Σε κατάσταση αμόκ η Κυβέρνηση για την τρόικα στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΣΚΗΝΕΣ τρόμου με νέες περικοπές για να διασωθεί το Δημόσιο αλλά και σοβαρές αλλαγές στην οικονομία που γερνά, καταγράφει στα κεντρικά του θέματα ο Κυριακάτικος Τύπος σύμφωνα με το www.greekmme.gr αντικατροπτίζοντας την σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα το '΄Πρώτο ΘΕΜΑ' τιτλοφορεί ότι "Μέτρα και αντίμετρα από την Κυβέρνηση-Μειώσεις 30% στους μισθούς των ΔΕΚΟ, Ρυθμίσεις στα δάνεια των επιχειρήσεων-Παζάρι με την τρόικα για περικοπές και συντάξεις από 1.000 ευρώ με κλιμάκωση από 25% ως τα 15%, συζητήσεις με τις τράπεζες να μην υπερβαίνουν οι δόσεις ένα ποσοστό επί του τζίρου". Φυσικά τώρα ο 'Eλεύθερος ΤΥΠΟΣ' αποκαλύπτει ότι "Σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις από τους δανειστές-Μείωση μισθών στο Δημόσιο ζητά ξανά η τρόικα-κλειδώνει το πακέτο των 11,5 δις Ευρώ με περικοπές σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, νέες περικοπές αλλά και δηλώσεις για την αξιολόγηση των μέτρων-Σοβαρές αλλαγές σε ΔΕΚΟ και αποκρατικοποιήσεις".
@Με τίτλο: «Πρόεδρε, θέλω να παραιτηθώ»! κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. Ο αποκαλυπτικός διάλογος του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Οικονομικών. Η προφορική παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα και πως απετράπη.
"Αφού θέλουν να με αποδομήσουν, καλύτερα να φύγω" είπε ο «τσάρος» της Οικονομίας - "Δεν έχεις να πας πουθενά" του απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός.
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: «Ακούστε τον Γερμανό»! και αναφέρεται στην δήλωση του «Γερμανού» ευρωβουλευτή ελληνικής καταγωγής Γ. Χατζημαρκάκη, ο οποίος προτείνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες για να πετύχει τους στόχους του.
Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:
-Τον Φώτη Κουβέλη να υποστηρίζει: «Η προοπτική της κυβέρνησης θα κριθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου».
- Αναλυτικό ρεπορτάζ για το ποιοι θα πληρώσουν τα 11,7 δισ. ευρώ. Ολόκληρο το σχέδιο των περικοπών.
-Δέκα βουλευτές ζητούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις σπατάλες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
@To ΈΘΝΟΣ' στο ίδιο κλίμα καταγράφει στο πρωτοσέλιδο ότι "Αποκάλυψη με την συμφωνία για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό-Σύνταξη στα 66 και πλαφόν για όλους στις 2.300 ευρώ-Περικοπές σοκ στο εφάπαξ, μέχρι 39% η μείωση στις διπλές συντάξεις, χωρίς επίδομα ανεργίας όσοι διαθέτουν άλλους πόρους, πλήρη πολυτεκνικό επίδομα μόνο στα χαμηλά εισοδήματα και νέο μαχαίρι στους μισθούς των ΔΕΚΟ". Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' προβλέπει ότι "Φόρο ιδιοκατοίκησης θέλει η τρόικα-Άκου, βλέπε, σκιόπα, Το πάζλ της προδοσίας, το μυθιστόρημα του μνημονίου από το 2009 μέχρι σήμερα, την βουλευτική του ασυλία προτάσσει ο Παπανδρεόυ για να μην παρουσιαστεί στο εισαγγελέα, έρχεται επιμήκυνση, μεγάλου κούρεμα και ΔΙΠΛΟ νόμισμα" οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα.
@Το ΄ΒΗΜΑ' προσθέτει για "ΟΛΑ τα μέτρα του πακέτου των 11,6 δις ευρώ-Σύνταξη στα 66 και περικοπές σοκ στα προνοιακά επιδόματα-Πλήττονται τρίτεκνοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, η μυστική έκθεση των Γερμανών και όλο το παρασκήνιο της συμφωνία των τριών αρχηγών αλλά και η απειλή του Στουρνάρα". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' συμπληρώνει ότι 'Ολα για όλα για θετική αξιολόγηση-Συνάντηση κορυφής Σαμαρά με όπλα τα μέτρα των 11,6 δις ευρώ  και τις διαρθρωτικές αλλαγές". To 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' τώρα υπογραμμίζει ότι "Για να μην σκάσει η βόμβα τον Οκτώβριο-Κλειδί σωτηρία με νέο κούρεμα στα 12 δις ευρώ-Αλλιώς δεν βγαίνει με τίποτα το χρέος και θα πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα τον Δεκέβριο ύψους 11,2 δις ευρώ, τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις" αλλά άγριες "περικοπές και σκληροί φόροι ακόμα και σε όλα τα ακίνητα". Τέλος το ΆΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Επιβεβλημένη η συνεισφορά του κλήρου με την εκμετάλλευσης της αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας-Θα συνεισφέρει και η Εκκλησία στη κρίση όταν επι τάπητος το σχέδιο για περικοπές στην επιχορήγηση και τους μισθούς των κληρικών που επιβαρύνουν με μισο δις τον χρόνο".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…