Μποναμάς με φτώχεια, ακρίβεια και δόσεις μνημονίου στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΜΕ εορταστικά χαράτσια, φορολογία και βαθύτερη ύφεση παρά τις κινήσεις εντυπωσιασμού φιλοδωρούν για τις άγιες ημέρες τα προωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το www.greekmme.gr που τα αξιολογεί δεόντως. Το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' αναγράφει ότι "Τι σημαίνουν τελικά οι εκθέσεις των Stanadard&Poors, Goldmann, J-P Morgan-Γιατί οι ξένοι οίκοι παίζουν κανά Ελλάδα και οι 6 μήνες Σαμαρά που άλλαξαν το κλίμα (με βαρύ τίμημα)-Πέφτει χρήμα στην αγορά αλλά λίγο και αργά-Φτώχεια και φόροι, εμπόδιο στην ανάπτυξη και ο Στουρνάρας λέει ότιο πιάσαμε πάτο αλλά ξεκινάει άνοδος". Επίσης οΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής καταγράφει στο πρωτοσέλιδο του ότι: "Κακοπληρωτές και χρεωμένοι πολλοί δήμοι".
@Στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Γκάλοπ βόβμα για τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα-Τέλος εποχής-Στροφή στο κέντρο από το 55,7% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.-Περαστικοί από την Χρυσή Αυγή το 64,7% των ψηφοφόρων της". Η  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής επιμένει ότι: "... κράτησαν τον Χριστό "όμηρο" στο Βερολίνο!" Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ολες οι αλλαγές για ελεύθερους επαγγελματίες - αγρότες". Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μποναμάς δηλητήριο". Η ΕΠΟΧΗ: "Αλληλεγγύη".
@Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει στο άρθρο της ότι: "Eurogroup: Δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα και συνέντευξη με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνομώνων". Η ΝΙΚΗ μας προτρέπει: "Κουρέψτε μια και καλή την πιστωτική σας κάρτα". Η Κυριακάτικη Δημοκρατία προσθέτει: "ΤΟ μπλοκάκι του Πρωθυπουργού- 8 τυφώνες για τον Σαμαρά--Πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει την κρίση στην αγορά και την φτώχεια της κοινωνίας,τι θα κάνει με την προσέλκυση επενδύσεων και τα ενεργειακά, ποιές λύσεις συζητά για προβλήματα στη Κυβέρνηση και την κεντροδεξιά". Στον αντίποδα ο Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ φορτώνει ότι: "Αντιλαϊκός φορολογικός τυφώνας". Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Πλαφόν στα καυσόξυλα".
@ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ο έλεγχος στα χέρια Σαμαρά - Στουρνάρα-Τρίμηνο φωτιά για την Κυβέρνηση, λάθη και παραλείψεις μπορούν να τα καταστρέψουν όλα στην οικονομία". ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής υπογραμμίζει ότι : "Ξαφνικός έρωτας αγορών και τραπεζιτών για την Ελλάδα-Θαύμα... θαύμα! Την ώρα που η κοινωνία περνάει τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα οι ξένοι βλέπουν φως στο τούνελ". Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Εδώλια για το καρτέλ των ΜΚΟ".
@ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής επισημάνει ότι: "Με τις ευλογίες των ξένων που τον θεωρούν δικό τούς άνθρωπο- Κτίζει κόμμα ο Στουρνάρας-Στις συναντήσεις των εκπροσώπων των τριών αρχηγών εμφανίζεται ως...τέταρτο κόμμα". Ο γνωστός ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Οδικός χάρτης για συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες- Οι μεγάλες ανατροπές-Περικοπές ως και 50% σε ειδικά μισθολόγια και εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, Πόσο μειώνονται οι συντάξεις σε όλα τα ταμεία".
@Με τίτλο: "Ο Τόμσεν... έφορος!" κυκλοφορεί η Realnews, η οποία -εκτάκτως αυτήν την εβδομάδα- θα βρίσκεται στα περίπτερα από το Σάββατο. Η εφημερίδα αποκαλύπτει τη "μυστική" αλληλογραφία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τις 10 εντολές της τρόικας για τη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews προβλέπονται: "2.000 “ράμπο” στο κυνήγι των φοροφυγάδων, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί". Παράλληλα, προωθούνται: "Aσυλία και προστασία για όσους δίνουν στις Αρχές πληροφορίες για "φοροκλοπή", ενώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτών θα μπουν όλα τα ακίνητα που ανήκουν σε offshore εταιρείες". Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Να λειτουργήσουν επιτέλους οι θεσμοί!". Επισημαίνεται δε χαρακτηριστικά: "Τώρα είναι η ώρα να ξαναφέρουμε στο κέντρο της συζήτησης τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, που την τελευταία περίοδο έχουν υποστεί συστηματική και βάναυση κακοποίηση".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…