Ωμή πραγματικότητα το τέλος της Ελλάδας στον Κυριακάτικο Τύπο

ωμή πραγματικότητα για την οικονομία με τα μέτρα που θα γονατίσουν την ήδη διαλυμένη μεσαία τάξη καταγράφονται στα πρωτοσέλιδα του Αθηναικού Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το www.greekmme.gr το οποίο ανακαλύπτει και τα επι μέρους ρεπορτάζ από τις εφημερίδες. Αρχικά το 'Πρώτο Θέμα' τιτλοφορεί το κεντρικό του θέμα ως "E.E. και Δ.Ν.Τ. μας φτάνουν στο Αμάν...Ο τελευταίος εκβιασμός-Και η κρυφή αγωνία ότι πιθανή εκτροπή της Ισπανίας- που ξεσηκώθηκε-μέσα στην εβδομάδα θα μας αφήσει στον αέρα-Το μυθιστόρημα της Τρόικας και γιατί στράβωσε ξαφνικά ο Τόμσεν όπου τον άφησε μέχρι και η Ελληνίδα φίλη του-Το παρασκήνιο της κρίσης με την Κυβέρνηση, οι πιέσεις και τα σενάρια". O Έλεύθερος ΤΥΠΟΣ' στο ίδιο κλίμα αναφέρει ότι "Οι αποφάσεις για σύνταξη στα 67 και η δύσκολη μεταβατική περίοδος-Τα νέα όρια ηλικίας για όλους τους ασφαλισμένους-Με προσθήκη εξαμήνων η αύξηση του χρόνου ασφάλισης κατά 2 χρόνια, κινδυνεύει η 35ετία χωρίς όριο ηλικίας για τους ασφαλισμένους πριν το 1982-Σοκ με χωρίς δώρα ο υπολογισμός των αποζημιώσεων για τους νέους απολυμένους εργαζόμενους"....
@Πιο βαρύ το κλίμα στο 'ΕΘΝΟΣ της Κυριακής' του Μπόμπολα που επιμένει στο δικό του κόσμο ότι "Ο ύποπτος ρόλος του Δ.Ν.Τ. προς την Ελλάδα και η στήριξη της Ε.Ε.-Ο καβγάς Στουρνάρα με Τόμσεν που καρφώνει ότι Εσύ θέλεις να ρίξεις την Κυβέρνηση;-O Δανός με το σιδηρούν προσωπείο -Ο Σταθμάρχης του ΔΝΤ και τα μεγάλα σκάνδαλα της Μόσχας-Και...έγκυρη παραπληροφόρηση από το Reurters" το οποίο θα δούμε αν τελικά διαψευσθεί ή όχι! To ΄ΒΗΜΑ' υπογράφει ότι "Το δραματικό παρασκήνιο για τα μέτρα που δεν κλείνουν-Όμηροι του Τόμσεν που απαιτεί εγγύηση..σφαγής-Στην κλίνη του Προκρούστη δώρα, μισθοί, συντάξεις, αλλά και νέοι φόροι για όλους τους επαγγελματίες" δημιουργώντας κοινωνικό ολοκαύτωμα!
@Το ΆΡΘΡΟ' προβληματίζεται λέγοντας ότι "Λυκουρέντζος, Παναγιωτόπουλος, Συλιανίδης, Μανιτάκης, Αρβανιτόπουλος αρνούνται να περικόψουν εξόφθαλμες σπατάλες στα υπουργεία τους-Ολιγωρία 5 υπουργών κόβει μισθούς αλλά και συντάξεις-Υπεράριθμα ΤΕΙ, άχρηστα στρατόπεδα και οργανισμοί, πανάκριβα φάρμακα και κωλυσιεργία στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις". Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' συμπληρώνει ότι "Το ΣΔΟΕ ζητά τώρα την άδειά του για να στείλει τα ονόματα στην Βουλή-Στο έλεος του Πεπόνη οι 32 επίορκοι-Να ανοίξουν οι λογαριασμοί 2 πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και μελών του Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ για την προμήθεια των 132 τρόλει ζήτησε ο Εισαγγελέας" με καυτές ερωτήσεις.
@Με τίτλο: "Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης κατονομάζονται εγγράφως (κατάθεση Ιωσήφ Λιβανού, πρώην συνεργάτη του Ι. Καρούζου) για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ!
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Πατήστε πόδι!" και αναφερόμενο στην κυβέρνηση και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν σ’ αυτήν επισημαίνει: "Εχουν χρέος να πατήσουν πόδι! Και αν οι υπάλληλοι των δανειστών παραμείνουν αδιάλλακτοι, ας συνομιλήσουν με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που τις τελευταίες μέρες χύνουν... καυτά δάκρυα".
Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:
- Το ξέσπασμα του Σαμαρά: "Τελικά τι θέλουν; Γιατί κάτι θέλουν". Η σκληρή στάση του Τόμσεν πυροδότησε τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.
- Και η απειλή του Στουρνάρα: "Δεν έχω άλλα να κόψω, εάν επιμένεις θα τα βρεις με τον επόμενο. Εγώ θα παραιτηθώ".
- Δημοσκόπηση της MRB για την "R": Κλείνει η ψαλίδα - Στο 0,5% η διαφορά. ΝΔ 22,9% - ΣΥΡΙΖΑ 22,4% στην πρόθεση ψήφου.
@Η ´Καθημερινή' υπογραμμίζει ότι " Θρίλερ με μέτρα, δόση, επιμήκυνση-Τα πάντα εξαρτώνται απο την Αθήνα λένε οι Βρυξέλλες, βαρύ το κλίμα μεταξύ των Κυβερνητικών εταίρων! Τέλος η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' καταλήγει ότι "Αποκάλυψη με την απόρρητη επιστολή Σαμαρά σε Γκρούεφσκι όπου ζητά συμμόρφωση για να μιλήσουμε-Διόμισι χρόνια κομμάτια στην Οικονομία και το μοντέλο Πινοσέτ που σκοτώνει την Ελλάδα-Το πείραμα στην Χιλή με κατάργηση δωρεάν Παιδείας αλλά και Δημόσιας υγείας".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…