Εμπλοκή για το Euronews και η tv μας γυρνάει την πλάτη...

@Με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννη Παναγιωτακόπουλου συστήνεται επιτροπή με υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας για να κρίνει την εκπομπή του Euronews στην ελληνική γλώσσα. Το ζήτημα μένει ανοιχτό, ενώ το Euronews δηλώνει αποφασισμένο να βγάλει τον Δεκέμβριο την ελληνική γλώσσα στο διεθνές δίκτυο. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση θα βάλει βέτο στην ελεύθερη μετάδοση του σήματος του Euronews, όπως υποχρεούται ρητά από τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του δημόσιου ευρωπαϊκού δικτύου. Για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανή αποχώρηση της ΕΡΤ από το μετοχικό κεφάλαιο του Euronews! Έτσι εξηγείται και η δημιουργία ειδικής επιτροπής στη Γενική Γραμματεία και το έργο που έχει αναλάβει. Η επιτροπή, σύμφωνα με την απόφαση, θα έχει ως έργο να αξιολογήσει τη συνεργασία της ΕΡΤ με την εταιρεία Euronews SA Ελλάς, «με γνώμονα την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ και, κατ' επέκταση, του Ελληνικού Δημοσίου». Στην εν λόγω επιτροπή μετέχουν η Σοφία Ζάμπα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εποπτείας Εντύπων και Επαγγελματικών Οργανώσεων, η Αλεξία Καμπούρη, προϊσταμένη του Τμήματος Επαγγελματικών Ενώσεων και Πρακτορείων Ειδήσεων, η Παρασκευή Γιαννακάκου, προϊσταμένη της Διοικητικής Εποπτείας, ο Ευάγγελος Βαλμάς, προϊστάμενος του Τμήματος Εποπτείας, και ο Παύλος Πάντσιος, σύμβουλος επικοινωνίας.
@Όπως αναφέρει το sat.gr με την ευκαιρία της ισχύος του νέου χάρτη συχνοτήτων που συμπεριλαμβάνεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της 5ης Οκτωβρίου 2012 (ΦΕΚ2704), η DIGEA έχει πάρει την απόφαση της αλλαγής της συχνότητας εκπομπής του πρώτου multiplex (που τώρα εξυπηρετείται από το δίαυλο 25), στο νέο δίαυλο 24 UHF. Ο νέος δίαυλος 24 UHF συμπεριλαμβάνεται στο νέο χάρτη συχνοτήτων και σήμερα εξυπηρετεί την αναλογική εκπομπή του Mega Channel από το Κ.Ε Χορτιάτη. Την ημέρα του αναλογικού switch off θα πραγματοποιηθεί και η αλλαγή συχνότητας στο multiplex της DIGEA. Ο λόγος της παραπάνω αλλαγής σχετίζεται με την παρεμβολή που δέχεται ο δίαυλος 25 UHF (του μεταβατικού χάρτη) από ψηφιακό stream γειτονικής χώρας. @Για την κατάσταση που επικρατεί στην τηλεόραση μίλησε ο Νίκος Μουτσινάς, στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου βρέθηκε ως καλεσμένος. «Πιστεύω, όντως, ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και στα κανάλια γιατί είναι στη χώρα αυτή που δεν αντέχει, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι μπορεί να είναι και μια αφορμή. Κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά…Κλαίγονται λίγο παραπάνω, ενώ θα μπορούσανε…» ανέφερε ο γνωστός παρουσιαστής. «Τα λεφτά όταν δουλεύεις στην τηλεόραση είναι πολλά, δεν τα ανταλλάσσεις με κάποια άλλη δουλειά… Ούτε με τα οκτάωρα που μπορεί να δουλεύει κάποιος, ούτε με τίποτα…» είπε ο Νίκος Μουτσινάς, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι λογικό να πέσουν αυτά τα λεφτά, αλλά ότι δεν μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στην τηλεόραση, για να γίνουν κάποιες παραγωγές."
