Ραδιοφωνικός χειμώνας μετά την Ολυμπιάδα και με απεργίες...

@Αλλαγές στις θέση του ταμία και ενός μέλους έγινε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά τις παραιτήσεις του Γιάννη Αγγέλη και του Ηλία Κανέλλη. Στη θέση του κ. Αγγέλη μπήκε ο Μωυσής Λίτσης, με ψήφους επτά υπέρ και μίας λευκής επί οκτώ παρόντων μελών, ενώ μέλος είναι πλέον ο Ευθύμιος Διόγος μετά και την παραίτηση των επόμενων αναπληρωματικών κατά σειράν εκλογής.
Αναλυτικά, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Τρίμης
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νανά Νταουντάκη
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Ράμμος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαρία Αντωνιάδου
ΤΑΜΙΑΣ: Μωυσής Λίτσης
ΜΕΛΗ: Μαρία Γκίκα, Ευθύμιος Διόγος, Χρήστος Κυρίτσης, Σταμάτης Νικολόπουλος, Δημήτρης Τσαλαπάτης, Γιώργος Φιλιππάκης
@Μπαράζ προστίμων, συνολικού ύψους 240.000 ευρώ, σε περιφερειακούς σταθμούς για «τυχερά τηλεπαιχνίδια» επέβαλε χθες το ΕΣΡ Ειδικότερα, η Αρχή επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TRT Νομού Λαρίσης, για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας για το τηλεπαιχνίδι Call for Cash, καθώς και πρόστιμο 80.000 ευρώ και 60.000 ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κίδων TV νομού Χανίων και Αρχιπέλαγος TV νομού Λέσβου, αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μια εβδομάδα, το ΕΣΡ είχε επιβάλει την κύρωση των 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό του νομού Αχαΐας Super B για την ίδια παράβαση, πράγμα που είναι ενδεικτικό των προθέσεών της Αρχής, όσον αφορά τόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι όσο και τα παιχνίδια του είδους.
@Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, η ΕΡΤ θα καλύψει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της τετραετίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2012. Η ΕΡΤ θα καλύψει πλήρως και τα 28 ολυμπιακά αθλήματα, έχοντας μια αποστολή συνολικά 69 ατόμων Την ευθύνη του εγχειρήματος των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ο διευθυντής αθλητικών Προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3, θα μεταφέρουν στους Έλληνες τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα αθλήματα θα μεταδοθούν και σε Υψηλή Ευκρίνεια, μέσα από το ERT HD. Συγκεκριμένα, η ΝΕΤ θα μεταδίδει τα κεντρικά αθλήματα (κολύμβηση, στίβο κ.α.), τις ειδικές εκπομπές, καθώς και τις Τελετές Έναρξης και Λήξης.
@Τις επόμενες μέρες με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ θα λυθεί το ζήτημα με την υπογραφή των 60 συμβάσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ3. Οι προσλήψεις των 60 συμβασιούχων είχαν εγκριθεί από την ΕΡΤ3, αλλά η έγκρισή τους από το προηγούμενο ΔΣ δεν έγινε ποτέ, εξαιτίας της διπλής εκλογικής αναμέτρησης. Δεν υπάρχει καμία άλλη ένδειξη για πρόσληψη επιπλέον αριθμού συμβασιούχων στην κεντρική ΕΡΤ.
@Νέα καθίζηση για τις εφημερίδες. Τον Ιούνιο η μέση κυκλοφορία των εφημερίδων υποχώρησε στο 1.104.570 φύλλα και στο εξάμηνο στα 1.232.665 φύλλα κατά μέσο όρο Το σοκ είναι τεράστιο και όπως φαίνεται στο βαρέλι δεν υπάρχει πάτος, όσο μειώνονται οι μισθοί και όσο οι εφημερίδες δεν έχουν βρει ένα νέο ειδησεογραφικό ρόλο. Αν κάτι ξεχωρίζει σε αυτή τη μαύρη περίοδο είναι η εντυπωσιακή αύξηση της “Αυγής” έως και 126% τον Ιούνιο στην κυριακάτικης της έκδοση, καθώς ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το λουκέτο στην “Ελευθεροτυπία” αναζητάει μια εφημερίδα για να ενημερωθεί.
