Μποναμάς απολύσεων και απεργιών στα media

@Ένα δώρο , γεμάτο αγάπη και φροντίδα , προσφέρθηκε στα μέλη μας και στις οικογένειες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ,που ανήκουν στις ιδιαίτερα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση μαζί με ευχές για Υγεία και δύναμη. Την Παραμονή των Χριστουγέννων ,περισσότερα από διακόσια μέλη μας ( από τους περίπου τριακόσιους πενήντα δικαιούχους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες), παρέλαβαν ήδη το δώρο τους από το Κοινωνικό μας Κατάστημα και τα Γραφεία της Θεσσαλονίκης . Τα πακέτα Αλληλεγγύης που περιείχαν τρόφιμα και γιορτινά εδέσματα, προσέφεραν χαμόγελο, χαρά και ανακούφιση στους συναδέλφους μας. Η πρωτοβουλία αυτή της Διοίκησης του Οργανισμού , έρχεται ως συνέχεια των Κοινωνικών Δράσεων Αλληλεγγύης ΕΔΟΕΑΠ και είχε ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση. Ήταν η πρώτη φορά που το Κοινωνικό Κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους ανθρώπους για τις ανάγκες των οποίων δημιουργήθηκε.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο ΣΕΠΕ ζητώντας την ποινική δίωξη και την τιμωρία των εκπροσώπων των εταιρειών, οι οποίες δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους: «Προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) Κύριοι,Καταγγέλλουμε την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ζητούμε τις κατά νόμον ενέργειές σας για την ποινική δίωξη και τιμωρία των εκπροσώπων των άνω εταιρειών, δεδομένου ότι η μη καταβολή του δώρου (αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών) αποτελεί και ποινικό αδίκημα διωκόμενο κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατά τον Α.Ν 690/1945 όπως ισχύει σήμερα."
@Όπως είναι γνωστό και έχει προαναγγελθεί επίσημα από το ΚΚΕ ως ιδιοκτήτη του “Ριζοσπάστη” και του “902″, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα απολύσεων στα δύο μέσα. Είναι προφανές ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις στα θύματά της. Είναι κατανοητό ότι και οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ που δραστηριοποιούνται στις εκδόσεις έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ίσως και προβλήματα επιβίωσης. Αλλά, εξίσου κατανοητό είναι ότι δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» απολύσεις όταν οδηγούν δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία, και μάλιστα άγνωστης διάρκειας υπό τις συνθήκες κατάρρευσης που επικρατούν στον κλάδο των ΜΜΕ.
@Έσοδα από μερίσματα ύψους …577 εκατ. ευρώ για τον ΑΝΤΕΝΝΑ Group! Πρόκειται για ποσό ρεκόρ, αν αναλογιστεί κανείς, πως γίνεται κατά τη διάρκεια της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και ενώ η τηλεοπτική εταιρεία ANTENNA TV ακολουθεί πολιτική λιτότητας. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της ΑΝΤΕΝΝΑ Group η εταιρεία το 2011, παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 563.614.000 ευρώ, έχοντας τζίρο μόλις 51 εκατ. ευρώ. Το 2010 η ΑΝΤΕΝΝΑ Group είχε τζίρο 57 εκατ. ευρώ και ζημίες 20.104.000 ευρώ. Όπως σημειώνουν οι ορκωτοί λογιστές «η εταιρεία κατά την τρέχουσα χρήση έλαβε ως μέρισμα από θυγατρικές του εξωτερικού ποσού περίπου 577 εκατ. ευρώ, το οποίο σχημάτισε σε αφορολόγητο αποθεματικό». Οι υποχρεώσεις του ομίλου ανέρχονται σε 362.254.000 ευρώ, εκ των οποίων οι τραπεζικές φτάνουν τα 170 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι του ομίλου μειώθηκαν, κατά 154 σε 1.321 άτομα έναντι 1.464 εργαζομένων το 2010, ενώ η μητρική εταιρεία ΑΝΤΕΝΝΑ Group απασχολεί μόλις 1! Τυπολογίες..
@To μουσικό κανάλι MAD, είναι τελικά εκείνο, που θα σηκώσει στους ώμους του, τη Eurovision, αφού θα αναλάβει τα έξοδα της Ελληνικής συμμετοχής... Διαβάσαμε: "Η πρόθεση της κυβέρνησης να αποφύγει τα περιττά έξοδα ακόμα και σε περιπτώσεις τόσες μικρές όσο αυτή της Eurovision εξελίχθηκε θετικά τελικά για την ίδια την ΕΡΤ, καθώς θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή και τηλεοπτική μετάδοση από τον κρατικό οργανισμό, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει για αυτά. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον ρόλο που θα παίξει το μεγαλύτερο Ελληνικό μουσικό κανάλι Mad στην φετινή Eurovision. Από το ότι θα “χορηγήσει” την Ελληνική συμμετοχή μέχρι και το ότι θα μεταδώσει, μαζί με την ΕΡΤ την βραδιά επιλογής. Ποιά όμως είναι η αλήθεια και ποιό θα είναι το κέρδος της ΕΡΤ σε μια τέτοια συνεργασία;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…