Χρεοκοπούν τους δημοσιογράφους και τεχνικούς με ένταξη στον διαλυμένο ΕΟΠΠΥ

@Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στην «Καθημερινή». Η κρίση σαρώνει τους πάντες και στόχος είναι η έξοδος του προσωπικού του Ομίλου της «Καθημερινής» που είναι κοντά στη σύνταξη και όχι μόνο. Το προσωπικό ανέρχεται σε 358 εργαζομένους, ενώ έχουν προηγηθεί απολύσεις σε διάφορα τμήματα της εφημερίδας και σε άλλες λειτουργίες του ομίλου. Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η «αναδιοργάνωση της λειτουργίας, μέσα στις νέες οικονομικές συνθήκες» και η μεσοπρόθεσμη μείωση των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «θα είναι εθελοντική» και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Όποιος αποφασίσει να μπει στο πρόγραμμα θα λάβει «αποζημίωση με όρους προ του νόμου 4093, επίσης με βάση τον μισθό πριν από τις περικοπές μισθών (Απρίλιος 2012), και πρόσθετη αποζημίωση έξι μηνών». Επειδή όμως η διοίκηση της «Καθημερινής» δεν θέλει... ατυχήματα, στην πρόταση δηλώνεται πως «η εταιρεία επιφυλάσσεται να δεχθεί κατά την κρίση της τις υποβαλλόμενες αιτήσεις των εργαζομένων και να τις κάνει ή όχι αποδεκτές ανάλογα με τις ανάγκες της». Στο συγκρότημα επικρατεί προβληματισμός για την επόμενη μέρα, καθώς θεωρούν πως η συρρίκνωση στον Τύπο θα είναι πολύ μεγάλη και πως θα επηρεαστεί σημαντικά η εφημερίδα, η οποία θα ακολουθήσει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας στην ημερήσια και στην κυριακάτικη έκδοσή της.
@Οι γιατροί του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από την 1η Δεκεμβρίου μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιο του υπουργείου. Και η συνταγογράφηση των φαρμάκων θα γίνεται ηλεκτρονικά και σύμφωνα με τις διατάξεις για τον ΕΟΠΥΥ. Σε λίγες μέρες οι τρεις κλάδοι των ΜΜΕ (τεχνικοί Τύπου, συντάκτες περιοδικών, εφημεριδοπώλες) εντάσσονται στο χρεοκοπημένο ταμείο υγείας, γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κλάδο. Σε ευρεία σύσκεψη στην ΠΟΕΣΥ οι ενώσεις κάλεσαν το ΕΤΑΠ ΜΜΕ να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ και να παρεμποδίσει τη μεταφορά των αποθεματικών του Ταμείου και της ακίνητης περιουσίας του στον ΕΟΠΥΥ. Δεν υπάρχει ωστόσο συμφωνία για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Οι περισσότερες παρατάξεις τάσσονται πάλι υπέρ των διαβουλεύσεων και των επαφών με κυβερνητικά στελέχη.
@Στα χέρια της Κομισιόν βρίσκεται το αίτημα της χώρας μας να δοθεί παράταση στην υποχρέωση πώλησης των συχνοτήτων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Το αίτημα κατατέθηκε κατ' επιταγή του Μνημονίου 3 από το υπουργείο Ανάπτυξης και με αυτόν τον τρόπο καθορίζεται και το πολιτικό παιχνίδι της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Οι ψηφιακές εξελίξεις κινούνται πλέον σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο, πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Η διαχείριση του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί θα πρέπει να γίνει η δημοπράτηση των συχνοτήτων (ψηφιακό μέρισμα) που θα δοθούν στην κινητή τηλεφωνία για νέες υπηρεσίες. Η Κομισιόν πίεζε να γίνει αυτό τον Ιούνιο του 2013 και η Ελλάδα ζητάει παράταση ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014.
@Εγκρίθηκε η χορήγηση του δανείου στο Mega, δεν έγινε όμως ακόμη η κατάθεση των χρημάτων. Με αγωνία κοιτούν τον λογαριασμό της Τηλέτυπος τα στελέχη του Mega, αναμένοντας την καταβολή του ομολογιακού δανείου, που θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 12 εκατ. ευρώ. Επικεφαλής του κοινοπρακτικού σχήματος είναι η Alpha Bank και η έγκαιρη καταβολή του δανείου θα δώσει ανάσα στο Mega, αλλά φαίνεται πως οι αποφάσεις των τραπεζών θα εξαρτηθούν και από τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα. Το Mega, από την πλευρά του, έκανε την πρώτη κίνηση το καλοκαίρι με την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά αποπληρώθηκαν οι υποχρεώσεις προς τις εταιρείες παραγωγής Άνωση και Studio ΑΤΑ. Τώρα, αν υπάρχει αδυναμία από το Studio ATA να παραδώσει το «Master Chef», αυτό δεν οφείλεται στο Mega, παρατηρούν τα στελέχη του, που ετοιμάζουν την «Κλεμμένη ζωή» με την Άνωση, ενώ επίκειται και η σειρά «Πίσω στο σπίτι» και ένα ακόμη σίριαλ.
 @Το Star γιορτάζει τα γενέθλιά του την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου με 19 κεράκια στην τηλεοπτική... τούρτα της χώρας. Έκανε την εμφάνισή του σε δίκτυο Πανελλαδικής Εμβέλειας το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 1993. Η πρώτη μας εγκατάσταση ήταν στην οδό Δήμητρος 37 στον Ταύρο με μόνη θέα, από κάποια προνομιακά παράθυρα, τα τρένα του ΟΣΕ που περνούσαν. Ένα μεγάλο πάρτι σηματοδότησε τότε, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, την έναρξη του καινούριου καναλιού. Το πρώτο δελτίο ειδήσεων παρουσίασε ο Μανώλης Καψής. Η πρώτη ζωντανή, ψυχαγωγική εκπομπή ήταν το «Αργά» με τον Νίκο Μαστοράκη. Το 1994 το ελληνικό πρόγραμμα του Star περιελάμβανε τις εκπομπές “Candid Camera” με τη Βίκυ Κουλιανού και τον Κώστα Τουρνά.
@Σε θετική γνώμη για τη μετάδοση του Euronews στην Ελληνική γλώσσα κατέληξε το ΕΣΡ. Η Ολομέλεια της Αρχής απαντώντας σε ερώτηση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έκρινε πως η μετάδοση του προγράμματος του καναλιού στην ελληνική γλώσσα σε επίγειο ψηφιακό δίκτυο, μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά, εντάσσεται στις σχετικές προβλέψεις του νόμου Ρουσόπουλου (3592/2007).
@Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα καταφέρουν να επιβιώσουν από τη… θύελλα της οικονομικής κρίσης, αναφέρουν καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές. Συγκεκριμένα, από τους έξι ιδιωτικούς σταθμούς που εκπέμπουν αυτή τη στιγμή πανελλαδικά, λέγεται ότι μόνο το Mega, ο ΑΝΤ1 και ο Σκαι, θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να περάσουν στην επόμενη φάση της ελληνικής πραγματικότητας, με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν ένα αυστηρό πρόγραμμα περικοπών, υποστηρίζουν τραπεζικές πηγές που γνωρίζουν με ακρίβεια τα νούμερα, δηλαδή, τον δανεισμό, τα χρέη και τις υποχρεώσεις των καναλιών. Μάλιστα προς επίρρωση των λεγομένων τους αναφέρουν ότι το σύνολο του χρέους των σταθμών προς τις τράπεζες ξεπερνά το 1 δις. ευρ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…