Η ρευστή εικόνα των εκλογών και το πολιτικό μέλλον στον Κυριακάτικο τύπο

ρευστή εικόνα των εκλογών με την μάχη της επόμενης ημέρας κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα αποτυπώνοντας την εικόνα της πολιτικής σκηνής λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές με αρκετά ενδιαφέρονται στοιχεία σύμφωνα με το www.greekmme.gr. Πιο αναλυτικά το Πρωτοσέλιδο που καταγράφει ο: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ είναι: «Όλοι μαζί για τη νίκη της ΝΔ- Μεγάλη και ενθουσιώδης η συγκέντρωση στο Σύνταγμα» ενώ η ΑΥΡΙΑΝΗ εξηγεί με τον τρόπο της ότι : «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω- Ο λαός αύριο βάζει τέλος στη λαίλαπα του μνημονίου που κατέστρεψε την χώρα»
@Εκπληξη με την νέα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) : «Τώρα λύση ! Αντιμνημονιακή δυναμική- κύριος εκφραστής ο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ανακοινώνει τώρα ότι  : «Ο Τσίπρας φέρνει εκτροπή ! Εκθέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων διπλωματών και αναλυτών»
@Με το θέμα των εκλογών ασχολείται το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «Η Ελλάδα μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση - Ψήφος για το Ευρώ- Τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης την επόμενη μέρα» καθώς και η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι  : «Οι αυριανές εκλογές ορόσημο για το μέλλον- κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα σε πλήρη κατάρρευση». Επίσης Η ΑΥΓΗ ρπσθέτει  : «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω- Με την ψήφο του λαού η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» ενώ Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗς ΚΥΡΙΑΚΗΣ συμπληρώνει ότι : «Η ώρα της ευθύνης - ψήφος για την Ευρώπη - δεν υποθηκεύουμε την πορεία ανάπτυξης της χώρας»
Η ΕΠΟΧΗ : «Διαλέγουμε την ελπίδα, τους επιστρέφουμε το φόβο- Η αριστερά στην Ελλάδα διεκδικεί ισότιμη θέση σε μια κοινωνική Ευρώπη των λαών» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Ντέρμπι για την πρώτη θέση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Ρυθμιστές ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά» Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : «Εκλογές και πόσο επηρεάζουν τις καταθέσεις - Τι φοβούνται οι τράπεζες και γιατί είναι σε κόκκινο συναγερμό»
@Αυτή την φορά ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπογραμμίζει ότι : «Το καλό και το κακό σενάριο για όλα τα κόμματα : Ποιοί παραιτούνται τα μεσάνυχτα της Κυριακής- Αυτό που δεν λέει ο Τσίπρας- Συνέντευξη Σαμαρά» Ο ΛΟΓΟΣ : «Το μετέωρο βήμα των εκλογών- Οι διερευνητικές εντολές θα έχουν πάλι την τιμητική τους» ενώ το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τιτλοφορεί  : «Εκλογές- Τι μας ξημερώνει»
@ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ- συγκλονιστική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα» ΤΑ ΝΕΑ: «Ποια Ελλάδα θέλουμε. Ιστορική ψήφος» ΤΟ ΑΡΘΡΟ : «Γραφεία στοιχημάτων και αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ - Μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις στοιχημάτων υπέρ της ΝΔ»
@Καθοριστικός ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Ψηφίζουμε ευρώ και αλλαγή μνημονίου. Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους την τύχη της Ελλάδας» ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Ωρα Ελλάδας... Να προτάξουν τα συμφέροντα της πατρίδας όλα τα κόμματα». Με τίτλο: "Οι όροι μου για την κυβέρνηση..." κυκλοφορεί η Realnews, η οποία θα βρίσκεται στα περίπτερα -εκτάκτως- από το Σάββατο. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγουν τα χαρτιά τους στην "R" και απαντούν σε 10 ερωτήσεις για την επόμενη ημέρα, την κυβέρνηση, την επαναδιαπραγμάτευση, το μνημόνιο, τους φόρους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: "Πρόεδρε "κλείδωσέ" τους!" και αναφέρεται στην ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν δεν επιδείξουν υπευθυνότητα οι πολιτικοί αρχηγοί στις διερευνητικές εντολές, να τους "κλειδώσει" στο Προεδρικό Μέγαρο "μέχρι να βγει λευκός καπνός"...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…