Μνημόνια για πολλούς, ανταγωνισμός τα Σαββατοκύριακα

@Το Μνημόνιο 3 που ψηφίστηκε στη Βουλή αφορά μείζονα θέματα στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (σε ολόκληρο το φάσμα της λειτουργίας Μέσων, εταιρειών και εργαζομένων).Από τον οδικό χάρτη της ψηφιακής μετάβασης και της απελευθέρωσης των συχνοτήτων μέχρι και το Ασφαλιστικό, υπάρχουν πολλές διατάξεις που έχουν άμεσες επιπτώσεις στην αγορά των media. Για τα περισσότερα από αυτά απαιτείται η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για τους όρους στη νέα λειτουργία των φορέων, όπως για παράδειγμα στο Ασφαλιστικό ή στη διακίνηση εφημερίδων. Για την τηλεοπτική αδειοδότηση απαιτείται νόμος, ενώ για το ασφαλιστικό στα ΜΜΕ η παρέμβαση είναι σαρωτική, καθώς συμπληρώνεται από τα όσα περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.
 @Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε ο έλεγχος από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά την έρευνα που έκανε η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, για τη συνεργασία ΕΡΤ - Euronews. Την προαναγγελία του ελέγχου έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Κατά τον αρμόδιο υφυπουργό, η απόφαση για συνεργασία του Euronews, στο οποίο μετέχει η ΕΡΤ, με την κρατική ραδιοτηλεόραση ελήφθη «χωρίς να έχουν εξειδικευτεί οι όροι» και «χωρίς να έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ των δύο καναλιών». Η προτεινόμενη συνεργασία του Euronews ήταν για την εξολοκλήρου κάλυψη του κόστους μετάδοσης του προγράμματός του στην ελληνική γλώσσα και την αναμετάδοση του προγράμματος όπου φτάνει το σήμα του ευρωπαϊκού δικτύου και με κάθε τρόπο...
@Δυνατό χτύπημα στον ανταγωνισμό ετοιμάζει τα Σαββατοκύριακα ο ANT1. Εκτός από το «Dancing with the stars», τον Δεκέμβριο το κανάλι θα αντεπιτεθεί με «όπλα» του την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και δύο ακόμη εκπομπές. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η μαγείρισσα θα παρουσιάζει από τέλη Νοεμβρίου μια 15λεπτη εκπομπή ζαχαροπλαστικής, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα κάνουν πρεμιέρα μία νέα ιατρική εκπομπή και μία για την καθημερινότητα του πολίτη.
 @Η απάντηση του Αντώνη Λυμπέρη στους εργαζόμενους....Διαβάζοντας την από 16-10-2012 ανακοίνωση των «200» εργαζομένων στις Εκδόσεις Λυμπέρη, την οποία θεωρώ άδικη, γεμάτη ανακρίβειες, έως και παραπλανητική, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω τόσο στο σύνολο της, όσο και στα σημεία. Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας δηλώσω για μια ακόμη φορά ότι έκανα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όπως εξήγησα αναλυτικά στην από 7-11-2012 επιστολή μου, προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι και την τελευταία ημέρα, για να μπορέσει να σωθεί η εταιρία, που έχτισα απ’ το μηδέν και διηύθυνα με αγάπη, πάθος, όραμα και αφοσίωση για 32 χρόνια. Τις προσπάθειες αυτές τις γνωρίζουν καλά τόσο οι συγκεκριμένες 4 πιστώτριες τράπεζες, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ και ΚΥΠΡΟΥ, τις οποίες πιέζαμε για λύση μέχρι και την τελευταία στιγμή, όσο και η πολιτική ηγεσία, σε μια ύστατη προσπάθεια, που έκανα για να σωθούν οι 500 θέσεις εργασίας στον Όμιλο, αλλά και η σωρεία επενδυτών, στους οποίους απευθύνθηκα προσωπικά.
@Ξέφυγε ξανά ο Real FM. Είναι στην πρώτη θέση με 15,1% ακροαματικότητα στη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, έναντι 11,7% του Σκάι, για το διάστημα 15.10-12.11 Η επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου μετά το διάλειμμα του Καλοκαιριού έφερε ξανά το κοινό στο Real FM. Ο Μελωδία παραμένει σταθερός με 9,6%, εξαιτίας των αλλαγών που επιχείρησε ο Νίκος Νικολακόπουλος, ενώ ο Ρυθμός βρίσκεται στο 7,6% και στο 7,3% ο Δίεση. Ο NovaΣπορ FM με 7,1% είναι έκτος , μαζί με τον Athens Radio DJ κι ακολουθούν με 7% ο RED με 6,8% ο Sferta και δέκατος ο Kiss με 6,4%.
@Την ίδια ώρα η εκφωνήτρια του ραδιοφώνου του Πολυτεχνείου, το 1973, η «εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο» Μαρία Δαμανάκη, εξαργύρωσε τη «φωνή» της και τώρα ως κοινοτική επίτροπος στις Βρυξέλλες ασχολείται με τα... ψάρια και τις... ιχθυοκαλλιέργειες. Λαμπρή εξέλιξη. Είδατε πόσο ψηλά φτάνει κάποιος αν ξεκινάει από ένα ραδιόφωνο που δεν παίζει με playlist; Φυσικά το αρνητικό κλίμα παραμένει στα FM Στον Flash 96 συνεχίζονται οι απεργιακές εκπομπές (αν και υπάρχουν και αντίθετες φωνές στο σταθμό), ενώ ο Αντώνης Λυμπέρης έχει αρχίσει έναν ιδιότυπο γραπτό διάλογο με τους εργαζόμενους των εκδόσεών του. Αρκετοί πάντως εποφθαλμιούν την ομάδα του Best 92.6... @Ένα ρεπορτάζ του CNN για την ελληνική μεσαία τάξη, η οποία μετατρέπεται σε τάξη νεόπτωχων, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών στην ιστοσελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή της ιστοσελίδας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει χιλιάδες «χτυπήματα» κάθε μέρα. Το ρεπορτάζ παρακολουθεί την καθημερινότητα πρώην ευκατάστατων Ελλήνων, οι οποίοι είδαν μέσα σε δύο χρόνια τη ζωή τους να καταρρέει. Ανάμεσα στα πρόσωπα που συναντά ο ρεπόρτερ του CNN στην Αθήνα, είναι μία χήρα, πρώην νοσοκόμα, η οποία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με ένα επίδομα 200 ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…