Είναι ενδεικτική η περίπτωση των κυριακάτικων εφημερίδων οι οποίες τον Ιούνιο υποχώρησαν σε μέση κυκλοφορία 649.039 φύλλων(-70.121) και σε 702.613 φύλλα(-92.414) στο εξάμηνο. Στις κυκλοφορίες του Ιουνίου, μόνο το “Θέμα” με τη στρατηγική των κουπονιών είναι πάνω από τα 100 χιλιάδες φύλλα έχοντας μάλιστα αύξηση κατά 42:. Η εφημερίδα των Καραμήτσου- Αναστασιάδη, οι οποία το τελευταίο δίμηνο στηρίζει ανοικτά την ακροδεξιά είναι πρώτη σε κυκλοφορία με 161.312 φύλλα (47.689) έναντι 95.150 φύλλων του “Βήματος” (-18.694) και 97.705 (-31.152) της “Καθημερινής”. Η “Real News» είναι τέταρτη με 94.218 φύλλα (2.056) και το «’Εθνος της Κυριακής» πέμπτο με 81.278 (-10.170). Αύξηση κατά 25% στα 28.595 φύλλα είχε ο «Ριζοσπάστης της Κυριακής» και η «Αυγή της Κυριακής» κατά 126% με 8.702 φύλλα. Το «Π» πούλησε 7.668(-2.156). Typologies...
@Μία από όλες τις απόψεις εκρηκτική ραδιοφωνική σεζόν λήγει σε μερικές ημέρες, τον Αύγουστο, όταν τα περισσότερα ραδιόφωνα κατεβάζουν ρολλά. Λουκέτα, μεταβιβάσεις αδειών, απεργίες και άλλα πολλά συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα. Το γεγονός που σημάδεψε περισσότερο τη σεζόν ήταν (φυσικά) η ολική κατάρρευση της ΙΜΑΚΟ, τον Ιανουάριο. Ένα συγκρότημα Τύπου το οποίο διέθετε 3 ραδιοσταθμούς, τον «Derti 98.6», τον «Sfera 102.2» και τον «Nitro 102.5». Καταλυτική στάθηκε η διαδικασία κατάσχεσης που έλαβε χώρα ένα πρωινό στις εγκαταστάσεις της Μαρίνου Αντύπα. Πλιάτσικο, κανονικό. Τα δύο από τα τρία ραδιόφωνα πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών (στην Πειραιώς ο Derti, στην Eurobank ο Nitro) και παραμένουν μέχρι και σήμερα... «ορφανά». Ο «Nitro 102.5» μετράει ήδη κάποιους αποτυχημένους πλειστηριασμούς, με την άδειά του να διασώζεται από το ΕΣΡ - είχε δοθεί στην ΙΜΑΚΟ, μεταβιβάζεται σε θυγατρική της. Ο «Sfera 102,2» 'αλλαξε χέρια και από την ΙΜΑΚΟ πέρασε στον Γιώργο Πολίτη - το 2006 είχε λάβει χώρα ακριβώς το αντίστροφο. Δηλαδή ο Γιώργος Πολίτης είχε μεταβιβάσει τον «Superstar 98,6» (νυν Derti) στην ΙΜΑΚΟ. e-tetradio
@Με 10ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9» συνεχίζουν οι τεχνικοί ραδιοφωνίας αντιδρώντας στις απολύσεις συναδέλφων. Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ALPHA 98,9» και μετά την συνεχιζόμενη αδιάλλακτη και προκλητική στάση της τελευταίας κατά την διάρκεια της δεύτερης διαβούλευσης στον ΟΜΕΔ, αποφάσισε την κήρυξη: 10ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Πέμπτης 19ης Ιουλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Κυριακής 29ης Ιουλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…