Συγχωνεύσεις εξπρές και οι γκάφες στην ΕΡΤ ...

@Συγχωνεύσεις δραστηριοτήτων στην τηλεόραση θέλει η ΕΙΤΗΣΕΕ, που προτείνει στη κυβέρνηση ένα νέο είδος. Συγκεκριμένα, επαναφέρει το σχέδιο που είχε κατατεθεί στην κυβέρνηση Παπανδρέου, το οποίο θα επιτρέπει τη λειτουργία δύο σταθμών υπό την ίδια εταιρεία, παράλληλα με δραματική μείωση του προσωπικού. Καταρχάς, ζητούν αλλαγή της νομοθεσίας, καθώς το κλείσιμο μιας τηλεοπτικής εταιρείας συνεπάγεται και απώλεια του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας, που μέχρι σήμερα ενέχει θέση τηλεοπτικής άδειας.
Έτσι π.χ σε μια σε μια υποθετική περίπτωση συγχώνευσης ''Alpha'' και ''Ant1'', από τη στιγμή που η μία εταιρεία θα περιερχόταν στον έλεγχο της άλλης, θα χανόταν μια από τις δύο ''άδειες''. Ταυτόχρονα με αυτό το αίτημα, οι ιδιοκτήτες ζητούν τη συγχώνευση μόνο του προσωπικού. Ενώ, δηλαδή, το λογότυπο των καναλιών θα μεταδίδεται κανονικά, από πίσω να υπάρχει το ελάχιστο προσωπικό, που να εργάζεται με μια σύμβαση παρέχοντας υπηρεσίας σε όλο τον όμιλο. Κάτι τέτοιο σχεδιάζεται και για τον τεχνικό αλλά και για τον ενημερωτικό τομέα κάθε καναλιού.
@Η τρόικα στο πλαίσιο του Μνημονίου που προβλέπει “εξορθολογισμό” και καταργήσεις των φόρων υπέρ τρίτων, ζητά από την κυβέρνηση να μειώσει και να περάσει το αγγελιόσημο στα κρατικά έσοδα. Αυτό ασφαλώς σημαίνει ότι καταρρέει το ασφαλιστικό σύστημα του Τύπου και ΜΜΕ...
@Άλλους δύο σταθμούς, έναν τηλεοπτικό και έναν ραδιοφωνικό, που εξέπεμπαν παράνομα, εντόπισαν τεχνικοί της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή για την εποπτεία του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος.Πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στη Σκιάθο, μετά από συνεργασία της ΕΕΤΤ με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τέλος η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε την καταγραφή των εγκαταστάσεων και των κεραιοσυστημάτων, που χρησιμοποιούνται για αναλογική εκπομπή από τους νόμιμους τηλεοπτικούς σταθμούς, στον Υμηττό. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε ενόψει της μετάβασης του συγκεκριμένου κέντρου στην ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή, στις 20 Ιουλίου 2012.
υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας χθες στην «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ υποσχέθηκε να βάλει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα ανοίξει σύντομα ο δρόμος των αδειοδοτήσεων. Από τούτη εδώ τη στήλη πολλές φορές έχουμε πει ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με όλους αυτούς τους παράνομους, ημιπαράνομους και νόμιμους σταθμούς. Έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό κομφούζιο, το οποίο ζούμε όλοι μας. Πρόκειται για ένα καθαρά ελληνικό φαινόμενο. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν θα συναντήσει κανείς τέτοιου είδους κατάσταση. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο εφόσον προχωρήσει η πολιτεία στην αδειοδότηση, όποιων φυσικά σταθμών πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Να τους δοθεί η συχνότητά τους, να καθοριστεί η εμβέλειά τους και να ξέρουμε τι μας γίνεται.
@Η κρατική τηλεόραση έκανε για άλλη μία φορά γκάφα! Οι τηλεθεατές δεν είδαν ποτέ μία σημαντική στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν είδαμε ποτέ την απονομή του Ασημένιου μεταλλίου στον κύπριο Ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη από τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο!
@Νέοι, άφθαρτοι και με σπουδές γύρω από την Υποκριτιική, το Θέατρο, το Χορό και το Τραγούδι ήταν ο στόχος στελέχωσης του καστ από την εταιρεία παραγωγής όταν σχεδιαζόταν το "Starfish". Απενάντι στα βαριά πυροβολικά των άλλων σειρών και στις ιστορίες αγάπης με έντονο το χρώμα της Ανατολής και της παράδοσης θέλησαν να αντιπαρατάξουν μια νεανική σειρά που να αγγίζει τους προβληματισμούς της νέας γενιάς, όπως η φιλία, ο έρωτας, η προδοσία και η αγωνία το μέλλον. Μια σειρά με φιλοδοξίες, αλλά και χωρίς να αγγίζει το ακριβο μπάτζετ άλλων σειρών.
Το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και το Κρατικό Ωδείο, έγιναν οι χώροι όπου ένας από τους σκηνοθέτες της σειράς, ο Ερισντί Γκιουλσέν αναζήτησε ανάμεσα σε σπουδαστές και απόφοιτους τους νέους που θα γίνόντουσαν διάσημοι μέσα από την τουρκική τηλεόραση.
@Πότε επιστρέφουν οι παρουσιαστές του σταθμού Τις καλοκαιρινές τους διακοπές απολαμβάνουν οι περισσότεροι από τους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ, γεμίζοντας τις μπαταρίες τους ενόψει της νέας σεζόν. Το πρόγραμμα του σταθμού αναμένεται να αρχίσει στα τέλη Αυγούστου...
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», στις 20 Αυγούστου επιστρέφει ο Νίκος Ευαγγελάτο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…