:
• Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, παρουσίασε μείωση 17,1% το α΄ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2011, έναντι μείωσης 20,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2011 προς το 2010

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…