Το ανταποδοτικό..χάλι και τα μαύρα μεσάνυχτα της TV

@Καυστικός, όπως κάθε φορά, ο Χάρρυ Κλυνν αυτή τη φορά τα έβαλε με τον Γιάννη Πρετεντέρη. Σε ανάρτησή του στο Facebook o ηθοποιός γράφει: "Σου το είπα τρελούλη Πρετεντέρη ότι δημοσιογράφος δεν είσαι... Της πλάκας δημοσιογράφος είσαι... Έχεις αράξει στον παχυλό σου μισθό (που μεταξύ μας τζάμπα τον παίρνεις) και αγορεύεις τις π...ς σου χωρίς να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τι έχουν υπογράψει με το μνημόνιο Β’ τα τσογλάνια που υποτίθεται ότι κυβερνούν. Αυτά που ζητάει η Τρόικα έχουν ήδη υπογραφεί από τους κυβερνοδωσίλογους και είναι νόμος του κράτους... Το κατάλαβες ασχετούλη; ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ... Και μη σουφρώνεις τα χειλάκια σου ασχημαίνεις!".
@Ο ΣΚΑΪ για την τηλεοπτική σεζόν 2012-13 επιφυλάσσει στους τηλεθεατές πλούσια ενημέρωση, ντοκιμαντέρ αλλά και ψυχαγωγία. Ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε τα δικαιώματα 22 νέων ξένων σειρών, μεταξύ των οποίων οι εννέα θα προβάλλονται εβδομαδιαία σε prime time. Καθημερινά στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 12 ώρες ενημέρωση από Δευτέρα έως Παρασκευή και οκτώ ώρες τα Σαββατοκύριακα. Ενισχύεται η ψυχαγωγία με νέες ελληνικές εκπομπές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του σταθμού ενώ τα Σαββατοκύριακα ενισχύονται με πολλά νέα ντοκιμαντέρ. Τέλος, στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η μεγάλη παραγωγή «Οι Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης» και οι συμπαραγωγές του σταθμού με BBC και Discovery «Frozen planet» και «Ancient words».
@Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ για την κυβερνητική απόφαση μεταφοράς του ανταποδοτικού τέλους σε ποσοστό 25% για το τρέχον έτος από την ΕΡΤ στο ΛΑΓΗΕ. Πρόκειται επί της ουσίας για τη διάθεση 1 ευρώ από τα 4.24 ευρώ που πληρώνουν τα νοικοκυριά υπέρ της ΕΡΤ για τη «διάσωση» της αγοράς των φωτοβολταϊκών και της ιδιωτικής αγοράς ενέργειας. Στην πολυσέλιδη προσφυγή της η ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλείται 7 λόγους ακυρότητας της απόφασης, όπως ότι είναι αντίθετη με τη διάταξη του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ακόμη πως η απόφαση προσκρούει στη Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την προστασία της ιδιοκτησίας, την αρχή της αναλογικότητας κ.α. Η ομοσπονδία δίνει έμφαση στις επιπτώσεις που θα έχει στα οικονομικά της εταιρείας υποστηρίζοντας πως «η μείωση των εσόδων της ΕΡΤ κατά το ποσό των 75.000.000 ευρώ», την «καθιστά αυτομάτως και αναπόφευκτα ζημιογόνο και ελλειμματική και σε αδυναμία εκπλήρωσης των του εκ του Νόμου υποχρεώσεων της ως πάροχος δημόσιας υπηρεσίας».
@Στον επίσημο καθορισμό του Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, προχώρησε χθες η κυβέρνηση με τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης -των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- με την οποία μπαίνουν ουσιαστικά οι βάσεις για την πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, σε όλη τη χώρα. Ο Χάρτης Συχνοτήτων περιγράφει τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και ανάπτυξή του, με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας. Με την εφαρμογή του νέου Χάρτη γίνεται νέα ορθολογική κατανομή του ραδιοφάσματος πράγμα που θα οδηγήσει με τη σειρά του στην εξοικονόμηση του ψηφιακού μερίσματος, από την εκμετάλλευση του οποίου το κράτος προσδοκά έσοδα. Το μέρος αυτού του φάσματος θα αποδοθεί προς χρήση για άλλες ηλεκτρονικές επικοινωνίες (π.χ. κινητή τηλεφωνία 4ης γενιάς), με άμεσα και έμμεσα οικονομικά και άλλα οφέλη για τους πολίτες και το κράτος.
@Ο Χρήστος Κιούσης ξέκλεψε λίγο χρόνο από το αγαπημένο του άθλημα, το τένις για να μιλήσει για την φετινή σεζόν των «ράδιο αρβύλα»! Ο παρουσιαστής είπε πως «σύντομα ξεκινάμε το “ράδιο αρβύλα”. Η εκπομπή θα είναι όπως πάντα σε επαφή με την κοινωνία, την πολιτική και τον κόσμο. Τώρα αν προκύψει και κανένα θέμα “εξωγήινο” από το πουθενά σαφώς και θα ασχοληθούμε και με αυτό».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…