Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε ψηφιακές εποχές...

@Αίτημα στον Εισαγγελέα για ελεγχόμενη ροή χρημάτων από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήλωσε πως θα καταθέσει ο Πέτρος Κυριακίδης, προκειμένου να καταβάλλεται η μισθοδοσία των εργαζομένων σε Flash και «Espresso».η δήλωση έγινε στον διευθυντή του ραδιοφώνου του Flash για να μεταφερθεί στους εργαζομένους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούνιο, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα αδείας. Στην «Espresso» η κατάσταση είναι έκρυθμη και αντιπροσωπεία των εργαζομένων που συναντήθηκε με τον εκδότη άκουσε την ίδια δήλωση περί αιτήματος στον Εισαγγελέα. Στην εφημερίδα, πάντως, αναστέλλεται η έκδοση του στοιχηματικού ένθετου περιοδικού «Bet», το οποίο ανέβαζε την κυκλοφορία της εφημερίδας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.
Απλήρωτοι και στο ΑΠΕ! Απλήρωτοι θα μείνουν οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση, που αναβλήθηκε μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι δεν είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας. 'ΠΑΡΟΝ'.
@Κάνουν την αύξηση για να αποπληρώσουν (και) τις εταιρείες τους. Από τα 10,1 εκατ. ευρώ που προβλέπει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Mega τα 4,5 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε Studio ATA (ΔΟΛ) και Άνωση (Πήγασος) για την πληρωμή υποχρεώσεων. Ο ΔΟΛ και ο Πήγασος έχουν βάλει ήδη από 1 εκατ. ευρώ και θα καταθέσουν ακόμη 2,2 εκατ. ευρώ ο πρώτος και 2,7 εκατ. ευρώ ο δεύτερος.
Εκτιμάται πως, αν το κανάλι δεν λάβει νέο δάνειο για την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος δανεισμού, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει μόνο με τα έσοδα από τη διαφήμιση που διαρκώς μειώνεται, παρά τις περικοπές, τις απολύσεις και τη γενικότερη λιτότητα. Για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για τη σχεδιαζόμενη αύξηση, έχουν πέσει χρήματα στο κανάλι. Ήδη ως προκαταβολή οι μέτοχοι –πριν από την αύξηση– έβαλαν, παρά τις εσωτερικές τους διαφωνίες, 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ήταν από ΔΟΛ και Πήγασο και το 1 εκατ. από τους υπόλοιπους μετόχους. Από αυτά τα 2 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στην UEFA ως υποχρέωση για τη μετάδοση του Champions League, 536.000 ευρώ στην Άνωση, 400.000 ευρώ στο Studio ATA και 29.000 ευρώ στην ON Productions. 'Τυπολογίες'
νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων παρουσιάστηκε επίσημα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, την περασμένη εβδομάδα, σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Τα μέλη της ομάδας του καθηγητή Κανάτα, που ανέλαβε από το πρώην υπουργείο Μεταφορών τη σύνταξη του ψηφιακού χάρτη, παρουσίασαν όλα τα δεδομένα. Ο νέος ψηφιακός χάρτης, όπως παρουσιάστηκε, επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την αποκάλυψη των «Τυπολογιών» στις 8 Ιουλίου για τη «δημοπρασία των τηλεοπτικών συχνοτήτων». Συγκεκριμένα, ο νέος χάρτης προβλέπει τον διαχωρισμό της Ελλάδας σε 34 γεωγραφικές ενότητες.
Το δίκτυο που επιλέγεται είναι μονοσυχνικό SFN. Καθορίζονται σε όλη την επικράτεια 191 κέντρα εκπομπής για ψηφιακή τηλεόραση και άλλα 84 κέντρα επικουρικά. Από τον διαχωρισμό αυτό προκύπτουν 8 πολυπλεξίες, 8 δηλαδή δίαυλοι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα διατεθούν στους παρόχους δικτύου. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας οι πολυπλεξίες που προκύπτουν είναι 9 ή 10. Οριστικά πλέον οι δίαυλοι από 61 έως 69 στα UHF αποδίδονται για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (ψηφιακό μέρισμα για ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων) και οι επικοινωνίες του Στρατού μετακινούνται στους διαύλους 57 έως 60. Η τηλεόραση, δηλαδή, κρατική, ιδιωτική πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακή, καθώς και η συνδρομητική, θα εκπέμπει στο φάσμα των διαύλων από 21 μέχρι και 56 στα UHF.
@Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο κανάλι του Αμαρουσίου, οι υπεύθυνοι οικονομικής διαχείρισης του σταθμού αποφάσισαν να καταργηθούν τα εξωτερικά στούντιο και να μεταφερθούν όλες οι εκπομπές στον Ant1. Σύμφωνα με το επικρατέστερο μέχρι τώρα σενάριο τόσο ο Γιώργος Παπαδάκης, όσο το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού και τα δελτία ειδήσεων θα βρίσκονται στο ίδιο στούντιο.
@O νέος δ/νων σύμβουλος Μανώλης Λέκκας με το που ανέλαβε καθήκοντα"βούτηξε" τα χέρια του στο αίμα.Τέρμα η επαρχία για τον ALPHA.Αυτή την στιγμή βρίσκεται στα γραφεία της Θεσσαλονίκης η διευθύντρια προσωπικού του ALPHA κ.Δασκαλάκη και ανακοινώνει στους εργαζόμενους...
Tην απόφαση του σταθμού να τους απολύσει και να κλείσει τελείως τα γραφεία στην συμπρωτεύουσα.Παραμένουν μόνο για να δουλεύουν από το σπίτι τους οι δημοσιογράφοι Σούζη Καζατζίδου,Χρήστος Στεφανής και Αφροδίτη Σπηλιώτη.Απολύονται οι Εύη Καλίνη,Δήμητρα Τζιότζου και Γιώργος Χαλβατσιώτης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…