Τα επικίνδυνα τηλεπαιχνίδια και το τσαντίρι της πολιτικής

@Να θέσει φραγμό στα “τυχερά” τηλεπαιχνίδια «Τηλεκύβος» και «Call for Cash» επιχειρεί το ΕΣΡ, με πρόστιμα συνολικού ύψους 700.000 ευρώ σε ANT1 KAI Μακεδονία TV. To επιχείρημα του ΕΣΡ είναι πως τα δύο κανάλια συμφερόντων της οικογένειας Κυριακού συνεχίζουν να προβάλλουν τα δύο παιχνίδια, χωρίς την άδεια της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων.
@Μάχη για την πολιτική εκπροσώπηση στα δελτία ειδήσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΣΡ, με την επιφύλαξη του τρόπου καταγραφής που ακολουθεί η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή, υπάρχει άνιση κατανομή στο χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ. Υπάρχει και ζήτημα όμως με τα ίδια τα στοιχεία καθώς στο Mega επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη μη αποστολή των στοιχείων που ζητήθηκαν . Ευνοημένοι στο σύνολο της τηλεόρασης είναι η ΝΔ, και η ΔΗΜΑΡ, τα δύο από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ είναι για την περίοδο Ιουλίου- Οκτωβρίου 2012. Η ΝΔ έχει τον πρώτο λόγο στο Mega με σχεδόν 44% και στη ΝΕΤ σχεδόν με 41%, 34,2% στον ΑΝΤ1 και 30,6% στο Σκάι. Η ΔΗΜΑΡ , έχει περισσότερο χρόνο στα δελτία ειδήσεων του Star με 9,4%, στο Σκάι με 8,1% και με 7,3% στη ΝΕΤ. Το τρίτο κόμμα της συνεργασίας φτάνει στο 16,9% στο Σκάι , στο 13,8% στο Mega και 13,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσία μικρότερη από την εκλογική του δύναμη, με το υψηλότερο του ποσοστό να είναι στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με 27,2% , και χαμηλότερα κατά σειρά, στη ΝΕΤ(19,8%), στο Σκάι (19,6% ) και στο Mega με 16,8%...
@Το χθεσινο ήταν το τελευταίο Αλ Τσαντίρι για το 2012. Ο Λαζόπουλος με συγκίνηση , αποχαιρέτησε το κοινό τοου για αυτήν την τηλεοπτική σεζόν και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα στους τηλεθεατές. "Τρελαινόμαστε μέρα με την μέρα. Βλέπουμε τον απέναντι να σπάει και λέμε “εμείς είμαστε ακόμα όρθιοι”. Κάθε φορά που πέφτει ένας από εμάς, χάνουμε έναν πολεμιστή και στο τέλος θα χάσουμε τον πόλεμο.Γιατί έναν έναν τον λυγίζουν, για να χάσουμε πολεμιστές. Γιατί είναι πόλεμος αυτός μπορεί να γίνεται γραβάτες και επίσημα ταξίδια... Ανίκανοι πηγαινοέρχονται με αεροπλάνα, μαζεύονται, συνεδριάζουν και δεν αποφασίζουν . Οι λαοί πεθαίνουν,πεινάνε και οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να βρουν μια λύση."
@Ενέκρινε το ΕΣΡ τη μεταβίβαση του 12,9% του Σκάι από το Βαγγέλη Μαρινάκη στο Γιάννη Αλαφούζο. Το ποσό για της εξαγοράς ανήλθε σε 5,1 εκατ, ευρώ και πλέον ο Γ. Αλαφούζος κατέχει το 90% της εταιρείας.
@Σκέψεις για ζωντανό «Dancing with the stars».Πρωτοχρονιά με «Dancing with the stars» μελετούν στον ΑΝΤ1. Αφού υπάρχει το σόου, γιατί να μην γίνει και πρωτοχρονιάτικο; Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αλλάξουν μία μέρα στο σόου και από Κυριακή να το μεταθέσουν τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου.
 @Σήμερα είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων , στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, τα οποία κατέθεσε Νανά Μπέτση, διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών, επί 23 χρόνια εργαζόμενη στην ΕΡΤ . Η εργαζόμενη δικαστικά κατά της διοίκησης της ΕΡΤ η οποία παραχώρησε χωρίς την τυπική διαδικασία τη θέση της στον Κωνσταντίνο Σκαλτσά. Η κύρια υπόθεση θα εκδικαστεί στις 14 Δεκεμβρίου. @Διακόπτεται από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το κέντρο εκπομπής Χορτιάτη, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008). Η αλλαγή αφορά στους τηλεθεατές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και μέρους του νομού Χαλκιδικής, οι οποίοι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη στα κανάλια 30 (ΝΕΤ), 37 (ΕΤ1), 27 (ΕΤ3) και 58 (Βουλή των Ελλήνων). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ από τον Χορτιάτη θα γίνεται από τα κανάλια 23 (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT HD και τα πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ – NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και KOSMOS), 56 (DW, BBC, ΡΙΚ και Βουλή των Ελλήνων) και 46 (EURONEWS και TV5) της περιοχής UHF.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…