Σκάι...καταγγελίες η ΕΣΗΕΑ και το τέλος εποχής...

@Mε ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι το ραβασάκι των τηλεθεάσεων για τις 2 πρεμιέρες. Η πρεμιέρα του Adanali ήταν πραγματικός 'Τιτανικός'.Αν και οι τούρκικες σαπουνόπερες του Ant1 ανεβάζουν στροφές σταδιακά,το 10% ήταν το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειώσει σε πρώτο επεισόδιο,σειρά του καναλιού από τη γείτονο.Ολα τα αντίπαλα προγράμματα,Mega, Alpha,Star,Skai δεν έχασαν καθόλου από τη δυναμική τους.Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν... Από την άλλη, Το 'κατεψυγμένο' Δείξε μου το φίλο σου έφθασε το 18% στα νεανικά κοινά,κι αν καταφέρει να κρατήσει αξιοπρεπή ποσοστά απέναντι από το MC.. @Την αντίθεσή του στην επιδιωκόμενη αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας επί της οδού Κατεχάκη προς όφελος των υπηρεσιών ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε ομόφωνα το ΔΣ της ΕΡΤ. Η διοίκηση υποστηρίζει η απόφαση αυτή προκαλεί “υπέρμετρη βλάβη” “στην περιουσία και τη λειτουργική ικανότητα της ΕΡΤ” , ενώ ταυτόχρονα “ουδεμία τεκμηριωμένη μελέτη τέθηκε υπόψη της εταιρίας”.
@Την ομόφωνη αντίθεσή του στην «επιδιωκόμενη αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας επί της οδού Κατεχάκη προς όφελος των υπηρεσιών ασύλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη», εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Όπως τονίζεται «το μέτρο αυτό θα προκαλούσε υπέρμετρη βλάβη στην περιουσία και τη λειτουργική ικανότητα της ΕΡΤ, ενώ ουδεμία τεκμηριωμένη μελέτη τέθηκε υπόψη της εταιρίας, από την οποία να προκύπτει ότι δεν υφίστανται άλλες εναλλακτικές λύσεις, ικανές να καλύψουν τις ως άνω ανάγκες του Δημοσίου, χωρίς να προκαλούν -τόσο σημαντικό - κοινωνικό και οικονομικό κόστος, όπως αναλυτικά εκτίθεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ειδικά για το εν λόγω θέμα».
@Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εκβιασμούς μέσω της «εθελούσιας εξόδου», που υφίστανται οι συνάδελφοι στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3» ένα μόλις χρόνο μετά την –επίσης– αυθαίρετη και καταχρηστική περικοπή των μηνιαίων αποδοχών τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών. Στόχος της επιχείρησης, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις και κάθε είδους διαρροές από εκπρόσωπους της ιδιοκτησίας του ομίλου Αλαφούζου καθώς και από «καλοθελητές», δεν είναι «ένα ελκυστικό πακέτο αποζημίωσης» αλλά το τελικό ξεκαθάρισμα όσων ακόμη ασκούν το επάγγελμα με βάση τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Παράλληλα, επιθυμούν τη δημιουργία μιας νέας τάξης εργαζομένων στα ΜΜΕ με πολύ χαμηλούς μισθούς και χωρίς ασφάλιση.
@Ένταλμα σύλληψης, εξέδωσαν οι αρχές για τον Πέτρο Κυριακίδη, ιδιοκτήτη του Flash 96, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της Proton Bank. Χθες το απόγευμα, συνελήφθη ο υπ' αριθμόν 1 εμπλεκόμενος, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ενώ κατηγορούνται συνολικά 26 άτομα. Ο Πέτρος Κυριακίδης, καταζητείται. Να υπενθυμίσουμε, ότι το 100% της εταιρίας Flash A.E. που έχει την άδεια και την συχνότητα του Flash 96, κατέχει η ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε., συμφερόντων εξ ολοκλήρου Πέτρου Κυριακίδη. Επίσης, σύμφωνα με δύο έγγραφα του ΕΣΡ, το 2009 ο Flash 96 μεταβιβάστηκε -το 100% του σταθμού- από τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον (μικρομέτοχο) Παναγιώτη Κολιοπάνο, στην εταιρία Ημεροσκόπος Α.Ε.Ε., συμφερόντων Κυριακίδη, αρχικά έναντι του -αστρονομικού- ποσού των 7.900.000 ευρώ, ενώ με δεύτερο έγγραφο, ή αλλιώς "ορθή επανάληψη", το τίμημα της εξαγοράς ανερχόταν στα μόλις 200.200 ευρώ. Αργότερα, η εταιρία Ημεροσκόπος Α.Ε. απορροφήθηκε από την μητρική εταιρία, τις ΝΕΠ Εκδόσεις...
@Μια ακόμα πρωτιά στο κοινό 15-44 επιφύλαξε για τον ΑΝΤ1 η χθεσινή ημέρα. Το κανάλι του Αμαρουσίου βρέθηκε πρώτο με μερίδιο 20,8% έναντι 17,2% του Mega, 15,5% του Alpha και 13,1% του Star. Ο ΑΝΤ1 κράτησε για άλλη μια ημέρα την πρώτη θέση στην prime time, τόσο του κοινού 15-44 (22,1% έναντι 17,6% του δεύτερου Alpha), όσο και του συνόλου (23,3% έναντι 16,4% του Alpha). Το Mega κράτησε οριακά την πρώτη θέση στο σύνολο της ημέρας, στο σύνολο του κοινού. Για την prime time, αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ήταν η πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 μιας νέας ελληνικής σειράς, με τον τίτλο «Δείξε μου το φίλο σου», η οποία απέσπασε μερίδιο έως και 17,4% στο 15-44.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…