Συγχωνεύσεις, απολύσεις, μειώσεις και το μενού των media

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα της εργοδοσίας της εφημερίδας «SPORTDAY», καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού «NOVA ΣΠΟΡ FM», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους να δεχθούν νέα μείωση μισθών. Για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση τους ζητεί να υπογράψουν εκ νέου ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ. Με τις ενέργειες αυτές η εργοδοσία επιχειρεί να δυναμιτίσει τις όποιες προοπτικές για υπογραφή νέας ΣΣΕ και κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και σωματείων. Καλούμε τους συναδέλφους της «SPORTDAY» και του «NOVA ΣΠΟΡ FM» να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, επικαλούμενοι τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την εργατική νομοθεσία. @Ύστερα από δεκάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών, ο ΑΝΤ1 ανοίγει και πάλι τον χορό των απολύσεων τεχνικού προσωπικού στην τηλεόραση. Την περασμένη εβδομάδα απολύθηκαν επτά τεχνικοί και έπεται νέο κύμα. Ο ίδιος στόχος, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με εθελούσια έξοδο. Το φαινόμενο θα εμφανιστεί σύντομα και στο Mega. Τα τηλεοπτικά κανάλια χρησιμοποιούν πλέον ενοικιαζόμενα συνεργεία, στα οποία οι τεχνικοί αμείβονται με ελάχιστα χρήματα, και έτσι δεν χρειάζονται τεχνικούς με συμβάσεις εργασίας. Στις κεντρικές λειτουργίες των καναλιών ρόλο στην κάλυψη προσωπικού θα παίξει και η Digea...
@Συγχώνευση στα αθλητικά media του Πήγασου. Η εταιρεία στις 24 Σεπτεμβρίου έλαβε την απόφαση να συγχωνεύσει την ΝSP Radio Ραδιοφωνική με τη Sport Plus. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Sentra FM θα απορροφήσει την εταιρεία της «Goal News». Η συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών. • Παράνομη η κατάργηση των επιδομάτων σε μισθούς που χρωστάνε οι εκδοτικές εταιρείες, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Η γνωμοδότηση ζητήθηκε από την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Κέρδος», που ήθελε να περικόψει από τα χρωστούμενα τα επιδόματα των εργαζομένων. Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας σημειώνει πως όσα επιδόματα προβλέπονται με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όσους έχουν απολυθεί ή έχουν λήξει οι ατομικές συμβάσεις τους εξακολουθούν να έχουν ισχύ. Typologies...ως πηγή.
@Ελεύθερα πρέπει να μεταδίδονται Mundial και Euro! Ο γενικός εισαγγελέας Ν. Jääskinen προτείνει στο Γενικό Δικαστήριο να απορρίψει τις αιτήσεις αναιρέσεως τις οποίες άσκησαν η FIFA και η UEFA κατά των αποφάσεών του σχετικά με την τηλεοπτική μετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Η άποψη του γενικού εισαγγελέα είναι πως τόσο το Mundial όσο και το Euro καθώς θεωρούνται εκδηλώσεις μείζονος σημασίας για την κοινωνία. Με αυτή την αρχή τα ευρωπαϊκά κράτη μπορούν να απαιτούν να πραγματοποιείται η μετάδοσή τους από τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης προσβάσεως προκειμένου να διασφαλίζεται η παροχή προσβάσεως στο ευρύ κοινό, κάτι που προβλέπεται από την τελευταία ευρωπαϊκή οδηγία.
@Σταθερά στην πρώτη θέση του νεανικού κοινού 15-44 έμεινε ο ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, τόσο στο σύνολο της ημέρας, όσο και στην prime time. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κανάλι του Αμαρουσίου απέσπασε μερίδιο 20,2% στο σύνολο της ημέρας, στο 15-44, έναντι 18,9% του Mega, 14,6% του Alpha και 13,6% του Star. Στην prime time του ίδιου κοινού δε, ο ΑΝΤ1 ήταν και πάλι πρώτος, με 23,7% έναντι 17,4% του Mega και 15,0% του Star. Το Mega απλά κράτησε την πρώτη θέση στο σύνολο του κοινού, στο σύνολο της ημέρας. Όσον αφορά στην τηλεθέαση των εκπομπών της prime time στο 15-44, για τον ΑΝΤ1 ήταν: «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» 22,3%, «Grey’s Anatomy» 18,0% και «Ράδιο Αρβύλα» 44,35. Για το Mega: «Οι Βασιλιάδες» (Ε) 21,4%, «Πίσω στο σπίτι» (Ε) 19,2% και «Ανατροπή» 9,7%.
@πηγή: www.tovima.gr. Σωρεία πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο του καταγγέλλει ο πρώην γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ κ. Κ. Σπυρόπουλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη οι λόγοι που προτάσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την απομάκρυνσή του δεν είναι παρά προφάσεις και ότι οι πραγματικές αιτίες έχουν να κάνουν με τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα.
@Διπλή πρεμιέρα είχε να μας δείξει ο Ant1 χθες, Τετάρτη 12/12, και τα στοιχήματα για τις επιδόσεις των δύο νέων προγραμμάτων του σταθμού έδιναν κι έπαιρναν! "Adanali" και "Δείξε μου τον φίλο σου" ρίχτηκαν στη μάχη της τηλεθέασης και του ενθουσιασμού. Αρχής γενομένης από την απογευματινή ζώνη, όπου το "Adanali" πέρασε μάλλον απαρατήρητο με το φτωχό και αποκαρδιωτικό 10,1% [10,8%], βάζοντας τον Ant1 στην τέταρτη θέση του γενικού συνόλου και στην πέμπτη θέση, όσον αφορά τα νεανικά! Συγκεκριμένα, τα "Κλεμμένα Όνειρα" δεν φάνηκαν να πτοούνται από το νέο αντίπαλο και, σημειώνοντας 36,3% [29,8%], έφεραν το Mega - κλασσικά! - και πάλι στην κορυφή! Δεύτερη θέση για τον Alpha, του οποίου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κατάφερε να συγκεντρώσει 17,3% [13,8%], ενώ ο ΣΚΑΪ αποκόμισε ένα 13,2% [12,3%] από το Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή του. Τέλος, το Star με το "ΦΜ Live" σημείωσε 7,5% [14,1%].

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…