Περικοπές μεσοπρόθεσμου και οικονομική δίνη στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΤΟ νέο μεσοπρόθεσμο και η οικονομική δίνη της χώρας αποκρυπτογραφούν τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το www.greekmme.gr. Πιο συγκεκριμένα η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' γράφει ότι "Νέο μεσοπρόθεσμο ενόψει-Κωδικός 24 Ιουλίου-Η λίστα των δακρύων με τις αναλυτικές περικοπές των 11,6 δις Ευρώ που θα παραδώσει ο Στουρνάρας στην τρόικα-Τα επώδυνα ισοδύναμα μέτρα που θα αποτρέψουν τα χειρότερα για μισθούς, φόρους αλλά και συντάξεις ενώ αγωνιούν τα στελέχη των Ενόπλεων Δυνάμεεων για τα χειρότερα..." To 'Πρώτο ΘΕΜΑ' καταγράφει ότι "Τι περιλαμβάνουν τα ισοδύναμα μέτρα της Κυβέρνησης-Κόβουν όλες τις διπλές συντάξεις-Το μέτρο αφορά πάνω από 200.000 συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακούς, δικηγόρους, μηχανικούς και πολιτικούς-Εισήγηση για μείωση 6% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια και των στρατιωτικών μας..."
@To ΈΘΝΟΣ" αναφέρει στο κεντρικό του θέμα ότι "Το μάθημα της Κόσκο και το πάθημα της Χαλυβουργίας-Το θαύμα και το δράμα με τον κινέζικο δρόμο για νέες θέσεις εργασίας με επενδύσεις και στον αντίποδα με τους 9 τρελούς μήνες της Χαλυβουργίας που φέρνουν λουκέτο". To 'BHMA' τιτλοφορεί ότι "Προτού εφαρμοστεί το πόθεν έσχες για όλους-Δηλώστε και σώστε περιουσίες αλλά και καταθέσεις-Τελευταίος συμβιβασμός με την Εφορία για μαύρες καταθέσεις-Αγωνία στο υπουργείο Οικονομικών για τα έσοδα, το ευρωπαικό ντόμινο επισπεύδει τις αποφάσεις και μάχη για την δόση των 31 δις Ευρώ".
@Με τίτλο: "Θα είχε πέσει η κυβέρνηση αν..." κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι ο υπουργός Οικονομικών είπε στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς πως θα απειλείτο η κυβερνητική σταθερότητα αν έθετε τώρα το θέμα της επιμήκυνσης.
Το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης αναδεικνύεται και στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews, καθώς το 73,9% των πολιτών ζητά να επιμείνει η Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, ακόμη κι αν κινδυνεύσει με έξοδο από το ευρώ! Από την άλλη πλευρά, μόλις το 15,5% των πολιτών ζητά από την Κυβέρνηση να δεχθεί τους όρους της τρόικας χωρίς διαπραγμάτευση!
Τα ευρήματα τη δημοσκόπησης της MRB αποτέλεσαν τον άξονα για το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: "Οδικός χάρτης!" καθώς, όπως επισημαίνεται : "ο οδικός χάρτης της νέας κυβερνητικής πορείας, όπως θα την ήθελε η ελληνική κοινωνία, έχει ήδη χαραχθεί, με καθαρές γραμμές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση".
@Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' προσθέτει με έμφαση ότι "Στο μικροσκόπιο της τροίκας η ακρίβεια, προειδοποιήσεις σε υπουργεία για ενέργεια, καύσιμα τρόφιμα, ιδιωτικά σχολεία, επαγγέλματα και άλλα. Ο ΈΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος' συμπληρώνει ότι "Το πλαίσιο Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση-Πρώτο φράγμα στην ύφεση με νέο μεσοπρόθεσμο-Στόχος οι μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καταργήσεις εξπρές σε μεγάλους οργανισμούς και νέοι περιορισμοί στις προσλήψεις;, Που θα βρουν τα 11,5 δις από δαπάνες υγείας, από κοινωνικές παροχές, από περικοπές Δημοσίου".
@Το 'ΠΑΡΟΝ' υποστηρίζει με στοιχεία ότι "41,6% Ναι στις αποκρατικοποιήσεις-Για να μην παρθούν νέα μέτρα λέει το γκάλοπ για την εφημερίδα-ΣΥΡΙΖΑ με το 35,7% υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και το 46,2% υπέρ του ΟΣΕ ενώ το 44,9% της Ν.Δ. είναι κατά της πώλησης της ΔΕΗ στους ξένους-Να περιοριστούν οι απεργίες ζητά τώρα το 51,6%, φωτιά κατά των συνδικαλιστών το 76,8%. Τέλος το ΆΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Εμπόδια στα πρώτα βήματα της νέας Κυβέρνησης θέτει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για προσωπικά και κομματικά οφέλη-Βενιζέλος, ο νέος Καρατζαφέρης- Στον αντίποδα αξιοθαύμαστη υπευθυνότητα και ρεαλισμό επιδεικνύει ο αριστερός Φώτης Κουβέλης". Η 'ΒΡΑΔΥΝΗ μιλά για "Νωρίτερα στην σύνταξη με μικρότερες αποδοχές από το ΙΚΑ".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…