@Ακόμη δε ξεκίνησε το Αλ Τσαντίρι και οι πληροφορίες μας μιλάνε για "κόψιμο" στην συχνότητα που θα βλέπουμε τον γνωστό ηθοποιό- παρουσιαστή-σκηνοθέτη τη φετινή σεζόν. ... Οι υποχρεώσεις του σε κινηματογράφο- θέατρο και μουσικές παραστάσεις υποχρεώνουν τον Λάκη Λαζόπουλο απο τον Φεβρουάριο να κάνει 15νθήμερο το " Άλ Τσαντίρι" του Σύμφωνα με τη Real Life, ο γνωστός παρουσιαστής όταν έδωσε τα χέρια με τον Δημήτρη Κοντομηνά του είπε οτι το πρόγραμμα του θα ήταν πολύ πιεσμένο μιας και δεν είχε την διάθεση φέτος να συνεχίσει με την εκπομπή του. Έτσι με το που θα τον δούμε την προσεχή Τρίτη στις οθόνες μας θα εξαφανιστεί ο Λάκης. Μόνο για τέσσερις Τρίτες θα μας κρατήσει συντροφιά και μετά το 2013 και πάλι.
@Ένα αχτύπητο δίδυμο, μία κεφάτη και όμορφη παρέα, μία εκπομπή με φιλική ατμόσφαιρα! Ο Φώτης και η Μαρία δικαίως ξεχωρίζουν στα απογεύματά μας! Η εκπομπή "ΦΜ Live" καταφέρνει, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, να σημειώσει ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης, ιδιαίτερα στα νεανικά κοινά. Το σημαντικό είναι πως, ανάμεσα στις τρεις εκπομπές του Star, το "ΦΜ Live" σημειώνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις στα νεανικά κοινά, ακόμη κι αν έχει να αντιμετωπίσει τον "Μοιραίο έρωτα" και τις "Οικογενειακές Ιστορίες". Μπορεί ο μέσος όρος της εκπομπής να κυμαίνεται στο 8-11%, στα νεανικά κοινά, όμως, η κλίμακα ανεβαίνει στο 15-18%, την ώρα που η Ελεονώρα Μελέτη συγκεντρώνει (στα νεανικά) 15-17% και η Τατιάνα Στεφανίδου 13-16%.
@Με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας Γρηγόρης Παπαδάτος και ο Γενικός γραμματέας του δήμου Ηρακλείου Αττικής Ηλίας Θεοδώρου, προειδοποίησαν τους εργαζόμενους ότι το δημοτικό ραδιόφωνο κλείνει. Να σημειώσουμε πως από τον Ιούνιο του 2012 οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δεσμεύσεις από τον ίδιο τον δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο ότι η θέση της δημοτικής αρχής για το ραδιόφωνο είναι να παραμείνει ανοιχτό και με την ακόμη πιο πρόσφατη επίσημη δέσμευσή του στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου ότι το ραδιόφωνο δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά ότι πρόθεσή τους είναι η εξυγίανσή του. «Την 1η Οκτωβρίου, οπότε και συγκλήθηκε διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, μετά από 6 ολόκληρους μήνες, ο πρόεδρος της επιχείρησης κύριος Παπαδάτος ουδέποτε αναφέρθηκε σε επικείμενο κλείσιμο του ραδιοφώνου, αντιθέτως ενέκρινε μικροδαπάνες για την λειτουργία του» αναφέρουν οι εργαζόμενοι. «Η «αντιμνημονιακή» διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αυτή την κίνηση της επιδιώκει, σε καιρό που η ΤΡΟΙΚΑ ζητά απολύσεις στους υπό κατάργηση οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να μείνουν στον δρόμο 35 εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται στο ραδιόφωνο το λιγότερο 13 χρόνια, μεταξύ αυτών και 8 ΑΜΕΑ;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…