Οι άνεργοι αυξάνονται και η μάχη για τον Υμμητό συνεχιζεται

@Άγνωστο παραμένει αν οι έλληνες θεατές θα βλέπουν και τον αγώνα της Τετάρτης του Champions League,. Η ΕΡΤ αν και υπερίσχυσε στο διαγωνισμό της TEAM με πρόταση φθηνότερη κατά 25% σε σχέση με το διάστημα 2006-09 δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Προηγήθηκαν οι καταγγελίες του Σίμου Κεδίκογλου, ως βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την εισαγγελική διερεύνηση δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί με πιθανό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί.
@Ικανοποιώντας το επίμονο αίτημα της ΠΟΕΣΥ ο γενικός διευθυντής Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Σταματόπουλος, υπέγραψε χθες την εγκύκλιο για την απαλλαγή των ανέργων ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς για το οικονομικό έτος 2012.Στην εγκύκλιο περιγράφονται οι προϋποθέσεις των ανέργων για την απαλλαγή από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και επίσης τονίζεται ότι «στις περιπτώσεις που έχει ήδη επιβληθεί ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. αίτηση διαγραφής του βεβαιωθέντος ποσού, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά». Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να βρουν την εγκύκλιο στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ: www.poesy.gr.
@Δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αττική και έναν ραδιοφωνικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη έκλεισε τις τελευταίες μέρες με παρέμβασή της η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα διακόπηκε (προσωρινά) η λειτουργία του Κρήτη FM 87.5 και του 99.8, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο ραδιοσταθμός που (πιθανώς παραπλανητικά) αυτοαποκαλούνταν «88μισό» και εξέπεμπε στους 88.7. Οι περισσότεροι ραδιοσταθμοί επανήλθαν σε λειτουργία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου «στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛΑΣ με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, χωρίς διακριτικό τίτλο, οι οποίοι εξέπεμπαν στις συχνότητες 87,5MHz και 99,8MHz από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, προκαλώντας παρεμβολές σε νόμιμους ραδιοφωνικούς σταθμούς». Η επιχείρηση έγινε την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ενώ όπως δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά φόρα, οι σφραγισμένοι σταθμοί συνέχισαν την εκπομπή τους κανονικά από τις ίδιες συχνότητες το ίδιο κι όλας βράδυ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και για λίγες ώρες σίγησαν (πιθανώς προληπτικά) και άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των νομίμως λειτουργούντων.
@Το χάος στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, αντί να ξεδιαλύνεται κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, μεγαλώνει. Η άρνηση του τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV, να εκπέμψει ψηφιακά, με τη δήλωσή του πως θα συνεχίσει να εκπέμπει με αναλογικό σήμα από τον Υμηττό μετά τις 20 Ιουλίου στη συχνότητα 61, είναι μόνο η κορυφή του ψηφιακού παγόβουνου.
Η κατάσταση χάους θα χειροτερεύσει εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί ότι θα δημοπρατηθεί το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Πρόκειται για τις συχνότητες που πέρασε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση, το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα», από την 60 ως και την 69 στα UHF. Αυτές οι συχνότητες, σύμφωνα με τον νέο νόμο αλλά και το Μνημόνιο 2, πρέπει να δημοπρατηθούν ως το τέλος του 2012 για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μέχρι τότε δηλαδή θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει όλα τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και οι επικοινωνίες του στρατού. Για τον στρατό, δε, ο νέος ψηφιακός χάρτης, όπως αποκάλυψε το «Π», προβλέπει να δοθούν οι δίαυλοι 57, 58 και 59 στα UHF. Πώς όμως θα συμβεί αυτό, όταν για την Αττική στη διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης, δηλαδή ως το 2015 όπως επιμένουν όλοι, οι επίμαχες συχνότητες προβλέπονται για την εκπομπή τηλεοπτικών καναλιών;
ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κατά τη συνεδρίασή της την Τρίτη, προέβη σε διαπίστωση παραβίασης της πολιτικής πολυφωνίας για το μεσοδιάστημα των εκλογών, καθώς και ότι πρέπει να ανοιχτεί φάκελος έναντι του σταθμού ALPHA για μείωση της προβολής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των Οικολόγων-Πρασίνων, καθώς και στο MEGA για τα ίδια κόμματα αλλά και τη Χρυσή Αυγή. Όσο για παλαιότερη καταγγελία εργαζομένων του ALTER στο ΕΣΡ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων τους από τον σταθμό KONTRA CHANNEL (εκπομπή ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ με τον Στέφανο Χίο στις 28.1.2012) και συγκεκριμένα όσον αφορά στη δημοσιοποίηση των μισθών των εργαζομένων, μετά από εισήγηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποφασίστηκε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, καθώς διαπιστώθηκε πως τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν αποτελούν προϊόν κλοπής από δικογραφία.
@Δήλωση Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου τύπου σχετικά με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση
Η μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση δημιουργεί την ανάγκη προμήθειας τηλεοπτικών δεκτών νέας τεχνολογίας ή αποκωδικοποιητών για τις παλιές συσκευές τηλεόρασης. Στις σημερινές όμως συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο είναι δυσβάσταχτο για ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας.
Επειδή στις μέρες μας η τηλεόραση για αρκετούς αποτελεί μια από τις λίγες «δωρεάν ψυχαγωγίες» θεωρούμε άδικη την εξαναγκαστική κατ ουσία ώθηση στην αγορά νέων τηλεοπτικών συσκευών ή την προμήθεια αποκωδικοποιητών που για πάρα πολλούς είναι απαγορευτική.
Κατά συνέπεια κρίνουμε απαραίτητο την παράταση της εκπομπής σήματος παλαιάς τεχνολογίας παράλληλα με τη νέα ψηφιακή, γεγονός που δεν θα οδηγούσε στην αναγκαστική προμήθεια συσκευών νέας τεχνολογίας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία.
@Στη θέση του Ηλία Κανέλλη ως μέλος στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ήρθε ο συνάδελφος Μάκης Διόγος (από την παράταξη “Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση”) και τη θέση του παρετηθέντος Ταμία του Δ.Σ. Γιάννη Αγγέλη, από την παράταξη “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”, έλαβε ο Μωϋσής Λίτσης (επόμενος του ψηφοδελτίου της ίδιας παράταξης), κατόπιν εκλογής (με ψήφους: 7 υπέρ, 1 λευκό και 3 αποχές-αποσίες από τη συνεδρίαση).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…