Διαπλοκές στα κανάλια που φτωχοποιούν εργαζόμενους και διαλυμένο ΕΣΡ...

@Οι τρεις όμιλοι μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις 60 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχουν με βάση στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Ναυτεμπορική, συνολικά δάνεια 415 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 317 εκατ. αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ τα ίδια κεφάλαιά τους αθροιστικά είναι λιγότερο από το 1/10 του συνολικού τους δανεισμού. Η εικόνα αυτή αντανακλά την πραγματική κατάσταση όχι μόνο στους συγκεκριμένους ομίλους, αλλά και σε πολλά ακόμα ΜΜΕ στη χώρα. Τι συνεπάγεται η σχέση αυτή δανείων, ιδίων κεφαλαίων και τζίρου; Σημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν καταστεί κυρίαρχοι συνέταιροι στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Αν τώρα εξετάσει κανείς τους ισολογισμούς των τραπεζών μετά το PSI, δηλαδή την «εθελοντική» κρατική χρεοκοπία, αλλά και με δεδομένους τους δραματικούς ρυθμούς αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον ιδιωτικό τομέα, προκύπτει αβίαστα ότι και οι παλαιοί μέτοχοι των τραπεζών στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν έχουν πλέον τα κεφάλαια για να ελέγξουν τις τράπεζές τους.
 @• Μοναχικό αγώνα κατά των ατομικών συμβάσεων και της κατάργησης των θεσμικών δικαιωμάτων τους δίνουν οι τεχνικοί του Mega με τις συνεχιζόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας. Βέβαια, οι πρωινές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων βγαίνουν στον αέρα «χάρη στη... μεγάλη προσπάθεια κάποιων προϊσταμένων, που δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο δούλεψαν σε άσχετα με την ειδικότητά τους πόστα, στήνοντας και απεργοσπαστικό μηχανισμό», όπως δηλώνει η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης. Η ΕΤΙΤΑ κάλεσε και τους τεχνικούς του ΑΝΤ1 να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, ενώ στον Alpha η υπόθεση έχει ήδη κλείσει, καθώς οι τεχνικοί, όπως και οι δημοσιογράφοι, αποδέχθηκαν τους όρους της εταιρείας. Σημαντική παράμετρος στις ατομικές συμβάσεις του Alpha είναι πως οι τεχνικοί θα παρέχουν εργασία σε οποιαδήποτε εταιρεία του ομίλου τούς ζητείται!
 • Επανάληψη των περσινών φαινομένων, με τις εταιρείες παραγωγής παρουσιαστών να πιέζουν ότι δεν θα βγουν στον αέρα αν προηγουμένως δεν έχουν πάρει τα χρήματα που τους χρωστάνε από την περσινή τηλεοπτική σεζόν. Εκτός από το Mega, όπου όλα είναι ακόμη ανοιχτά, στον ΑΝΤ1 ο Θέμος Αναστασιάδης προειδοποιεί πως το «Όλα» δεν πρόκειται να αρχίσει τον Οκτώβριο αν το κανάλι δεν πληρώσει τα χρέη στην εταιρεία παραγωγής για την περασμένη σεζόν. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και πέρσι τον Σεπτέμβριο και το θέμα της εκπομπής παρέμενε ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή.
• Πληρωμές το επόμενο διάστημα από το Mega σε εταιρείες παραγωγής. Φαίνεται πως βρέθηκαν κάποια χρήματα και θα δοθούν έναντι κάποια ποσά στις εταιρείες για τις σειρές που γυρίστηκαν πριν από δύο χρόνια. Αγωνία, βέβαια, επικρατεί για το αν θα καταφέρει να επιβιώσει το Studio ATA του ΔΟΛ, το οποίο έχει υψηλό τραπεζικό δανεισμό, αλλά και δύο νέα προγράμματα για το Mega: οι «Βασιλιάδες», που –όπως όλα δείχνουν– δεν θα συνεχιστούν, αφού όσο είναι απλήρωτοι οι συντελεστές η σειρά δεν μπορεί να δοθεί σε άλλη εταιρεία, αλλά και το «Master Chef», που βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ.
