Πολιτικοί σε άνυδρα ραδιόφωνα και τηλεόραση με τούρκικα τις γιορτές

@Με σπουδές στον κινέζικο πολιτισμό και λαμπρή διαδρομή ως ανταποκριτής του ΒBC στη Μέση Ανατολή, ο Tim Franks είναι ο Άγγλος που κατόρθωσε να μπει κρυφά σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, καταγράφοντας ομιλία μέλους που αναφέρεται στην επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφος του BBC κατορθώνει με θέμα του να προκαλέσει αναμπουμπούλα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Ουδείς μπορεί να λησμονήσει για παράδειγμα το φωτογραφικό ντοκουμέντο με την επίθεση με παπούτσι στον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ που είχε κατ’ αποκλειστικότητα ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Ελλάδα Μάλκολμ Μπράμπαντ (προκαλώντας την οργή του τότε πρωθυπουργού...
@Για την απουσία της ελληνικής μυθοπλασίας οργανώθηκε συζήτηση από την Ένωση Σεναριογράφων την περασμένη Πέμπτη. Το πρόβλημα της εξαφάνισης των ελληνικών παραγωγών από την τηλεόραση είναι πλέον τεράστιο και η ανεργία στους χώρους της τηλεοπτικής παραγωγής προσεγγίζει σε ποσοστά άνω του 90%.
@Και από τη Δευτέρα το βράδυ στις 10, η «ΝΕΤ FM» μετονομάστηκε σε «Πρώτο Πρόγραμμα», πήρε δηλαδή ξανά το αρχικό της όνομα. Ήταν, θεωρώ, μία σωστή κίνηση. Η ιστορική συνέχεια αποτελεί σημαντικό πράγμα (και) στα ραδιόφωνα, άλλωστε όπως μας έγραψε και κάποιος στο twitter, ήταν τουλάχιστον κάπως παράδοξο να υπάρχει ραδιόφωνο που να παραπέμπει στη ΝΕΤ (Νέα Ελληνική Τηλεόραση). Το θέμα είναι βέβαια να βελτιώσει το περιεχόμενό του το συγκεκριμένο ραδιόφωνο, η επαναφορά του παλιού καλού ονόματος δεν αρκεί. Και το τελευταίο διάστημα, τα τρία τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα ανάλογο ζήτημα εκεί. Έχασε και κάποια «μεγάλα» ονόματα που είχε όπως ο Γιάννης Καλαμίτσης και ο Μάνος Τσιλιμίδης (αμφότεροι ανήκουν πλέον στο δυναμικό του Real FM), βυθίστηκε στις ακροαματικότητες, απώλεσε μέρος και από την αξιοπιστία του.
@Εκδοτική επέκταση στις χώρες των Βαλκανίων ετοιμάζει ο σταθμός του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real, η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει να εκδώσει το περιοδικό «OK!» και στην Αλβανία. Σύντομα μάλιστα αναμένεται να οριστικοποιηθεί συμφωνία για την εξασφάλιση του τίτλου, ενώ θα ακολουθήσει η σύσταση δημοσιογραφικής ομάδας στη γείτονα χώρα, που θα αναλάβει να «τρέξει» το αλβανικό «OΚ!»
@«Ανεπάρκεια κεφαλαίου κίνησης» για το 2013 διαπιστώνουν για τον Πήγασο οι Ορκωτοί ελεγκτές στα αποτελέσματα 9μήνου του 2012! Στο δελτίο σημειώνεται εισαγωγικά πως «σύμφωνα µε τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30/09/2012, η διαφορά ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και το κυκλοφορούν ενεργητικό ανέρχεται στο ποσό των 68.621.742,64 ευρώ γεγονός που συνιστά ανεπάρκεια κεφαλαίου κίνησης για τους προσεχείς 12 μήνες». Οι ελεγκτές αναφέρουν πως για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου αυτού «βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποίηση απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 04/05/2012 για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό ευρώ 2.812.500 ευρώ».
@Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΠΡΟΣΠΕΡΤ δηλώνουν αλληλέγγυα στα μέλη στους εργαζόμενους των ραδιοφωνικών σταθμών NITRO, ORANGE, ALPHA, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM και Κανάλι 1, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Η ΠΡΟΣΠΕΡΤ απαιτεί «την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, του δώρου Χριστουγέννων και την απόδοση της συνδρομής τους προς το σωματείο τους απ' τους εργοδότες ιδιοκτήτες».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…