Εθελούσιες..με μολότοφ και καυτό καλοκαίρι στην TV

@Το ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου αντί για απολύσεις τεχνικού προσωπικού εξετάζουν στο Star Channel. Ο σταθμός ακολουθεί ήδη το μοντέλο της μίας βάρδιας.
• Αποκαταστάθηκε η ομαλή ροή της μισθοδοσίας στα Μέσα του Συνασπισμού. Στην «Αυγή» οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και θα πληρώνονται κανονικά πλέον. Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» κάνουν σχέδια για ανάπτυξή του και προς το παρόν εμπλουτίζεται η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο με την ένταξη σε αυτή ροής ειδήσεων και σχολίων από το εξωτερικό μέσω των ιστοσελίδων Democracynow.org, L'Humanit και Liberation.
• Ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές για Sentra και Flash; Στον σταθμό του Γ. Κυριακίδη ζητήθηκε να υπάρξει ανακωχή μέχρι τον Ιούνιο, ενώ στον Sentra υπάρχουν διάφορες προτάσεις για υπενοικίαση του σταθμού, από τον Ν. Μαστοράκη έως και το σάιτ sport24.
• Σε αγωνιώδη αναζήτηση αγοραστή για το 50% του «Αθηνοράματος» και του Best FM βρίσκεται ο Αντώνης Λυμπέρης. Η κατάσταση είναι οριακή, αφού οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν για τον Απρίλιο (60%) και τον Μάιο, και η διοίκηση τους προέτρεψε να στείλουν επιστολή προς τις τράπεζες, οι οποίες και έχουν δεσμεύσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των εντύπων. Οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν την οδηγία για να πληρωθούν. Από το πρόσφατο 'ΠΑΡΟΝ'...
@Το ποσόν των 12.603.277,57 ευρώ σε δωρεάν διαφημιστικό χρόνο για τις εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου θα διαθέσουν συνολικά οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Σε αντιστάθμισμα, τα τηλεοπτικά δίκτυα θα καταβάλουν ως ενοίκιο μόνο το 0,1% επί του κύκλου εργασιών τους. Το πρώτο πακέτο των 6,2 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σε τηλεοπτικό χρόνο στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τώρα έρχεται το δεύτερο με την απόφαση που υπογράφουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης και Επικρατείας Αντώνης Αργυρός. Τα μεγάλα κόμματα λαμβάνουν δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ ως εξής: Mega 1.672.908,35 ευρώ, ΑΝΤ1 TV 1.517.612,82 ευρώ, ALPHA TV 903.987,60 ευρώ, STAR 788.493,93 ευρώ, ΣΚΑΪ 480.000 ευρώ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV 12.116,13 ευρώ, 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM 24.880,73 ευρώ και ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 600.000 ευρώ. Έτσι, τα κόμματα έχουν τον εξής δωρεάν διαφημιστικό χρόνο: ΝΔ 1.174.454,83 ευρώ, ΣΥΡΙΖΑ 1.045.482,87 ευρώ, ΠΑΣΟΚ 821.183,80 ευρώ, Ανεξάρτητοι Έλληνες 660.436,14 ευρώ, ΚΚΕ 528.348,91 ευρώ, Χρυσή Αυγή 434.267,91 ευρώ, ΔΗΜΑΡ 380.685,36 ευρώ, Οικολόγοι Πράσινοι 182.554,52 ευρώ και ΛΑΟΣ 180.685,36 ευρώ.
@Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι εργαζόμενοι στον Δημοτικό Ρ/Σ «Επικοινωνία FM» συνεχίζουμε εδώ και καιρό τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο καθεστώς της πολύμηνης απληρωσιάς που φέρνει εμάς και τις οικογένειές μας διαρκώς αντιμέτωπους με τα οικονομικά και ψυχικά μας όρια. Τα προβλήματά μας, τα οποία έχουμε καταγράψει σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτα.
@Η μία βόμβα έφτασε μέχρι το δεύτερο όροφο του κτιρίου. Άγνωστοι έριξαν στις 23.30 δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ στην παραλιακή Ποσειδώνος και Εθνάρχου Μακαρίου στο Ν. Φάληρο. Από αυτές η μία έφτασε στο δεύτερο όροφο όπου χτυπώντας σε τζάμι το έσπασε και εξερράγη χωρίς να προκληθούν ζημιές ενώ η δεύτερη έπεσε στον περίβολο του συγκροτήματος όπου και εξερράγη χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές. Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.
@Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελούμενη από το βουλευτή του στη Β’ Αθήνας Δημήτρη Στρατούλη, το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Νταβανέλο και το μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του Μάρκο Μπασιούκα συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δημήτρη Καμαρινόπουλο, με δεκάδες εργαζόμενους – μέλη του σωματείου και με εργαζόμενους στο ραδιοσταθμό sentra fm.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ενημέρωσε το σωματείο και τους εργαζόμενους, ότι, εάν σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση, ως πρώτο μέτρο διακυβέρνησης της χώρας θα προχωρήσει στην άμεση ακύρωση των μνημονίων και των νόμων που τους θεσπίζουν. Επίσης ότι εν συνεχεία θα ακυρώσει τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων με προτεραιότητα αυτούς, με τους οποίους μειώθηκαν μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, καταργήθηκαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η επέκταση της υποχρεωτικότητας τους, συρρικνώθηκε και μεταλλάχτηκε η μετενέργεια τους, περιορίστηκαν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και κατεδαφίστηκαν οι εργασιακές σχέσεις...
@Ζημίες ύψους 395.864 ευρώ παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2012 η Καθημερινή ΑΕ έναντι ζημιών 481.927 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας συμμετοχών ανήλθε σε 586.844 ευρώ έναντι 294.279 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011. Σημειώνουμε πως στην εταιρεία έγινε απόσχιση του εκδοτικού κλάδου και η εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί πλέον από την εταιρεία Καθημερινές Εκδόσεις. Σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών της Καθημερινής έφτασε τα 11.245.580 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 έναντι 17.250.713 ευρώ το ίδιο διάστημα του 2011. Οι ενοποιημένες ζημίες ανήλθαν σε 3.340.878 ευρώ από 2.494.981 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011.
@Το γεγονός πως το 1994 έως και σήμερα δεν έχουν δοθεί τηλεοπτικές άδειες φανερώνει τη βαθιά διάβρωση του πολιτικού συστήματος. Ούτε οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, ούτε οι πρωθυπουργοί ήθελαν καθαρούς κανόνες λειτουργίας. Είναι ενδεικτικό πως δεν λαμβάνονται υπόψην από τις κυβερνήσεις πως η 8ετής θητεία του ΕΣΡ, του αρμόδιου εποπτικού ραδιοτηλεοπτικού οργάνου έπρεπε να είχε λήξει πριν από δύο χρόνια όπως και ότι η απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιο της Επικρατείας 3578/2010 που ορίζει πως είναι αντισυνταγματικό το καθεστώς των παρατάσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, με το οποίο εκπέμπουν ακόμη και σήμερα. Αλλά και η Τρόικα επηρεασμένοι από τον ελληνικό ήλιο, δέχθηκε πρώτα οι σταθμοί να εκπέμπουν αρχίσουν να εκπέμπουν ψηφιακά και μετά από ένα χρόνο να αδειοδοτηθούν...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…