 • Προετοιμάζονται τα πανελλαδικά ιδιωτικά κανάλια για τη συνεργασία τους σε τεχνικό επίπεδο. Κατά πληροφορίες της στήλης, το service στην αποστολή των θεμάτων εντός και εκτός Αττικής θα το αναλάβει η Digea με μια νέα εφαρμογή που αναπτύσσει, με την οποία τα θέματα των ρεπορτάζ θα πηγαίνουν κεντρικά από την Digea στα newsrooms των τηλεοπτικών καναλιών, από όπου θα μοντάρονται για τις ανάγκες κάθε καναλιού σε ειδήσεις ή εκπομπές. 'ΠΑΡΟΝ'.
@Εξελίξεις στο ΕΣΡ ανοίγει η παραίτηση του Κωνσταντίνου Τσουράκη, από την Αρχή. Το ΕΣΡ από Ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, κινδυνεύει να λάβει «μοναρχικές διαστάσεις», αφού όχι μόνο, η θητεία ακόμη 4 μελών έχει λήξει από τον περασμένο Φεβρουάριο του 2012, εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται στις ίδιες θέσεις περισσότερα από 10 χρόνια! Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος Ι.Λασκαρίδης, ζήτησε από δύο νομικούς της Αρχής εισηγήσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του συμβουλίου, καθώς λήγει και η χρονική διάρκεια του «παραθύρου» που άνοιξε η σχετική τροπολογία του πρώην υπουργού Τ. Χυτήρη. Αναλυτικά το πρόβλημα που έχει επιπτώσεις στη λειτουργία της ραδιοτηλεόρασης, έχει ως εξής. Ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης ,μπήκε στο ΕΣΡ το Μάιο του 2002. Η πρώτη 4ετής του θητεία έληξε στις 3-6-2006, υπήρξε κενό 18 μηνών κατά το οποίο ασκούσε καθήκοντα χωρίς να έχει ανανεωθεί η θητεία του και η δεύτερη 4ετής θητεία του έληξε στις 28-2-2012!
@Ανακάμπτει μετά από χρόνια το ενημερωτικό πρόγραμμα του Alpha Radio στην συμπρωτεύουσα, καθώς ο Παλμός 96.5, το έτερο ραδιόφωνο του Ομίλου Κοντομηνά στην συμπρωτεύουσα ξεκινάει πάλι τις αναμεταδόσεις (μέχρι προσφάτως ήταν μόνο το μεταμεσονύχτιο μουσικό πρόγραμμα του Παλμού που αναμεταδίδονταν στην Αθήνα). Έτσι γίνονται τρεις πλέον οι συχνότητες που φιλοξενούν εξ Αθηνών ορμώμενη ενημέρωση, μετά τον Flash και τον Real (ο οποίος έπιασε και την πρωτιά τους καλοκαιρινούς μήνες). Εχμ, τέσσερις με τον 902 Αριστερά. Πάντως η τοπική ενημέρωση έχει πέσει αρκετά: Ο πάλαι ποτέ κορυφαίος Ράδιο Θεσσαλονίκη δεν είναι το ενημερωτικό ραδιόφωνο που ήταν κάποτε, ενώ ακολουθούν ασθμαίνοντας λόγω των κρατικών περικοπών ο δημόσιος 102FM και ο δημοτικός FM100.
Για τον Antenna Θεσσαλονίκης ούτε λόγος, με ένα μακρύ πλέιλιστ περιμένει τον μάνατζερ του ομίλου Χάνσεν να ορίσει την τύχη του. Νεκρική σιγή στις συχνότητες του Star FM και του Άρης FM. Ελαφρύ το φύσημα που τους σκεπάζει. Στη σειρά φαίνεται ότι περιμένει το τελευταίο ραδιόφωνο του ομίλου Ανδρώνη, o Heart FM 93,1: Το ΕΣΡ ανακάλεσε τη βεβαίωση λειτουργίας του σταθμού λόγω μεγάλου αριθμού προστίμων, ενώ εκπρόσωπος του σταθμού δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση προκειμένου να τον υπερασπιστεί. «Προκύπτει η αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα την αδυναμία επιβιώσεώς της», γράφει το ΕΣΡ. Το δεύτερο ραδιόφωνο φιλικά προσκείμενο προς τον Άρη, τα Αθλητικά Νέα 98,7, αντιμετωπίζει επίσης μακροχρόνια πρόβλημα με τη νομιμότητα λειτουργίας του, αλλά προς το παρόν συνεχίζει να εκπέμπει

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…