Το μνημόνιο του Πολυτεχνείου και η σούπερ δόση στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ..ΖΕΙ μέσα από την κατοχή των Μνημονίων και τις αποκαλύψεις σύμφωνα με το www.greekmme.gr ότι η Γερμανία κέρδισε από την κρίσης της χώρας όπως αποτυπώνεται στα κύρια θέματα του Κυριακάτικου Τύπου. Αρχικά το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' αναφέρει ως αποκάλυψη ότι "Το ΣΔΟΕ δένει τον Γιάννο-40 εκ.δολλάρια πέρασαν από τους λογαριασμούς της Ρούλας και του κουμπάρου-όλη η κίνηση των χρημάτων έγινε μέσω της HSBC όπως δείχνει η λίστα Λαγκάρντ-Έρευνα από 4 εισαγγελείς και το 1,5 εκ. που υπήρχε όταν έγινε η υποκλοπή από τον Φαλτσιάνι-Έρευνα για συζύγους πολιτικών προσώπων που εμφανίζονται με το πατρικό τους όνομα στην περίφημη λίστα". O 'Ελεύθερος ΤΥΠΟΣ' μάλιστα τονίζει στο κεντρικό του θέμα ότι "H επίσημη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας-Το νέο ασφαλιστικό με όλα τα όρια ηλικίας-Οι αλλαγές απ΄ο1η Ιανουαρίου για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και τα ταμεία των ΔΕΚΟ των τραπεζών, τι θα ισχύσει για την 35ετία και για τα πλασματικά έτη, ποιες οι εκπλήξεις-Το ειδικό καθεστώς για τις γυναίκες και πως οδηγούνται στα 67 έτη με τις νέες προυποθέσεις για τα βαρέα επαγγέλματα"...
@Το κυριακάτικο 'ΕΘΝΟΣ' προσθέτει ότι 'Στο Europegroup με σούπερ δόση στα 44 δις Ευρώ και εκταμίευση ως 10 Δεκεμβρίου-Λύση κοκτέιλ για τους Ευρωπαίους για την Ελλάδα-ΔΝΤ και Ε..Ε βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το αδιέξοδο για το χρέος-Προκαταβολή 20 δις ευρώ για την αξιοποίηση  της περιουσίας του Δημοσίου".
@Με τίτλο: "Η Φεβρωνία και οι 7 υπουργοί!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία κάνει λόγο για "έγγραφο-φωτιά του ΣΔΟΕ προς τη Βουλή". Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews: "η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ανοίγει με κατεπείγουσες διαδικασίες τους λογαριασμούς των 8 πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων και "ξεσκονίζει" τα πόθεν έσχες τους". Στο μικροσκόπιο των Αρχών -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα- είναι η Φεβρωνία Πατριανάκου και οι: Γιάννης Ανθόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Τάσος Μαντέλης, Γιάννος Παπαντωνίου, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Απόστολος Φωτιάδης. Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Ακούει κανείς;". Αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Η λαϊκή οργή δυναμώνει... Ακούει άραγε κανείς στην πολιτική μας σκηνή την υπόκωφη βοή του μεγάλου σεισμού που έρχεται;" Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε: - Μαρτύριο σε... δόσεις: Οι ρήτρες φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση νομοθετεί την αυξημένη εποπτεία για να πάρει τα 31,5 δισ. Προσωρινή λύση για το χρέος δίνουν οι δανειστές. - Γιούργκεν Κόπελιν, βουλευτής του γερμανικού κόμματος FDP: "Επιτέλους τιμωρήστε τη διαφθορά".
@Η' Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' επισημαίνει στο κύριο θέμα ότι "Πεινάει ο Στρατός και στο άρθρο 99 οι ένοπλες δυνάμεις-Εκρηκτικό μείγμα λιτότητας οδηγεί σε επιχειρησιακή ύφεση και απειλεί να τινάξει στον αέρα το αξιόμαχο, αξιωματικοί με οικογένειες και παιδιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις μειώσεις ως και 53% των μισθών". Το ΄ΒΗΜΑ' αποκαλύπτει ότι "Η ασφυκτική επιτροπεία στις τράπεζες απειλεί με αφελληνισμό-Η Τρόικα κάνει μπίζνες-Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά στους ξένους".
@Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' επιβεβαιώνει ότι "Η Κυβέρνηση σε νευρική κρίση λίγο πριν από τη δόση-Λόγω εσωτερικών διαφωνιών και ανασχηματισμός μετά την εκταμίευση της δόσης". Το 'ΠΑΡΟΝ' υπογραμμίζει επίσης ότι "Με δικαίωμα βέτο ξένοι επίτροποι στις τράπεζες-Θα ελέγχουν τις χορηγήσεις δανείων πάνω από 10 εκ. ευρώ και για δάνεια σε μέλη διοικήσεων τραπεζών και σε συγγενείς τους άνω των 5 εκ. ευρώ-Μπάστακες παντού ακόμα και στις Εφορίες-θα δίνουν εντολές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς'. Το ΆΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Οι συμφωνίες μαμούθ με κινέζους ανοίγουν τον δρόμο για επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη-Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα-Η προσήλωση Σαμαρά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας και φέρνει καρπούς".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…