Τα λάφυρα της κρατικής TV και η μάχη για την prime time

@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου 2012. Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους τους συναδέλφους, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους της για λύση στο αδιέξοδο, που τους έχει οδηγήσει.
@Μπορεί χθες ο Παναθηναϊκός να έφυγε από τη Σλοβενία με το βαρύ 0-3 στις πλάτες του, ωστόσο η μετάδοση του αγώνα του από τον ΑΝΤ1 έστειλε το κανάλι του Αμαρουσίου στην κορυφή του κοινού 15-44, τόσο στο σύνολο της ημέρας, όσο και στην prime time, στην οποία κυριαρχεί το Mega.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, ο ΑΝΤ1 βρέθηκε στην κορυφή του 15-44 με μερίδιο 21,9% έναντι 19,1% του Mega και 14,0% του Star. Η επιτυχία του ΑΝΤ1 γίνεται μεγαλύτερη εάν σκεφθεί κανείς ότι το κανάλι επικράτησε και στην prime time του 15-44, με μερίδιο 29,5% έναντι 24,8% του Mega, το οποίο κυριαρχεί στη ζώνη αυτή. Η ζωντανή μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Μάριμπορ-Παναθηναϊκός για το Europa League από τον ΑΝΤ1, στην prime time του 15-44, έφτασε μερίδιο 34,2%, ενώ οι αντίστοιχες εκπομπές του Mega στην ίδια ζώνη είχαν τηλεθέαση 26,9% (Sila) και 31,5% (Ευτυχισμένοι Μαζί).
@Νέα "έφοδος" της Ελένης Λουκά, στο δελτίο του MegaΗ Ολγα Τρέμη να προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της, ο Γιώργος Παππούς να "παλεύει" να μεταδώσει το ρεπορτάζ,παραμένοντας συγκεντρωμένος, ώσπου η κ. Λουκά έσπρωξε το δημοσιογράφο για να μπει στο πλάνο (χωρίς να τα καταφέρει!). Ενώ η φωνή της ακούγεται στα ηχεία μας, φαίνεται πως άντρες της ασφάλειας ήταν αυτοί που την εμπόδισαν να βγει ξανά στο γυαλί για να δώσει το δικό της μήνυμα.
@* Και επισήμως ανακοινώθηκε χθες από τον ΑΝΤ1 το ξεκίνημα του Γιώργου Παπαδάκη με το ενημερωτικό «Πρωινό ΑΝΤ1» τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Κατά τα άλλα η εκπομπή αυξάνεται κατά μία ώρα, μιας και θα ξεκινάει στις 7 και θα ολοκληρώνεται στις 11. Που σημαίνει ότι μάλλον επαληθεύονται τα σενάρια περί κατάργησης της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης. Καταπώς λέγεται, εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά το τέλος της εκπομπής του Παπαδάκη να ακολουθούν δύο εκπομπές, με αστρολογικές προβλέψεις και μαγειρική, που θα παρουσιάζουν αντίστοιχα η Λίτσα Πατέρα και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ίδωμεν.
@ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΑ Το πρόγραμμα εστιάζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μιας και, όπως τόνισε η ηγεσία της ΔΕΠΘΕ, «τα δημοτικά μέσα πρέπει να είναι εργαλεία στην υπηρεσία της πόλης»Η κ. Ασλανίδου υπεραμύνθηκε του έργου της διοίκησης τονίζοντας ότι έγιναν πάρα πολλά σε σχέση με την οργάνωση και λειτουργία των μέσων. Έγινε ένα «θεαματικό άλμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας παράλληλα: «Εξαρχής στις προτεραιότητές μας ήταν η εξυγίανση, η αναδιάρθρωση και η αναβάθμιση της εταιρείας, καθώς το κόστος λειτουργίας της βάρυνε με υπέρογκα ποσά τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η ποιότητα του προγράμματος διένυε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία απαξίωσης. Προχωρήσαμε σε αλλαγές με γνώμονα τις βασικές αρχές ότι τα δημοτικά ΜΜΕ πρέπει να είναι χαμηλού κόστους, χρήσιμα για την πόλη και την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, πολυφωνικά και ανοιχτά σε νέες ιδέες και πρακτικές».
@Περισσότερα από 910 χιλιάδες φύλλα πούλησαν οι εφημερίδες στην περιοχή Αθηνών - Πειραιώς στο διάστημα από 10/9/2012 έως 16/9/2012. Ειδικότερα, οι πρωινές εφημερίδες πούλησαν 100 χιλιάδες φύλλα, ενώ οι πωλήσεις των απογευματινών ξεπέρασαν τα 284 χιλιάδες φύλλα. Οι κυριακάτικες εφημερίδες πούλησαν 271 χιλιάδες φύλλα, ενώ οι εβδομαδιαίες ξεπέρασαν τα 64 χιλιάδες φύλλα. Ανοδικά κινήθηκαν οι κυκλοφορίες και στον αθλητικό Τύπο, αφού οι καθημερινές αθλητικές εφημερίδες ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα 168 χιλιάδες φύλλα, ενώ οι δευτεριάτικες αθλητικές πούλησαν 20 χιλιάδες φύλλα.
@Σαρωτική η επέλαση της Ν.Δ. στη δημόσια τηλεόραση. Μια "ολική επαναφορά" προσώπων και αντιλήψεων διοίκησης στην ΕΡΤ, που έχουν στόχο να ελέγξουν κάθε είδηση, κάθε εκπομπή, κάθε ζώνη προγράμματος και να ευθυγραμμίσουν πλήρως την ενημέρωση στις κατευθύνσεις της σημερινής κυβέρνησης. Με αυτό τον στόχο, τίποτα δεν μένει όρθιο: Ούτε καλό ούτε κακό. Ούτε στο γυαλί ούτε πίσω από το γυαλί. Όλα αλλάζουν.
synthimaΟ γενικός διευθυντής ειδήσεων - ενημέρωσης αντικαθίσταται. Αν και δημιουργήθηκαν αντιδράσεις στο άκουσμα του ονόματος του Αιμ. Λιάτσου, φαίνεται ότι μάλλον θα τοποθετηθεί. Ήδη, στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων τοποθετήθηκε ο Στρ. Μπαλής - να 'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Την Ε. Στάη στην παρουσίαση του κεντρικού Δελτίου θα την αφήσουν, όπως ακούγεται, ώς το τέλος του χρόνου, οπότε και λήγει το συμβόλαιό της. Αμέσως μετά, το πεδίο είναι ελεύθερο για οποιοδήποτε γαλάζιο ή ημέτερο. Ο έλεγχος προχωράει και στις εκπομπές. Στην πρωινή ζώνη, η εκπομπή των Αρβανίτη - Κατσίμη περιορίζεται σε δίωρη, 6:00- 8:00, αφαιρώντας της τη δυνατότητα οποιασδήποτε ουσιαστικής παρέμβασης, πρωί- πρωί, καθώς τα θέματά της δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση. Το επόμενο δίωρο, 8.00 έως 10.00, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται να αναλάβουν ο Γ. Κουβαράς, πιθανότατα με την νεοπροσληφθείσα Αθηνά Σαλαγκούδη, κόρη πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γι' αυτή την εβδομάδα, η ΕΡΤ ανακοίνωσε πάντως τους Φάνη Παπαθανασίου, Γιάννη Τρουπή και Λίνα Κλείτου. Το επόμενο δίωρο, ως τις 12.00 το μεσημέρι, λέγεται ότι θα παρουσιάζουν ο Βαγγέλης Γιακουμής και ο Βασίλης Μπεσκένης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…