Mega πρόστιμα και στημένο παιχνίδι για τις τηλεοπτικές συχνότητες

@Πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Mega, για τη μη ορθή διατύπωση των οικονομικών της το 2011. Στην απόφαση αναφέρεται πως η εταιρεία "δεν κατάρτισε σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα της... ετήσιες λογιστικές καταστάσεις για το 2011", που δημοσίευσε στις 9 Μαρτίου 2012.
@Ο Σπύρος Μάλλης στη θέση του Νίκου Ευαγγελάτου. Αλλαγή σκυτάλης στον ΣΚΑΪ την προσεχή εβδομάδα. Τη θέση του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οποίος φεύγει για διακοπές, θα καταλάβει από Δευτέρα 16 Ιουλίου, ο Σπύρος Μάλλης, ο οποίος μετακινείται από την εκπομπή «Κυριακή με δράση».
εν ήξερες, δεν ρώταγες ; Ετσι λέει η παροιμία και μάλλον ο Γιώργος Παπαδάκης, ήξερε, ή μάλλον φανταζόταν ακριβώς το τι τον περίμενε, εξ ΄ου και όλες τις προηγούμενες μέρες τα νεύρα, η γκρίνια, οι σπόντες και οι... ταβανόπροκες on air !Η συνεργασία του δημοσιογράφου με τον ΑΝΤ1 ως γνωστόν έχει λήξει... Και όταν σας λέω έχει λήξει, εννοώ από πλευράς συμβολαίου. Αυτό ,λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν στην ανανέωση της συνεργασίας τους ή όχι.Διαπραγματεύσεις οι οποίες εξελίσσονται σε... πόκερ για γερά νεύρα...
@Με πολλούς από τους πλέον γνωστούς και αγαπητούς ηθοποιούς φαίνεται πως θα «χτυπήσει» το Mega τη νέα σεζόν, με μια μαύρη κωμωδία η οποία προοριζόταν αρχικά για τον ΑΝΤ1! Το story θέλει τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Πέτρο Λαγούτη να είναι gay και να συγκατοικούν, την ώρα που η Εβελίνα Παπούλια κάνει την ψυχολόγο και συνευρίσκεται με συνάδελφό της, τον Νίκο Ψαρρά, τον οποίο «βλέπει» σοβαρά αλλά εκείνος την θέλει μόνο για το κρεβάτι, ενώ ο Τάκης Σπυριδάκης είναι ένας πιτσαδόρος παντρεμένος με την Τζόυς Ευείδη και με ερωμένη την Νικολέτα Βλαβιανού!
@Στο -29,57% διαμορφώθηκε η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης σε όλα τα κύρια μέσα το πρώτο 6μηνο του 2012, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Media Services.
Η πτώση εξακολουθεί να είναι σημαντική, ωστόσο δείχνει να «φρενάρει» σε σχέση με το πρώτο 5μηνο, όταν είχε διαμορφωθεί στα ίδια περίπου επίπεδα (-29,04%). Τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν το διάστημα αυτό τα περιοδικά (-38,99%) και τις λιγότερες η τηλεόραση (-17,73%). Να σημειωθεί ότι το πρώτο 6μηνο του 2011, το μεγαλύτερο μερίδιο στη δαπάνη είχαν τα περιοδικά (37% έναντι 35% της τηλεόρασης), ενώ το αντίστοιχο φετινό διάστημα, η τηλεόραση πέρασε στην πρώτη θέση, με μερίδιο 40,89% έναντι 32,05% των περιοδικών.
Όσον αφορά στον Ιούνιο του 2012, η πτώση της δαπάνης σε όλα τα μέσα ήταν 31,80%, αισθητά μειωμένη ωστόσο από την αντίστοιχη πτώση του Μαϊου, που είχε διαμορφωθεί στο 35,37. Μια ακόμα ένδειξη ότι η πτώση «φρενάρει», κάτι όμως που μένει να φανεί στο μέλλον εάν θα έχει διάρκεια. Τις μεγαλύτερες απώλειες τον Ιούνιο είχαν τα περιοδικά (-43,58%) και τις λιγότερες η τηλεόραση (-17,13%).
@Με την ολοκλήρωση του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών προετοιμάζεται για την άμεση προκήρυξη του τηλεοπτικού φάσματος στους παρόχους δικτύου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, το σχέδιο έχει ήδη συζητηθεί και αφορά τη διενέργεια του διαγωνισμού για την παροχή των τηλεοπτικών συχνοτήτων, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις του νόμου 4070/2012. Οι συχνότητες θα δοθούν στους παρόχους δικτύου, δηλαδή ουσιαστικά στην Digea, που λειτουργεί ήδη μονοπωλιακά στον χώρο της τηλεοπτικής εκπομπής και μεταφοράς τηλεοπτικών σημάτων, ενώ η ΕΡΤ θα είναι ο δεύτερος μεγάλος πάροχος δικτύου που της δίνονται οι συχνότητες.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως με τον νέο νόμο, που εν μέρει ρυθμίζει και την ψηφιακή τηλεόραση, έχουν αλλάξει οι όροι και οι έννοιες για την τηλεοπτική αδειοδότηση.
@*** Η δημοσιογραφία είναι πλέον μόνο freelance, μετά την κατάρρευση των συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι απολύονται, χάνουν το μισθολόγιο και, αν είναι τυχεροί, επαναπροσλαμβάνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ δεν έχουν ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά στο ΤΕΒΕ. Μήπως ήρθε η ώρα να καταργηθεί η ασφάλιση σε έναν φορέα που δεν θα δώσει ποτέ σύνταξη και τα χρήματα αυτά να ενισχύσουν το ταμείο (μας);
*** Και μήπως πρέπει να δούμε το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, αγωνιζόμενοι να διασώσουμε τουλάχιστον τον κλάδο της Υγείας; Αλλιώς, το ΙΚΑ πλησιάζει… kkk Στην κορυφή η ΕΤ1 με το Euro 2012 και η ΝΕΤ με την κάλυψη των εκλογών. Δεν πρόλαβε ο Ηλίας να κλείσει το κανάλι και ιδού τα αποτελέσματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…