Η χούντα...της ΕΡΤ και περιοδικές εκδόσεις σε κρίση

@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας από τις 17.00 σήμερα Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 17.00 τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ». Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές τεσσάρων μηνών.
@Πληροφορούμαστε ότι τα κρούσματα λογοκρισίας στην ΕΡΤ πυκνώνουν τα τελευταία 24ωρα. Έτοιμα ρεπορτάζ για κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων εργαζομένων κόβονται από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, όπως ακριβώς αποσιωπούνται οι κινητοποιήσεις και οι απόψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα διαδραματιζόμενα στην ίδια την ΕΡΤ και τις καταστροφικές κυβερνητικές αποφάσεις για το μέλλον της..... Αυτό δηλώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμη καταγγελία του για το πως εννοεί η διοίκηση και διεύθυνση της ΕΡΤ την ενημέρωση των πολιτών. Το περασμένο Σάββατο ο "Επενδυτής" ανέδειξε το θέμα του προληπτικού ελέγχου τον οποίο επιβάλλει η γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης στις εξωτερικές ενημερωτικές εκπομπές. "Η αρχή έγινε εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, όταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εκπομπή του Γ.Αυγερόπουλου με τίτλο “Ο χρυσός στα χρόνια της κρίσης” στο πλαίσιο του “Εξάντα” ζητήθηκε να ελεγχθεί προηγουμένως. Το περιεχόμενό της ήταν εξαρχής πολύ... ύποπτο, αφού παρουσίαζε δύο παράλληλες ιστορίες κοινωνικών αντιστάσεων σε δύο περιοχές όπου έχει εντοπιστεί χρυσός: ενός χωριού στα Καρπάθια της Ρουμανίας και στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Θέμα τζιζ! Η εκπομπή προβλήθηκε, επειδή περιείχε και “την άλλη άποψη”", γράφει η Αγγέλα Νταρζάνου στο ρεπορτάζ της.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ 4π... Η 4π ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ είναι η εταιρεία που εξέδιδε τα μηνιαία περιοδικά RAM, HiTECH και National Geographic, καθώς και σειρά εβδομαδιαίων εκδόσεων (Κ.Παπαρρηγόπουλου-Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Κλασική Λογοτεχνία, Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς, Το Ανθρώπινο Σώμα, Jazz Masters, Λαϊκό Τραγούδι κ.ά.), οι περισσότερες από τις οποίες είχαν την μπράντα της National Geographic Society. Η εταιρεία σήμερα έχει σταματήσει όλες τις προαναφερόμενες εκδόσεις, ενώ ήδη από το καλοκαίρι του 2012 είχε προβλήματα και η τακτική κυκλοφορία του National Geographic. Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012 οι εργαζόμενοι υπέστησαν δύο μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία (τετραήμερο, ή τριήμερο), με την απειλή ότι θα απολύονταν, ή ότι θα έκλεινε η επιχείρηση και θα έμεναν άνεργοι, εάν δεν συμμορφώνονταν. Από τα μέσα του 2011 άρχισε η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, πάντα με τη δικαιολογία ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.
@Απολύσεις και αναστολή της εκπομπής ''Συντέλεια'' στον Σκάι. Ο σταθμός του Φαλήρου θα επεκτείνει κατά 10 λεπτά την ενημερωτική ζώνη του Νίκου Ευαγγελάτου μετά την απόφαση για προσωρινή διακοπή της ''Συντέλειας '' . Η συνεργασία με τους περισσότερους από τους συντελεστές της εκπομπής θα διακοπεί, ενώ ταυτόχρονα γίνονται απολύσεις και σε άλλα τμήματα της τηλεοπτικής εταιρείας. Παράλληλα, το προσωπικό θα μειωθεί και στο ραδιόφωνο με την εθελούσια έξοδο και τις αποχωρήσεις παραγωγών, όπως και ο Δ.Γιατζόγλου, και άλλων εργαζομένων, δημοσιογράφων και τεχνικών. Ο ραδιοφωνικός σταθμός ετοιμάζει καινούργιο πρόγραμμα από το νέο έτος.
@Σε υψηλά επίπεδα κινείται τόσο ο δανεισμός όσο και οι υποχρεώσεις των ομίλων που είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 813 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δανεισμός σε 533 εκατ. ευρώ. Ιδού με μια ματιά η κατάσταση.
@Το Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, καλεί το Mega να πληρώσει το ποσόν του 1.350.000 ευρώ, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση θεραπείας της τηλεοπτικής εταιρίας. Πρόκειται για μια απόφαση σοκ, καθώς οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία, διά του Ταμείου τους, ζητούν από το Mega να αποδώσει το 10% επί των συμβάσεων που είχε υπογράψει για τη μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου. Το αρχικό ποσό, σύμφωνα με το Ταμείο των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ. ανερχόταν σε 796.373 ευρώ. Εκ των υστέρων, θεωρήθηκε ότι το ποσό αυτό βασίστηκε σε εσφαλμένα στοιχεία. Το Ταμείο απορρίπτει την αίτηση θεραπείας του Mega, αναγνωρίζει ως οφειλή τα 675.000 ευρώ μετά την επιβολή προστίμου 10% επί του κεφαλαίου και στη συνέχεια το διπλασιάζει σε 1.350.000 ευρώ με νέο διοικητικό πρόστιμο, με το επιχείρημα ότι δεν πληρώθηκε έγκαιρα. Μάλιστα, στην απόφαση σημειώνεται ότι το νέο, αυξημένο πρόστιμο θα αποσταλεί στη ΔΥΟ για τη βεβαίωση και την είσπραξή του. Από το Mega απαντούν ότι το πρόστιμο δεν έχει νομική βάση...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…