Κάλαντα με απεργίες και μνημόνια στα media

πό τις 14 Δεκεμβρίου παύει να λειτουργεί το αναλογικό κέντρο εκπομπής του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΤ3, καθώς και της ΝΕΤ, ΕΤ1 και της ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008), η αλλαγή θα αφορά τις περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, καθώς και μέρος του νομού Χαλκιδικής, οι οποίες λαμβάνουν αναλογικό σήμα. Έτσι από τις 03.00 τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου το σήμα της ΕΤ3, ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕRΤ HD θα εκπέμπεται ψηφιακά από τη συχνότητα 23, όπως και των πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ. Από τη συχνότητα 56 θα εκπέμπονται ψηφιακά τα κανάλια, ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΡΙΚ, DW, BBC και από τη συχνότητα 46 τα κανάλια EURONEWS και TV5.
 @Απεργία διαρκείας από την Πέμπτη το πρωί στον «Αθήνα 9.84». Αφορμή, τα γνωστά γεγονότα με τη Λαμπρινή Θωμά. Θα τα θυμάστε - διαβάστε εδώ. Τώρα ο Γενικός Διευθυντής του δημοτικού ραδιοσταθμού, κ.Τάκης Καμπύλης δέχεται να άρει την απόφασή του για την απόλυση της δημοσιογράφου, αλλά ζητάει «δήλωση μετανοίας». Τι άλλο θα ακούσουμε... Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, από το πρωί της Πέμπτης, στις 6. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2012 κατά της λογοκριτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» και την επαπειλούμενη απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, εάν δεν καταθέσει «δήλωση μετανοίας». Παρόλη την προσπάθεια μεσολάβησης που κατέβαλε η ΕΣΗΕΑ, η Διοίκηση του σταθμού εξακολουθεί να μεταθέτει το πρόβλημα, προβάλλοντάς το ως προσωπική διένεξη του κ. Καμπύλη με τη συνάδελφο και αποκρύβοντας τελείως την πραγματική της αιτία...
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ με τα Διοικητικά Συμβούλια των πέντε Ενώσεων μελών της, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και σε πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος. Εκτός των Προέδρων των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ο οποίος ενημέρωσε για τις ζοφερές προοπτικές που διαγράφονται για τα Ταμεία και κατ’ επέκταση για τους ασφαλισμένους, με όσα θεσπίζει το Γ’ Μνημόνιο. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με έγκριση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται: Η πλήρης αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην υποβάθμιση της ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ και στην καταλήστευση των αποθεματικών και των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.
@Πρόστιμα «μαμούθ» επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ΜακεδονίαTV. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο επέβαλε δυο πρόστιμα στον ΑΝΤ1 της τάξεως των 100.000 ευρώ και 200.000 ευρώ και τρία στο Μακεδονία TV της τάξεως των 100.000 ευρώ, 150.000 ευρώ και 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια δεν είναι αδειοδοτημένα από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων και ως τούτου δεν μπορούν να προβάλλονται από την τηλεόραση.
@Την Premier League θέλει ο ΟΤΕ TV. Όπως αναμενόταν, ΟΤΕ TV και nova θα δώσουν μάχη λίαν συντόμως για τα δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας. Ο στόχος της «κατάκτησης» των δικαιωμάτων της Premier League τίθεται από τον διευθυντή αθλητικού περιεχομένου, οικονομικής διαχείρισης και προγραμματισμού, Κωνσταντίνου Φίλιππα, με συνέντευξη του στο περιοδικό “Digital TV Info» που κυκλοφορεί.
@Oι νέοι άνδρες προτίμησαν τον ΑΝΤ1 και οι νέες γυναίκες το Mega τη σεζόν 2011-2012, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τη 19η έκδοση του ΤV Yearbook που έδωσε στη δημοσιότητα πριν μερικές ημέρες η Nielsen Audience Measurement. Πιο συγκεκριμένα, το ανδρικό κοινό 15-44 έδωσε την πρώτη θέση στον ΑΝΤ1 με μερίδιο 18,7% και ακολούθησαν το Mega με 17,6%, το Star με 15,0% και ο Alpha με 10,1%. Όσον αφορά στις γυναίκες του ίδιου κοινού, προτίμησαν το Mega, με μερίδιο 24,5%. Στη δεύτερη θέση έφεραν τον ΑΝΤ1 με 21,5%, στην τρίτη το Star, με 16,7% και στην τέταρτη τον Alpha, με 15,1%. Στις μετρήσεις εμφανίζεται και το Alter, το οποίο εξέπεμπε κανονικό πρόγραμμα μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011. @λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ορίστηκε το φιλικό γεύμα μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και των τηλεοπτικών συντακτών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε γι’ ακόμη μία χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου. Συζητήσεις, ζεστοί καφέδες, γεύματα και καλό κρασί, «στιγμάτισαν» το μεσημέρι της 21ης Νοεμβρίου, ενώ το «σκηνικό», ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τις… χαρούμενες ειδήσεις που έδωσαν τα στελέχη του ΣΚΑ.
@Τη μεταβίβαση του 12% της εταιρείας Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτριας κατά 100% της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ», διαχειρίστριας του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι, από τον Ευάγγελο Μαρινάκη, στον Ιωάννη Αλαφούζο, ενέκρινε το ΕΣΡ.
πρώτη επιλογή για οικιακή ψυχαγωγία γίνεται το νεανικό μουσικό κανάλι MTV όπως δείχνουν τα πιο πρόσφατα νούμερα μέτρησης τηλεθέασης από την Nielsen Audience Measurement Greece. Το τηλεοπτικό κοινό έχει λατρέψει τις νεανικές σειρές που προβάλει το κορυφαίο διεθνώς μουσικό κανάλι και αυτό φαίνεται από την εκρηκτική αύξηση τηλεθέασης που παρουσιάζει το κανάλι στις ζώνες που προβάλλονται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…