Eurovision στα αζήτητα, αυξήσεις ημετέρων και χωρίς Χριστούγεννα

@Σε όλα τα media γίνονται μειώσεις, στην ΕΡΤ γίνονται αυξήσεις της τάξης των 700 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που κατατέθηκε σε εισήγηση στο ΔΣ της εταιρείας, «εκ παραδρομής» ο μισθός του ειδικού συμβούλου «υπεύθυνου διοίκησης έργου» Μανώλη Τσακίρη, αναφερόταν σε 2.800 ευρώ, ενώ τα χρήματα που πρέπει να λαμβάνει Κάθε μήνα, θα πρέπει να είναι 3.500 ευρώ (μικτό ποσό). typologies..
@Τρίτη 18 Δεκεμβρίου γίνεται η πρεμιέρα του Euronews Greek στη δορυφορική μετάδοση του από τις πλατφόρμες της Nova και του ΟΤΕ και στην επίγεια ελεύθερη μετάδοση στην Κύπρο. Σήμερα αναμένεται να βγει στο Internet και το site του σταθμού στην ελληνική εκδοχή του ενώ η δημοσιογραφική ομάδα δουλεύει ήδη για το Euronews Greek. Στην ΕΡΤ αναμένουν το πόρισμα του Σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και το πόρισμα της γενικής γραμματείας ενημέρωσης για να αποφασίσουν αν θα εντάξουν την ελληνική εκδοχή του Euronews στην ελεύθερη συχνότητα από την οποία βγαίνει το κανάλι στην αγγλική γλώσσα. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στο μεταξύ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη εισαγγελίας Π.Φάκου για τη μετάδοση του Euronews Greek υποστηρίζοντας πως η ελεύθερη μετάδοση του σε συχνότητα της ΕΡΤ είναι παράνομη. @Έντονη κινητικότητα παρατηρείται για τον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η Πολωνία και η Πορτογαλία έχουν ανακοινώσει ότι αποσύρονται λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ η Τουρκία αποφάσισε να μη συμμετάσχει το 2013 στη διοργάνωση.Όσον αφορά στη χώρα μας, αν και υπήρξε προβληματισμός για το κατά πόσο η Ελλάδα θα έπρεπε να λάβει μέρος εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, το πρόβλημα μάλλον θα λυθεί, καθώς φαίνεται να έχει βρεθεί χορηγός. Όσο για την Κύπρο, παρά τον προβληματισμό που είχε εκφραστεί για το οικονομικό κόστος, τελικά φαίνεται ότι αποφασίστηκε η συμμετοχή στην Eurovision και αναζητείται ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα.
ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Καραγιαννίδη για τους υπαλλήλους του Καναλιού της Βουλής επαναφέρει το ζήτημα λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού. Το Κανάλι της Βουλής κοστίζει τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ το χρόνο και πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του κοινοβούλιου, ενώ στα σχέδια υπήρχε και η λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού. Το Κανάλι δεν περιορίζεται στη μετάδοση των συζητήσεων στο Κοινοβούλιο, αλλά και σε συζητήσεις και ταινίες, θυμίζοντας την ΕΤ1. Σε 17 μέρες λήγει η παράταση για την λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Για να συνεχίσουν να εκπέμπουν προσωρινά θα πρέπει να υπάρξει νέα παράταση- κάτι που θεωρεί αντισυνταγματικό το ΕΣΡ- ή να εκδοθούν οι προκηρύξεις για τις τηλεοπτικές άδειες.. @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ- Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις ως εξής: Δευτέρα 17-12-2012 από 21:00 έως 24:00 και 24ωρες επαναλαμβανόμενες από Τρίτη 18-12-2012, ώρα 06:00. Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και η υπομονή των εργαζομένων έχει ξεπεράσει τα όριά της. Το προσωπικό δεν επαρκεί μετά και τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω του νέου πογκρομ κατά των εργαζομένων με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν αντέχουμε άλλο. Τα ρεπό έχουν φτάσει τις 25.000 και πλέον. Είναι αδήριτη ανάγκη επομένως για τη σωστή λειτουργία της ΕΡΤ να παραμείνουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, καθώς και να αυξηθεί τουλάχιστον στο διπλάσιο ο αριθμός που πρέπει να προσληφθεί.
@πηγή: www.tovima.gr. Σε συρρίκνωση του προσωπικού της εφημερίδας του κόμματος, φαίνεται πως καταλήγει η ηγεσία του ΚΚΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις και έχει ανάψει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει το σχέδιο των μαζικών -κατά το χειρότερο σενάριο που κυκλοφορεί- απολύσεων στον «Ριζοσπάστη». @Έχουν κατατεθεί 15 σενάρια ελληνικών σειρών. Βροχή πέφτουν οι προτάσεις για σίριαλ στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία του καναλιού έχουν κατατεθεί 15 σενάρια ελληνικών σειρών. Στόχος του καναλιού είναι την προσεχή σεζόν να εντάξει στο πρόγραμμά του δύο ή τρία εγχώρια σίριαλ μυθοπλασίας.
@ Το βράδυ της Κυριακής έχει αποδειχθεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές ζώνες από άποψη τηλεθέασης, καθώς συχνά μας επιφυλάσσει εκπλήξεις ως προς το νικητή της βραδινής τηλεμαχίας! "Dancing with the stars 3" και "Karate Kid" ρίχτηκαν στην αρένα της Agb, προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, όμως, όπως είναι λογικό, ένας ήταν ο μεγάλος νικητής. Μετά την μεγάλη ήττα της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ταρακούνησε για τα καλά τους ιθύνοντες του σταθμού, το "Dancing" κατάφερε αυτή την εβδομάδα να βρεθεί στην κορυφή του γενικού συνόλου με 34,6%, ενώ στο 32,2% βρέθηκαν τα νεανικά του κοινά. Στο Mega, το "Karate Kid" τα πήγε επίσης περίφημα, "χτυπώντας" ένα 29,8% στο σύνολο και το υψηλότατο 35,8% στα νεανικά κοινά, ξεπερνώντας το show χορού σε αυτή την κατηγορία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…