Οι πολιτικοί τώρα στρέφονται κατά δημοσιογράφων λόγω μαύρου χρήματος

@Ο πλήρης δικαστικός έλεγχος είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει σε δήλωσή του ο εκδότης της Realnews Νίκος Χατζηνικολάου σε απάντηση των όσων ανέφερε νωρίτερα ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι» αναφέρει ο κ. Χατζηνικολάου και συνεχίζει: «Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».
@Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην τηλεόραση, η Λίτσα Πατέρα μένει φέτος… εκτός. Οι εξελίξεις στον ΑΝΤ1 την παρέσυραν και έτσι από φέτος ζώδια γιοκ στο κανάλι του Αμαρουσίου. Η ίδια, μιλώντας στο FTHIS TV δε θέλησε να σχολιάσει ανοιχτά τις αποφάσεις του καναλιού, αλλά η πίκρα της φαινόταν ξεκάθαρα. «Έχω εμπειρίες ατέλειωτες, αναμνήσεις όμορφες και άσχημες, περισσότερες όμορφες. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι το πόσο αγάπη είχαμε και πόσο δέσιμο. Ακούγεται ίσως σαν να γίνεται πάντοτε, αλλά δεν είναι έτσι», είπε η αστρολόγος. Μπορεί πέρσι το ημίωρο της Λίτσας Πατέρα στην πρωινή εκπομπή να έκανε πολύ καλά νούμερα, όμως και η ίδια εξεπλάγη όταν της ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο θα είναι εκτός τηλεόρασης.
@Φοροδιαφυγή που αγγίζει το θηριώδες ποσό των 31 εκατ. ευρώ από γνωστό εφοπλιστή που δραστηριοποιείται και στο χώρο των ΜΜΕ εντοπίζει σε πόρισμά του το ΣΔΟΕ το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φοροδιαφυγή εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τις ύποπτες αγοραπωλησίες δεκάδων ακινήτων από τον Όμιλο Καρούζου την τριετία 2005-2008 μέσω συγκεκριμένων εταιρειών που ανήκουν στον εφοπλιστή. Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή τα εν λόγω στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες για αδικήματα φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά συγκεκριμένων προσώπων
@ETITA KATA MEGA: Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε μια ανεπανάληπτη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Τίποτα πια δεν αποτελεί κεκτημένο. Κυβέρνηση και εργοδότες καταργούν με νόμους και ατομικές συμβάσεις ό,τι είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια. Στον εργασιακό μας χώρο στο MEGA η εργοδοτική πλευρά μας έδωσε δύο εναλλακτικές λύσεις. Ή υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις περίπου 11% και απεμπολούμε με την υπογραφή μας κάθε άλλο δικαίωμα και επαφιόμαστε στην καλή πρόθεση της εταιρείας να τα εφαρμόσει ή αν δεν υπογράψουμε θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία που σύμφωνα με την ερμηνεία τους οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και το 22%. Μετά την ανακοίνωση άρχισαν οι πιέσεις και οι «συμβουλές» από διευθυντές και προϊσταμένους: «αν υπογράψεις η μείωση είναι μικρότερη» «αν δεν υπογράψεις θα είσαι το «κακό παιδί» και ναι μεν η εταιρεία δεν απολύει τώρα, αλλά ποιος ξέρει στο μέλλον αν χρειαστεί να απολύσει θα προτιμήσει αυτούς που δεν υπέγραψαν».
@Σε Αττική, Χανιά, Καστοριά και Άρτα έδρασε το Σεπτέμβριο η ΕΕΤΤ, προχωρώντας σε 19 επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας παράνομων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η επιτροπή. Στις δράσεις αυτές συνέδραμαν τα περιφερειακά γραφεία της και οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές με βάση στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 11 ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί οδηγήθηκαν σε κλείσιμο στην Αττική, τρεις τηλεοπτικοί στα Χανιά, τέσσερις ραδιοφωνικοί στην Καστοριά και ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Άρτα. Εντύπωση προκαλεί ότι ειδικά για την Αττική, η ΕΕΤΤ στράφηκε σε μικρούς - μη κερδοσκοπικούς και συνοικιακούς ραδιοσταθμούς, τη στιγμή που το επαγγελματικό πειρατικό ραδιόφωνο στα ερτζιανά της πρωτεύουσας καλά κρατεί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…