Ψηφιακό fast track και νέες σειρές..

@Τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΕΡΤ από το 2008 έως και το 2012 ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Σίμος. Τον έλεγχο είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σίμος Κεδίκογλου. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα στην ΕΡΤ έχουν γίνει τέσσερις έλεγχοι από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Ο πρώτος έγινε το 2006 με εντολή του τότε υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου (ΝΔ) και οι επόμενοι τρεις το 2010 επί υπουργίας Π. Γερουλάνου (ΠΑΣΟΚ). Την ίδια ώρα, η κρατική ραδιοτηλεόραση βρέθηκε το 2011 στη 14η θέση των ελληνικών εταιρειών με τα περισσότερα κέρδη προ φόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Hellastat, η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι στην πρώτη θέση με 702 εκατ. ευρώ, δεύτερη η Τράπεζα Κύπρου με 509 εκατ. ευρώ και τρίτη η Cosmote με 388 εκατ. ευρώ. Η Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη είναι τέταρτη με 177 εκατ. ευρώ και τα Ελληνικά Πετρέλαια (Λάτσης) στην πέμπτη θέση με 156 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων. Η ΕΡΤ, υπό τη διοίκηση των Ταγματάρχη, Στεφάνου και Παπαγεωργίου, ήταν στη 14η θέση, με 56,97 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων (όταν πριν από δύο χρόνια ήταν ελλειμματική), υψηλότερα από την Καρέλιας, την ΑΒ Βασιλόπουλος, την ΕΠΑ Αττικής και την ΕΥΔΑΠ. 'ΠΑΡΟΝ'.
@Νέος ψηφιακός χάρτης με fast track διαδικασίες εκπονείται στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών και Δικτύων του υπουργείου Ανάπτυξης επειδή ο χάρτης που παρουσίασε η ομάδα Κανάτα και δόθηκε για διαβούλευση αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο χάρτης Κανάτα συνάντησε πολλές ενστάσεις τόσο από την Digea όσο και από την ΕΡΤ. Για να προλάβει το υπουργείο τις προθεσμίες που έχει δώσει στην «τρόικα» και στους ελεγκτές σε ό,τι αφορά τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και τα εγγεγραμμένα έσοδα από την πώληση του ψηφιακού μερίσματος στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, δόθηκε εντολή να φτιαχτεί αμέσως νέος χάρτης συχνοτήτων. Ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με μήνυμά του στο twitter ανήγγειλε την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την έκδοση του χάρτη συχνοτήτων με υπογραφή της Διυπουργικής Απόφασης. Δεν διευκρίνιζε, βέβαια, στο μήνυμά του πως ο χάρτης θα είναι καινούργιος, θα έχει άλλα τεχνικά δεδομένα και δεν θα δοθεί σε διαβούλευση, όπως θα έπρεπε. Ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς στον νέο προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί έσοδα 300 εκατ. ευρώ από την πώληση του ψηφιακού μερίσματος. Το ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν δηλώσει πως δεν ενδιαφέρονται για το μέρισμα και δεν έχουν χρήματα για να μετάσχουν στον διαγωνισμό φαίνεται πως δεν απασχολεί αυτήν τη στιγμή την κυβέρνηση και το υπουργείο. 'Τυπολογίες'.
@Νέο πεδίο μάχης η μετάδοση του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα από το δίκτυο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση με την ανακοίνωσή της έβαλε «φωτιά» στη συνεργασία για τη μετάδοση του Euronews στα ελληνικά, μαζί με τις υπόλοιπες έντεκα γλώσσες, τον Δεκέμβριο του 2012, ως πρώτο βήμα. Το επόμενο θα είναι η παραγωγή προγράμματος στα ελληνικά και φυσικά η συγκέντρωση διαφημίσεων. Το ερώτημα είναι αν τελικά θα εκπέμψει το Euronews, το οποίο μεταδίδεται εδώ και τρία ήδη χρόνια στην Τουρκία, και στην ελληνική γλώσσα, σε Ελλάδα και Κύπρο και πώς. Μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το δίκτυο της ΕΡΤ, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, φτάνοντας σε όλη τη χώρα, ή μόνο μέσω της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης, Nova και OTE TV; Ή μήπως θα αποσυρθεί η επένδυση, τη χρηματοδότηση της οποίας έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Κομισιόν.
@To Star έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει παράδοση στις καλές ξένες σειρές, τόσο τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου όσο και στη βραδινή ζώνη. Τον φετινό χειμώνα προγραμματίζει να εντάξει στο πρόγραμμα του δέκα νέες σειρές για όλα τα γούστα. Το μενού περιλαμβάνει αστυνομικές σειρές, κομεντί, νεανικές και σειρές μυστηρίου. Οι σειρές είναι: «Law and order», «Ηart of Dixie», «Suburgatory», «Mike and Molly», «The lying game», «2 Broke girls», «The secret circle», «Warehouse 13», «Pretty little liars» και «Alcatraz».
@Οι Financial Times ανακοίνωσαν πρόσφατα τη λειτουργία ενός νέου ψηφιακού κέντρου εκτύπωσης στην Αθήνα, ενισχύοντας τη διαθεσιμότητα της εφημερίδας στην Ελληνική αγορά και επιτρέποντας για πρώτη φορά τη διανομή της την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα. Η λειτουργία του ψηφιακού κέντρου ξεκίνησε από τις 5 Οκτωβρίου, μέσω του Ελληνικού Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου, χρησιμοποιώντας υψηλής ταχύτητας τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης. Ο Dominic Good, ο εκδότης των FT για την περιοχή EMEA, δήλωσε σχετικά: «Η ψηφιακή εκτύπωση μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε περιοχές που πριν ήταν αδύνατο να φθάσουμε το πρωί της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Οι FT διαθέτουν τώρα ψηφιακές εκτυπωτικές λειτουργίες στη Βραζιλία, στην Κύπρο, στην Μάλτα και στην Ελλάδα. Η έναρξη του ψηφιακού κέντρου εκτύπωσης στην Ελλάδα αντανακλά τη συνεχή μας εμπιστοσύνη σε ένα μέλλον όπου υπάρχουν προϊόντα εκτύπωσης σε συνδυασμό με ψηφιακά μέσα».
@Επανέρχεται ο Δ. Παπαδημούλης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και των εσόδων από τη χρήση των συχνοτήτων, καταθέτοντας εκ νέου την ίδια ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Συγκεκριμένα, ρωτάει «ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας», αν «πληρώνουν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί τέλη χρήσεως φάσματος για τις ψηφιακές εκπομπές», αν «θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν τηλεοπτικές συχνότητες και ποια εκτιμώνται ότι θα είναι τα έσοδα του Δημοσίου από αυτές». Και ακόμη «αν ισχύει η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση και οριστική αδειοδότηση στο τέλος του 2013. Αν ναι, ποια συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει».
 @Σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του αρμόδιου για τα ΜΜΕ Σίμου Κεδίκογλου, επήλθε συμφωνία μεταξύ Digea και ΕΡΤ για το σβήσιμο του αναλογικού σήματος στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη. Η ημερομηνία για την οποία ειδοποιήθηκαν οι σταθμοί είναι η 14η Δεκεμβρίου. Το switch off στον Χορτιάτη έχει εξαιρετική σημασία, καθώς θα είναι το πρώτο μεγάλο οριστικό σβήσιμο της αναλογικής τηλεόρασης στη χώρα μας. Ήδη τα κανάλια εκπέμπουν ψηφιακά από το Φιλίππειο και μετά τις 14 Δεκεμβρίου δεν θα υπάρχει αναλογικό σήμα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…