Εκδότες με τράπεζες και διάταξη για το Internet

@Συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των εκδοτών για το μέλλον των συγκροτημάτων στον Τύπο. Κομβικής σημασίας είναι το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Πήγασου με τον ΔΟΛ, μια ιδέα την οποία προωθεί με θέρμη ο Φώτης Μπόμπολας και την εξετάζει ο Σταύρος Ψυχάρης. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο εγχείρημα είναι πολύ πιθανό να εμπλακεί και η Alpha Bank, η οποία στο παρελθόν είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί για την ώρα, αφού δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι τώρα ο Γιώργος Μπόμπολας, ενώ η αποχώρηση της πλευράς Καλλιτσάντση από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ ίσως αλλάξει την κατανομή των ρόλων εντός της οικογένειας. Ο χρόνος, πάντως, κυλάει και το κρίσιμο μέγεθος είναι, από τη μια, η ρευστότητα των δύο πλευρών και, από την άλλη, το ύψος του δανεισμού και των ζημιών. Για την επίτευξη της συμφωνίας το κρίσιμο σημείο είναι το «κούρεμα» των δανείων των δύο πλευρών, άρα εκεί θα έχει ενεργό ρόλο η Alpha Bank, υπό την επίβλεψη και των «τροϊκανών». Δεύτερη προϋπόθεση είναι η καταβολή μετρητών για τη λειτουργία της νέας εταιρείας αλλά και για τις αποζημιώσεις. Μια ενδεχόμενη συγχώνευση θα επιφέρει αλλαγές από το Mega μέχρι τις εφημερίδες, τα πρακτορεία διανομής Τύπου και το ραδιόφωνο, αφού η κάθε πλευρά συμμετέχει σε όλες τις κατηγορίες των Μέσων. 'ΠΑΡΟΝ Κυριακής'.
νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων, που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλάζει τα δεδομένα στη θεσμική αντιμετώπιση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ουσιαστικά, αποκόπτεται η τηλεοπτική αδειοδότηση των καναλιών από την ψηφιακή εκπομπή. Συγκεκριμένα, ορίζεται πως η εφαρμογή του νέου ψηφιακού χάρτη συναρτάται με τη διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων δικτύου, δηλαδή της Digea, της ΕΡΤ και των παρόχων δικτύου στην περιφέρεια, που όμως έχουν ήδη άδεια λειτουργίας από την ΕΕΤΤ. Η εκπομπή ψηφιακού σήματος στις νέες περιοχές που ορίζει ο χάρτης γίνεται βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο θα αναρτηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, και δικτύου και θα ελέγχεται από την ΕΕΤΤ. Πρακτικά, δηλαδή, το επόμενο βήμα στην ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης είναι να συμφωνηθεί κοινό χρονοδιάγραμμα για το σβήσιμο της αναλογικής τηλεόρασης. Πουθενά δεν αναφέρεται το σημερινό καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, ότι δηλαδή λειτουργούν με προσωρινό καθεστώς και θα πρέπει να δοθούν άδειες λειτουργία...
@Κατατέθηκε από τα Ταμεία διάταξη για ένταξη στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται ως μισθωτοί σε ιντερνετικές ειδησεογραφικές σελίδες, τις οποίες κατέχουν εφημερίδες, τηλεοπτικοί ή ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και ανεξάρτητα ειδησεογραφικά σάιτ. Η εν λόγω διάταξη παραδόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, επέκταση του αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές ιστοσελίδες σε ποσοστό 20%. Η κατανομή του θα γίνει με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Για την εν λόγω τροπολογία άναψε η συζήτηση και ακούστηκαν πολλές διαφωνίες στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, όταν αποκαλύφθηκε πως η διάταξη που παραδίδεται προς έγκριση από τη Βουλή είναι αντίθετη από αυτήν που είχε προωθήσει πριν από ενάμιση χρόνο η ομοσπονδία των δημοσιογράφων, καθώς εξαιρεί όλες τις άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ.
@Αποσύρθηκε την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομικών, η ρύθμιση για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που είχε ενταχθεί στην τροπολογία για την εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Η τροπολογία προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τον διαχωρισμό της ιδιότητας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΕ-ΜΠΕ από εκείνην του Διευθύνοντος Συμβούλου του, ενώ στο επταμελές ΔΣ θα συμμετείχαν τέσσερα μέλη ως εκπρόσωποι του Δημοσίου, και από ένας εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, της ΕΙΗΕΑ και των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
@Διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της ξένης σειράς «Ο Πύργος του Ντάουτον» (DOWNTON ABBEY) από τη δημόσια τηλεόραση έσπευσε να δώσει ο γενικός διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Κώστας Σπυρόπουλος, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για «παράλειψη» σκηνής φιλιού μεταξύ δύο ανδρών. Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε, υποστήριξε ο κ. Σπυρόπουλος και διευκρίνισε ότι το επίμαχο φιλί δεν μεταδόθηκε «λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων». «Στη νυχτερινή επανάληψη», διαβεβαίωσε, «η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων» και πρόσθεσε πως «όλα τα επόμενα επεισόδια του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου θα μεταδοθούν κανονικά Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05».
@Μία νέα μηνιαία ενημερωτική εκπομπή, με τίτλο «Αlpha Δημοσκόπηση» και παρουσιάστρια την Κάτια Μακρή, έρχεται στον Alpha, την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 11 το βράδυ. Κάθε φορά, η εκπομπή θα διεξάγει και θα παρουσιάζει μία μεγάλη δημοσκόπηση με αντικείμενο ένα κυρίαρχο πολιτικό ή κοινωνικό θέμα της επικαιρότητας, σε μια προσπάθεια διερεύνησης της κοινής γνώμης και αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας.
@Πως κύλησε η εβδομάδα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης; Ας ρίξουμε μια ματιά στις εβδομαδιαίες επιδόσεις των καναλιών,σε σύνολο & 15-44... MEGA 24,0 25,0 ANTENNA 15,1 15,2 ALPHA 10,7 12,7 STAR 12,3 16,1 NET 7,1 4,6 ET-1 2,4 1,7 ET-3 5,1 2,4 SKAI 6,2 5,6

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…