Η εποχή των απεργιών, αλλά και προετοιμασία για την νέα σεζόν

@Πολύς λόγος έχει γίνει για πολλά χρόνια τώρα για το κατά πόσο οι ηθοποιοί αμείβονται ή όχι για τις επαναλήψεις των ΄σίριαλ που έχουν πρωταγωνιστήσει. Ποιά είναι η αλήθεια; Είναι άλλωστε πάγια τακτική των καναλιών να πραβάλλουν ξανά επιτυχημένες σειρές παλαιώτερων χρόνων και αυτό είναι ενοχλητικό για αρκετούς ηθοποιούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι σταθμοί δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των αμοιβών.
@Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΤΕΡ:
"Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ALPHA 98,9» και μετά την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της τελευταίας κατά την διάρκεια της διαβούλευσης στον ΟΜΕΔ, αποφάσισε την κήρυξη: 5ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η του Σαββάτου 14ης Ιουλίου 2012 μέχρι και την 06.00 η ώρα της Πέμπτης 19ης Ιουλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98.9» με αιτήματα:
ωρίζουν οι δρόμοι των δύο μοναδικών κομματικών καναλιών που λειτουργούν στην Ελλάδα, του 902 του ΚΚΕ και του Τηλεάστυ του ΛΑΟΣ. Έτσι, ο μεν 902, αν και εθνικής εμβέλειας παραμένει με απόφαση του ΚΚΕ αναλογικό κανάλι στην Αττική, συνεχίζοντας να εκπέμπει από το κέντρο της Πάρνηθας, καθώς δεν ανεβαίνει στην πλατφόρμα της Digea μαζί τα άλλα 6 πανελλαδικά ιδιωτικά κανάλια που θα εκπέμψουν από τις 20/7 από τον Υμηττό. Ο 902, όπως αναφέρει το Έθνος, θα συνεχίσει να εκπέμπει από τη συχνότητα 61 UHF, η οποία ωστόσο έχει ήδη αποδοθεί για «ψηφιακό μέρισμα» στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών...
@Ξεκινώντας από το Mega, σαφέστατα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του για του χρόνου, όσον αφορά τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, είναι η μετάδοση τόσο του «Master Chef 2» με τη Μαίρη Συνατσάκη όσο και όλων των ελληνικών σειρών του, «Πίσω στο σπίτι», «Βασιλιάδες» και «Με λένε Βαγγέλη», οι οποίες αποδείχθηκαν φέτος αήττητος αντίπαλος.
Στον ΑΝΤ1 τώρα, σχεδιάζουν να κατέβουν στη μάχη για τα μάτια της AGB-Nielsen, έχοντας στα χέρια τους το… πολυβόλο «Dancing with the stars». Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, ως γνωστόν, λόγω κρίσης, σχεδιάζουν το συγκεκριμένο φορμάτ να κάνει οπωσδήποτε πρεμιέρα το φθινόπωρο, γιατί γνωρίζουν πως θα σηκώσει στους «ώμους» του το βάρος (από πλευράς τηλεθέασης πάντα) όλου του υπόλοιπου προγράμματος του καναλιού. Περνώντας στο κανάλι της Κάντζας τώρα, εννοείται πως εκεί το απόλυτο «όπλο» θα εξακολουθήσει να είναι το «Αλ Τσαντίρι», το οποίο αν μη τι άλλο μέχρι τα Χριστούγεννα θα βρίσκεται κοντά μας, αφού αυτή είναι και η αρχική συμφωνία του Alpha με τον Λάκη Λαζόπουλo...
@Στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού. Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά, τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας.
Το κέντρο εκπομπής του Υμηττού εκπέμπει ήδη το ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2010. Για το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους τηλεθεατές να προσαρμοστούν στην ψηφιακή μετάβαση, δεν πραγματοποιήθηκε διακοπή του αναλογικού σήματος το 2010.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…