Αναβάθμιση του γίγαντα της..ΕΡΤ αλλά η tv που έχασε τον μπούσουλα!

@Κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. Η επιτροπή ενέκρινε το διορισμό του Νίκου Τέλη στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Νίκου Σίμου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν από τους βουλευτές για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ, για την ποιότητα του προγράμματος, τη διαφάνεια και την αμεροληψία στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «σκοπεύει να εφαρμόσει σήμερα, ως υπουργός, όλα όσα ζητούσε ως τομεάρχης, αρμόδιος και για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση».
@Η ΕΤ3 είναι έτοιμη να μας δείξει τις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από μια καινούργια εκπομπή.
Στις 17 Αυγούστου στις έξι το απόγευμα κάνει πρεμιέρα η εκπομπή «Ζήσε την Ελλάδα». Ο Άρης Εύδος και η Εύα Μπαλταγιάννη θα μας δείχνουν όμορφα μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας και τον αθλητισμό , αφού θα δείχνουν τι αθλήματα μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτά τα μέρη που δείχνουν.
IKUSI Hellas και η EDISION προγραμματίζουν ήδη τη σειρά ημερίδων που θα πραγματοποιήσουν, με στόχο την ουσιαστική μεταφορά εμπειρίας στους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.
Στην διαδικασία προετοιμασίας των ημερίδων, προσανατολιζόμαστε σε μια υλοποίηση ακόμα καλύτερη από την πρόσφατη υλοποίηση των ημερίδων της Αθήνας. Επειδή τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους έχουν πολύ μεγάλο εύρος, προγραμματίζουμε την πραγματοποίηση τριών διαφορετικών ημερίδων, με ξεχωριστό αντικείμενο η κάθε μία, ώστε να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε όσο χρειάζεται σε κάθε τομέα. Η πρώτη ημερίδα θα είναι εστιασμένη στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη λήψη του ψηφιακού σήματος σε απλές εγκαταστάσεις και κεντρικές κεραίες. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενδοδιαμόρφωση των ενισχυτών η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό των ψηφιακών σημάτων καταστρέφοντας τις τιμές MER & CBER , αλλά θα δούμε και όλα τα άλλα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη λήψη της ψηφιακής τηλεόρασης. Υπάρχει η γενική εντύπωση ότι η ψηφιακή λήψη είναι εύκολη και αυτό δεν είναι λάθος, όμως η εμπειρία μας λέει ότι μετά από κάθε switch off οι συνάδελφοι καλούνται να λύσουν μια σειρά από προβλήματα – πολλά προβλήματα. Αυτά λοιπόν τα ζητήματα θα μελετήσουμε, για να έχουμε έτοιμες τις λύσεις μόλις τις χρειαστούμε..
@ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΙΤΕΒΕ: ΠΡΟΣ: Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου
ΘΕΜΑ: Προτάσεις για τον νόμο αδειοδότησης των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών
Κύριε Υπουργέ, Σε συνέχεια των προτάσεων που, με υπόμνημα της, σας υπέβαλε η ΠΟΣΠΕΡΤ, θέλουμε να σας επισημάνουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν για μας τους Βορειοελλαδίτες δύο προτάσεις του υπομνήματος, οι εξής:
1. Να υποχρεωθούν οι Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικοί Σταθμοί να διατηρούν πλήρως επανδρωμένα Παραρτήματα στην Β. Ελλάδα και οι Περιφερειακοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί να διατηρούν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων.
2. Να σταματήσουν τα λεγόμενα pull και η δωρεάν παροχή οπτικοακουστικού υλικού από την ΕΡΤ προς τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
@Για «κρίση» στη μικρή οθόνη μιλάει ο Νίκος Ορφανός. Για τις αλλαγές στο τηλεοπτικό πεδίο μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Νίκος Ορφανός που έχει σε πολλές επιτυχημένες και προσεγμένες δουλειές, όπως το σίριαλ του Mega «To Νησί». «Η τηλεόραση αυτή τη στιγμή αλλάζει, διότι αλλάζει ο τρόπος που τη βλέπουμε. Βλέπουμε πια μέσα από το κινητό μας, από τον υπολογιστή μας, μέσα από μια ταμπλέτα. Η τηλεόραση στην Ελλάδα αντιμετωπίζει και την κρίση και την τεχνολογική αλλαγή, την οποία δεν ξέρει ακόμα πως να τη χειριστεί και έχει χάσει το μπούσουλα», είπε στο περιοδικό Τηλεθεατή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…