Δορυφορικές ατασθαλίες και φθινόπωρο χωρίς πρόγραμμμα

ετέωρο παραμένει το ζήτημα της μεταφοράς του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ, παρά τις προειδοποιήσεις ότι αυτό είναι «παράτυπο», αφού κανείς δεν γνωρίζει επίσημα ποια ακριβώς εταιρεία έχει την ευθύνη εκπομπής της ERT World σε όλο τον κόσμο από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η σύμβαση με την εταιρεία KBI, συμφερόντων Δ. Κοντομηνά, δεν έχει υπογραφεί και στο Ραδιομέγαρο αναζητούσαν λύση συμβιβασμού. Η αλλαγή στη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών πιθανολογείται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε νομική γνωμάτευση από τον νομικό σύμβουλο της ΕΡΤ για τον τρόπο τροποποίησης των όρων της σύμβασης μεταφοράς του δορυφορικού σήματος μετά την έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στόχος είναι να μειωθεί η διάρκειά της από τρία χρόνια σε έξι μήνες, ώστε να προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός ενιαία.
@Το νέο σχέδιο επανέκδοσης της «Ελευθεροτυπίας» από την πλευρά της Μάνιας Τεγοπούλου συζητάνε αύριο οι εργαζόμενοι της εφημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει την επανέκδοση της εφημερίδας επτά ημέρες την εβδομάδα –έξι ημερήσιες εκδόσεις και μία κυριακάτικη–, χωρίς προσφορές και με μόνο ένθετο το περιοδικό «Έψιλον». Το σχέδιο περιλαμβάνει το νέο οργανωτικό μοντέλο της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο χωρίζεται σε τομέα ενημέρωσης, εκτυπώσεων και εταιρικών υπηρεσιών. Προβλέπεται αναβάθμιση της διαδικτυακής έκδοσης του enet.gr αλλά και αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Μίνωος, στο οποίο θα ενοικιαστούν οι όροφοι που δεν θα χρησιμοποιούνται για την «Ελευθεροτυπία».
@Δυναμική αντίδραση από την ΕΤΕΡ! Να δούμε μόνο αν θα σιγήσουν τα συγκεκριμένα ραδιόφωνα. Το σημειώνουμε διότι ο Alpha 98.9 ξεφεύγει δια της πλαγίας οδού και βγάζει πρόγραμμα. Σήμερα λόγου χάριν εκπέμπει κανονικά. Μήπως αυτή η απεργία της ΕΤΕΡ είναι άνευ νοήματος, τελικά; Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις: Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και την προκλητική τους στάση με σωρεία ενεργειών κατά της ΕΤΕΡ και των τεχνικών του ALPHA (πχ συλλήψεις τεχνικών) απαντώντας στις απολύσεις και τις πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας των δύο ραδιοσταθμών στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών «ORANGE» και «LOVE» αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012.
@Ως γνωστόν, τη μέτρηση ακροαματικότητας στο Νομό Αττικής (και όχι μόνο) τη διεξάγει η FOCUS-BARI για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ (Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής). Είναι τα επίσημα αποτελέσματα, εκείνα που αποδέχονται οι ραδιοσταθμοί (παρά τις κατά καιρούς ενστάσεις, κάποιων), αυτά τα οποία χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον, ως εργαλείο της, η διαφημιστική αγορά. Σήμερα, εδώ, θα παρουσιάσουμε καταρχάς τη μέτρηση ακροαματκότητας που διεξήγαγε μία άλλη εταιρία, νεοσύστατη, η Ελληνική Δημοσκοπική. Η συγκεκριμένη ραδιοφωνική έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Νομό Αττικής και εξέτασε την κάλυψη και την ακροαματικότητα ανά ραδιοφωνικό σταθμό Στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας με 11,3% παραμένει ο Real το διάστημα 20.08.-16.09.2012, χάνοντας 3 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μήνα. Ο Σκάι, είναι δεύτερος με 10,9% και ο Μελωδία στην τρίτη θέση με 9,7%. Με 8% ο Δίεση στο 7,4% ο Nova Σπορ FM όπως και ο Ρυθμός, με 7,1% ο KISS FM , και στο 7% ο RED , και ο DJ.
@Πολλά ποντάρει η νέα διοίκηση της ΕΡΤ στο νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Ήδη ανακοίνωσε το ξεκίνημα τεσσάρων ξένων σειρών του BBC από τον Οκτώβριο, ενώ στόχος είναι να υπάρχει ζωντανό πρόγραμμα από το πρωί ως αργά το βράδυ, ως απάντηση στις επαναλήψεις αλλά και στα τουρκικά σίριαλ που μονοπωλούν τα προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών. Αυστηρή κριτική έχει δεχθεί η σημερινή διοίκηση για τις μέχρι τώρα επιλογές της. Το βέβαιο είναι ότι θα κριθεί εκ του αποτελέσματος...
@Οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τον δημοσιογράφο του Έθνους, Χρήστο Στασινόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο σακίδιό του μια χειρουργική μάσκα και τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ, αφού δεν είχε μαζί του τη δημοσιογραφική του ταυτότητα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…