Μάχη για νεανικό κοινό λόγω διαφημίσεων

πρώτη θέση του ΑΝΤ1 το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και η πρωτιά του Mega την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ήταν τα δύο σημαντικότερα στοιχεία της τηλεθέασης την εβδομάδα 24 έως 30 Σεπτεμβρίου στο κοινό 15-44. Το κανάλι του Αμαρουσίου έφτασε το 17,2% το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, έναντι 16,9% του Star και 16,6% του Mega. Αντίθετα, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, το Mega έκανε την «έκπληξη» για Κυριακή, και βρέθηκε πρώτο με 19,7% έναντι 15,9% του ΑΝΤ1 και 14,2% του Star, που χθες έχασε έδαφος. Βασικός λόγος της χθεσινής πρωτιάς του Mega ήταν η υψηλή τηλεθέαση της ξένης ταινίας «Ζοχάν, πράκτορας υψηλής κομμωτικής», την οποία το Μεγάλο Κανάλι πρόβαλε στην prime time, φθάνοντας μερίδιο έως και 35,7%. Στο σύνολο της εβδομάδας 24 έως 30 Σεπτεμβρίου δε, το Mega κράτησε εύκολα την πρώτη θέση στο 15-44, με μερίδιο 21,6% έναντι 15,9% του ΑΝΤ1 και 14,3% του Star.
@Άστραψε και βρόντηξε η Ελένη Ράντου μετά από την επίσκεψή της στο υπουργείο Παιδείας, σχολιάζοντας πως σκέφτεται να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που επωνύμως δεν θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς το κράτος... Σε μήνυμά της στο Facebook σχολίασε: «Σήμερα το πρωί, μαθητές, καθηγητές και γονείς του καλλιτεχνικού και μουσικού δημόσιου σχολείου επισκέφθηκαν το υπουργείο Παιδείας μας για να ζητήσουν να μην καταργηθούν τα μέσα μεταφοράς τους στα σχολεία (τα πούλμαν που τους μεταφέρουν είναι δύο χρόνια απλήρωτα). Απάντηση του Υπουργού: "ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ". Και πρόσθεσε : "Τι το θέλετε το Μουσικό σχολείο; Πηγαίνετε σε ένα Ωδείο στη γειτονιά σας". Ήταν και η κόρη μου εκεί! Είστε ΒΑΡΒΑΡΟΙ κύριοι. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τις πενιχρές παροχές του διαλυμένου κράτους σας. Πληρώνουμε πολύ ακριβά την δήθεν δωρεάν παιδεία σας. Σε ωδείο πρέπει να πάτε εσείς να μάθετε Μπαγλαμά να παίζετε και να πάψετε να παριστάνετε τον Υπουργό Παιδείας! Κι αφού η παιδεία είναι η τελευταία σας προτεραιότητα. Και η υγεία το ίδιο. Όσο για την ασφάλεια την κάνατε franchise. Μήπως κι εμάς πρέπει να γίνετε Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ; Μήπως θα πρέπει τώρα να σταματήσουμε όλοι και να μη σας ξαναπληρώσουμε; Γιατί φοβάμαι πώς όσο περισσότερα είναι αυτά που σας δίνουμε τόσο περισσότερα θα είναι αυτά που μας στερείτε.
@Έντονη κινητικότητα παρατηρείται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μεσοβδόμαδα συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού σε κεντρικό εστιατόριο του Κολωνακίου. Το «μενού» περιλάμβανε τα ΜΜΕ, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζει την είσοδό του στον χώρο, με τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet και εφημερίδες, από την αρχή του έτους. Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μεριδίου σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό ή την απόκτηση εξ ολοκλήρου περιφερειακού σταθμού συνεχίζονται. 'Typologies'
«Τα λένε» Alpha - ANT1 Την ίδια ώρα, καθημερινές είναι οι επαφές του Θοδωρή Κυριακού με τον Δ. Κοντομηνά, με θέμα συζήτησης τεχνικά ζητήματα. Προφανώς, οι δύο άντρες διαβλέπουν πως Mega και Star μπορεί να συγχωνευτούν, οπότε και εκείνοι προετοιμάζονται για συνεργασία.
@Στέρεψαν και οι μεγάλοι. Την ειλημμένη απόφασή τους από την άνοιξη του 2011 να κλείσουν την εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος» στο Κιλκίς υλοποίησαν οι Φώτης Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Αλέξανδρος Μπακατσέλος, μέτοχοι της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, την περασμένη εβδομάδα. Οι τρεις είναι και εκδότες στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», η οποία επίσης σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζομένους έπειτα από συνεχείς μειώσεις αποδοχών και επιβολή ατομικών συβάσεων. Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν πως το εργοστάσιο κλείνει και οι 59 εναπομείναντες θα πρέπει να δηλώσουν εθελουσία για να λάβουν έναν μισθό μπόνους. Οι εφημερίδες που τύπωνε ο «Φίλιππος» θα εκτυπώνονται στην «Ίριδα» στην Αθήνα.
@Τη συρρίκνωση των τηλεοπτικών και άλλων δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα πιστοποιεί ο ΑΝΤ1 διαφημίζοντας την ανάπτυξη του ομίλου στα... Βαλκάνια. Η επίσημη ανακοίνωση για την παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού προγράμματος στο κανάλι του Μαυροβουνίου Prva, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, είναι χαρακτηριστική. Ο όμιλος δεν αναφέρεται ως ελληνικός, αλλά ως «ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ και ψυχαγωγίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» (!), ενώ στην Ελλάδα συρρικνώνει τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές δραστηριότητές του. Ήδη η θυγατρική εταιρεία παραγωγής Ena Productions κινδυνεύει να μείνει χωρίς αντικείμενο, ο ενημερωτικός ραδιοφωνικός σταθμός άλλαξε χαρακτήρα και όνομα και ο τηλεοπτικός σταθμός προβάλλει μόνο επαναλήψεις, ελάχιστες εκπομπές στούντιο και καθόλου μυθοπλασία. Στο Μαυροβούνιο, όμως, ο αντιπρόεδρος του ομίλου Θοδωρής Κυριακού ανήγγειλε νέες επενδύσεις στα Βαλκάνια. Ευχαριστώντας τους πολιτικούς και τους διαφημιστές που στηρίζουν τις επενδύσεις του Ομίλου ΑΝΤ1 στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο, δήλωσε πως θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. 'Παρόν'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…