Εφημερίδες, λουκέτα, απολύσεις και θερινό σχολείο

@Με την από 19-7-2012 προσωρινή διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας ανακλήθηκε ως προς τους αιτούντες εργαζόμενους (περίπου 250 εργαζόμενους) η από 6-7-2012 προσωρινή διαταγή της κας Προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας, που εκδόθηκε κατόπιν της με αρ. κατ. 119780/12261/5-7-2012 αίτησης της EWORX AE και με την οποία είχαν ανασταλεί προσωρινά οι ατομικές διώξεις των εργαζομένων κατά της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Από την πλευρά των εργαζόμενων και των πληρεξούσιων δικηγόρων τους διευκρινίζεται ότι η τυχόν άσκηση, εκ μέρους τους, ατομικών μέτρων δίωξης ακόμη κι αναγκαστικής κατάσχεσης στην περιουσία της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ουδόλως παρεμποδίζει ή βλάπτει τα δικαιώματα άλλων πιστωτών ή εργαζομένων ή οδηγεί σε προνομιακή ικανοποίησή τους, δεδομένου ότι οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας παρέχουν όλα τα εχέγγυα σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους υπόλοιπους πιστωτές για ν’ αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και να ικανοποιηθούν σύμμετρα, ο καθένας ανάλογα με το αν διαθέτει ή όχι γενικό ή ειδικό προνόμιο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων (ως προς το προνόμιο των δεδουλευμένων), των ασφαλιστικών ταμείων και του ελληνικού δημόσιο...
@Από σήμερα 23 Ιουλίου 2012 το κανάλι 4Ε μεταδίδεται ελεύθερα από τη γεωστατική θέση 9 μοίρες ανατολικά (από όπου εκπέμπει το πακέτο του ΟΤΕ). Ο λόγος που έγινε η παραπάνω ενέργεια είναι διότι ο τελικός σχεδιασμός περιλαμβάνει διακοπή της μετάδοσης από τις 39 μοίρες ανατολικά (δορυφόρος Hellas Sat 2) μέσα σε μικρό διάστημα.
@Θερινό Σχολείο για τη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης με έμφαση στα Νέα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας
Ο σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις αλλαγές του επιχειρηματικού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των νέων ψηφιακών μέσων και των συμμετοχικών κοινωνικών δικτύων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, στις νέες συνεργατικές πλατφόρμες του Web2.0 και στις νέες δυνατότητες που δίνουν στις κοινότητες των χρηστών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να διαχύσουν περιεχόμενο. Μέλη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ερευνητικής κοινότητας θα συζητήσουν πάνω στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων σήμερα. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τις ανακατατάξεις που σημειώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο στον τομέα των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων, τα νέα υβριδικά οργανωσιακά και επιχειρηματικά μοντέλα, τη διαχείριση των αλλαγών, καθώς και τον εντοπισμό ευκαιριών για δυναμική ανάπτυξη.
@Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα, 12/07/12, το 19μελές Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., μετά από πρόσκληση του συμβούλου Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που πλειοψήφησε στις πρόσφατες εκλογές του 28ου Τακτικού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στις 5 και 6 Ιουλίου.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με θέμα ημερησίας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., ο σ/φ Π. Καλφαγιάννης, εκφράζοντας την παράταξη της «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» κάλεσε τις παρατάξεις «ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.», «Δ.Α.Σ.», «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ», να συμμετάσχουν σε διαπαραταξιακό προεδρείο. Οι θέσεις που προτάθηκαν με βάση την αναλογικότητα και τη δύναμη του κάθε συνδυασμού, δεν έγιναν αποδεκτές.
@Οριστικό φαίνεται ότι είναι το τέλος του ραδιοφωνικού σταθμού του Άρη στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολύμηνα οικονομικά προβλήματα του συγκροτήματος που το λειτουργούσε. Μετά από 100 μέρες με κλειστά μικρόφωνα, λόγω των απλήρωτων τεχνικών, το τελευταίο βήμα προς το τέλος σημειώθηκε με το «ξήλωμα» το στούντιο του ραδιοσταθμού, που στεγάζονταν στο γήπεδο του Άρη «Κλεάνθης Βικελίδης». Πριν από περίπου ένα μήνα είχε εξαγγελθεί κι επισήμως η λήξη του σταθμού από τον Πρόεδρο της ομάδας του Άρη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…