Τηλεοπτικά δρώμενα με αλλαγή πλεύσης στα μεγάλα κανάλια

@Νίκος Ευαγγελάτος, Πόπη Τσαπανίδου, Γιώργος Αυτιάς και Εύα Αντωνοπούλου γυρίζουν από τις διακοπές τους στα τέλη Αυγούστου για να λάβουν θέσεις...μάχης στην επικαιρότητα. Ετσι Λίγο πριν το τέλος του Αυγούστου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του σταθμού για τη νέα σεζόν. Στις... 20 Αυγούστου επιστρέφει στην θέση του ο Νίκος Ευαγγελάτος . Λίγες μέρες μετά, στις 25 του ίδιου μήνα, ο Γιώργος Αυτιάς θα μας λέει «Καλημέρα». Τέλος, η Πόπη Τσαπανίδου και η Εύα Αντωνοπούλου θα ξεκινήσουν στις 27 Αυγούστου.
@Η συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Europa League (τρίτος γύρος) όπως επίσης και μια σειρά φιλικών αγώνων που θα δώσει ο Δικέφαλος του Βορρά, μέσα στο καλοκαίρι, επί ολλανδικού εδάφους. Επίσης, ο ΟΤΕ ΤV εξασφάλισε και θα μεταδώσει τους αγώνες προετοιμασίας και του Άρη στην Ιταλία.
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τις Οτελούλ Γκαλάτι (10/7), Μονς (14/7), Τσβόλε (18/7), Μπουγιουκσεχίρ (21/7) και PSV Αϊντχόφεν (26/7).
@Mπορεί η τηλεοπτική σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι αρκετές. Και λέμε αρκετές, γιατί ουκ ολίγοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε ανανέωση των συμβολαίων τους, καθώς οι υπεύθυνοι των καναλιών συνεχώς αναβάλλουν τις αποφάσεις τους. Πολλοί λίγοι είναι οι άνθρωποι της μικρής οθόνης που έχουν υπογράψει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και μάλιστα, στην πλειονότητά τους έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στις αμοιβές τους. Δεν πέρασε πολύ καιρός από την αποχώρηση δεκάδων δημοσιογράφων από το Mega-λο κανάλι. Το κενό που άφησαν είναι δυσαναπλήρωτο, καθώς οι εναπομείναντες συνάδελφοί τους, που κλήθηκαν μαζί με μερικούς νεοπροσληφθέντες να τους αντικαταστήσουν, δεν επαρκούν.
Στον ΑΝΤ1 σκέφτονται σοβαρά πλέον την κατάργηση της ψυχαγωγικής πρωινής ζώνης. Η ζυγαριά γέρνει υπέρ της διατήρησης ενημερωτικής εκπομπής και απομένει να προσδιοριστεί η ώρα που θα βγαίνει στον αέρα. Σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τον Γιώργο Παπαδάκη και τα όσα γράφονται περί πικρίας του με το κανάλι του Αμαρουσίου, οι πληροφορίες λένε, ότι είναι απίθανο ο γνωστός δημοσιογράφος να μην συνεχίσει την εκπομπή του και την επόμενη σεζόν στον ΑΝΤ1.
@Τριγμοί στα δημοτικά Μέσα του δήμου Θεσσαλονίκης έφεραν οι τρεις πρόσφατες απολύσεις δημοσιογράφων, που έγιναν με απόφαση της διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας Θεάματος Επικοινωνίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ κατήγγειλε το γεγονός προκηρύσσοντας παράλληλα 24ωρη απεργία την Πέμπτη στα δημοτικά Μέσα. Η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι "η τακτική του ακρωτηριασμού του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης είναι αδιέξοδη" προσθέτοντας "ότι ακυρώνει τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα Μέσα, να προσφέρουν υπεύθυνη και συγκροτημένη πληροφόρηση στους πολίτες".
@Eρώτηση στη Βουλή σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των ΜΜΕ κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, τον αρμόδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπουργό, αλλά και τον υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν δύνανται ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, καταδικασμένοι ανεκκλήτως για κακουργηματικές πράξεις, να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν...
@Νέα σαββατιάτικη εφημερίδα με έμφαση στα παραπολιτικά βρίσκεται στα σκαριά. Πρόκειται για ένα νέο εβδομαδιαίο φύλλο που θα φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη και θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σεπτέμβριο.
@Θλίψη σε πιάνει με το πρόγραμμα των καναλιών τα σαββατοκύριακα. Στο σύνολό τους οι εκπομπές που προβάλλονται είναι σε επανάληψη. Και καλά, εκπομπές όπως αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη και σειρές όπως είναι το "Είσαι το ταίρι μου" με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Βίκυ Σταυροπούλου αξίζει να τις ξαναδείς, αλλά σειρές ανούσιες του τύπου "Λάκης ο γλυκούλης" ποιος ο λόγος να τις ξαναβλέπουμe...
@Στο Star, όπως το ’χουμε ξαναγράψει από τούτη δω τη στήλη, εξετάζουν την αλλαγή πλεύσης του προγράμματος, μιας και το lifestyle δεν τραβάει όπως παλιά. Θα διατηρηθούν πάντως οι εκπομπές της Μελέτη, των Φώτη και Μαρίας αλλά και της Τατιάνας, ενώ στη ζώνη prime time κυρίαρχο ρόλο θα ’χουν οι ξένες σειρές και ταινίες.
Στην ΕΡΤ δεν κουνιέται τίποτα προς το παρόν, αφού αναμένονται οσονούπω οι αλλαγές στα πρόσωπα της διοίκησης. Δεν συνεχίζει ο Λάμπης Ταγματάρχης, ενώ όλο και περισσότερους πόντους στη μάχη της διαδοχής δείχνει να κερδίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος.
@Στο Mega πάντως η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη, μιας και τα χρήματα δεν φτάνουν για να προχωρήσει το πρόγραμμα της νέας σεζόν όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Έτσι, εγκαταλείπεται κάθε ιδέα για προβολή ελληνικού σίριαλ στην prime time ζώνη. Οι «Βασιλιάδες», εφόσον τακτοποιηθούν οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες, θα βγουν στον αέρα στις αρχές του επόμενου έτους, όπως επίσης και τα άλλα δύο σίριαλ, «Πίσω στο σπίτι» και «Κλινική περίπτωση». Φτώχεια καταραμένη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…