Μερκελ-οπόλεμο για τα μέτρα και την Κυβέρνηση στο Κυριακάτικο τύπο

@Η πιο κρίσιμη εβδομάδα στην ιστορία της Οικονομικής ζωής της χώρας τα τελευταία χρόνια έρχεται όπου πιθανόν θα κρίνει το μέλλον με φόντο τις εκλογές...στις ΗΠΑ καθώς οι γεωστρατηγικές επιρροές είναι έντονες στην μικρή Ελλάδα που αποτελεί βαρόμετρο εξελίξεων σύμφωνα με το www.greekmme.gr που καταγράφει τα θέματα του Κυριακάτικου Τύπου. Αρχικά το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' αναφέρει ότι "Αν εφαρμοστούν τα επώδυνα μέτρα-Συμφωνία ολικής διάσωσης Σαμαρά με Μέρκελ-Έρχεται η δόση τον Νοέμβριο (μετά τον Ομπάμα φυσικά), στο τραπέζι νέο κούρεμα το 2013, επιμήκυνση με προυποθέσεις και φόρος στους εφοπλιστές-Θα γίνει..της Τρίτης! Γενικός ξεσηκωμός για την επίσκεψη, απειλούν με κόλαση την Αθήνα και φόβοι για προβοκάτσια- Παζάρια και εκβιασμοί με την λίστα Λαγκάρντ-Έκοβαν και έραβαν ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών οδηγώντας σε ενδοοικογενειακές διαμάχες...". Το ΈΘΝΟΣ΄ προσθέτει με την σειρά του ότι "Κοντά σε συμφωνία Στουρνάρα και τρόικας με φόντο το κρίσιμο αυριανό Eurogroup το οποίο γονατίζει την Ελλάδα-Δεκαήμερο αγωνίας για τελική λύση εως τη Σύνοδο Κορυφής-Τι κρύβει η ξαφνική επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, Οι κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ και οι φόβοι του Κουβέλη και ώρα αποφάσεων".
'Ελεύθερος ΤΥΠΟΣ' με την σειρά του συμπληρώνει ότι "Πως θα καμφθούν οι ενστάσεις του Δ.Ν.Τ.-Το μεγάλο σχέδιο Μέρκελ και Σαμαρά για δόση και επιμήκυνση-Αμοιβαίοι συμβιβασμοί για να κλείσει το πακέτο περικοπών, στο τραπέζι πρόταση για εκταμίευση ποσού 31,5 δις ευρώ για να πέσει χρήμα στην αγορά (αυτό είναι το μεγάλο παραμύθι)-προτείνεται το Ισπανικό μοντέλο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα επιφέρει μείωση του χρέους κατά 50 δις Ευρώ και θα το καταστήσει βιώσιμο (αυτό κι αν είναι παραμύθι) και όλα τα μέτρα που συμφώνησαν τρόικα με Στουρνάρα".
@Το 'ΒΗΜΑ' υπογραμμίζει ότι "Τι κομίζει η σιδηρά κυρία στην Αθήνα-Το μυστικό της Μέρκελ-Επώδυνος συμβιβασμός με 1 δις ευρώ επιπλέον επώδυνα μέτρα, παζάρι Στουρνάρα και τρόικας ως το παρά πέντε, φρούριο από αύριο η πρωτεύουσα με κόκκινα χαλιά και διαδηλώσεις". Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' έχει υπέρτιτλο ως "Άλλαξε ρότα προ της απειλής για χρεοκοπία-Τι γυρεύει η Μέρκελ-Εκταμίευση της δόσης και επιμήκυνση με πολιτική απόφαση περιμένει η Κυβέρνηση-Ο Σαμαράς προειδοποίησε τους έξω ότι η χώρα βρίσκεται στο κόκκινο" λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα.
@Με τίτλο: "Τελευταία ευκαιρία για διαπραγμάτευση" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αναφέρεται στη "Μεγάλη" Τρίτη της επίσκεψης Μέρκελ. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι είναι "προ των πυλών τρίτο μνημόνιο, που θα συνοδεύεται από επιμήκυνση και νέο "κούρεμα". Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του στη Realnews επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Να μιλήσουμε με ενιαία φωνή στη Μέρκελ". Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Πείτε στη Μέρκελ την αλήθεια!" και επισημαίνει: "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει την Τρίτη να μιλήσει τη γλώσσα της κοινωνίας, τη γλώσσα των πολιτών, δηλαδή τη γλώσσα της αλήθειας". Επίσης, στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:
- Ιωάννης Καρούζος: Σε μια νύχτα έφτιαξε 11 offshore. Αποκαλυπτικός χάρτης με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος. -
 Γιώργος Βουλγαράκης: Αποχαρακτήρισε "φιλέτο" Καρούζου με απόφαση-εξπρές!
 - Φώτης Κουβέλης: "Η παρανομία που δεν ελέγχεται δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα".
 - Μανώλης Κεφαλογιάννης: "Να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί και να αλλάξει ο νόμος για τις offshore"
@η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' εξηγεί στο κεντρικό της θέμα ότι "Η πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα και τι δεν θα δει η κα Μερκελ στην Ελλάδα-Για να μην ματώσει η ευαίσθητη καρδιά της, το τριπλό μήνυμα της επίσκεψης την ώρα που βουλευτές και κοινωνία αντιδρούν σθεναρά στην υποταγή και φτωχοποίηση του λαού μας". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' υπογραμμίζει με έμφαση "Τι φέρνει τελικά στην Αθήνα η κα Μέρκελ-στήριξη πριν από την έκθεση της Τρόικας (που θα είναι χαοτική), επιμονή στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις".
Το ΆΡΘΡΟ' μιλά για "Αντιπερισπασμός Βενιζέλου να ξεφύγει από την στενωπό της λίστας που δεν παρέδωσε-Τινάζει τα πάντα στον αέρα προκειμένου να διασωθεί-Με απειλές για καταψήφιση των μέτρων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή μας από τις ευθύνες του για την λίστα Λαγκάρντ". Η 'Βραδυνή' καταλήγει ότι "Πόσο θα κοπούν οι μισθοί και οι νέες ρυθμίσεις για τον ιδιωτικό τομέα".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…