Το μαύρο χρήμα, οι συγκεντρώσεις σε συγκροτήματα και τα πρόστιμα

@«Αντί δικαιολογιών και ισχυρών νομικών επιχειρημάτων που έχω και είμαι σίγουρος ότι στο…τέλος θα λάβει υπόψη της η Δικαιοσύνη θα πω μόνο τα εξής ολίγα που είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κατανοήσουν οι πάντες. Α) Οι ίδιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα στελέχη τους που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ έβγαλαν το αβάσιμο και εξοντωτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ εις βάρος μου. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος ο τέως υπουργός ο κύριος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς.
@Ρεπορτάζ των Στέφεν Γκρέι και Ρίτσαρντ Γούντς από το Reuters/ μετάφραση από τη Συσπείρωση. Μια ζεστή νύχτα του Ιουνίου, Η Ελένη Σπανοπούλου τα βρήκε σκούρα με τις αντιδράσεις του ακροατηρίου στο αθηναϊκό ξενοδοχείο. Ο αέρας ήταν φορτισμένος με ανυπακοή και βία. Η επικεφαλής του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης των Ελλήνων δημοσιογράφων προέδρευε για πολλές ώρες στη συνέλευση για τις καταστροφικές απώλειες των συνταξιοδοτικών αποθεματικών, που προκλήθηκαν από την οικονομική κατάρρευση της χώρας. «Προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό της ως τον σωτήρα του ταμείου, διπλασιάζοντας τις εισφορές των μισθών στο 6%», είπε ένας από τους παρόντες εκείνη τη νύχτα στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Όμως, η 58χρονη Σπανοπούλουδεντακατάφερε. Όλο το υπόλοιπο κείμενο στο http://syspeirosi.wordpress.com/
@Πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού Late fun στις 22/08. Το ΕΣΡ διαπίστωσε ότι το προβλήθηκε χωρίς την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επιπλέον στο Achaia Channel νομού Αχαΐας για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου και 3.000 ευρώ στο Νότες fm νομού Σερρών για προβολή ενημερωτικού προγράμματος, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Το Συμβούλιο επέβαλε επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ στο σταθμό Space του νομού Ευβοίας για παράλειψη υποβολής στοιχείων μετά από συνεχόμενες αναβολές.Οριστική διακοπή επιβλήθηκε στην Νότια Ελληνική Τηλεόραση νομού Μεσσηνίας, ενώ εγκρίθηκε η μεταβίβαση του Rock fm νομού Θεσσαλονίκης από τον Δημήτριο Κουτσομπέλια στη νεοσύστατη εταιρεία Ψηφιακές Μεταδόσεις ΕΠΕ έναντι 32.036 ευρώ.
@Σήμερα πραγματοποιήθηκε, έξω από το κτίριο του ΔΟΛ, συγκέντρωση της ΣΒΕΟΔ (Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων) -με τη συμπαράσταση της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ- για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, Παναγιώτη Βενέτα. Καταδικάζουμε την παρουσία δυνάμεων καταστολής που βρίσκονταν γύρω από το κτίριο. Η εταιρεία δέχτηκε τελικά αντιπροσωπεία του σωματείου, με εκπροσώπηση και της Εργασιακής Επιτροπής, αλλά έδειξε ανένδοτη στάση απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 να παραστεί στη διαδικασία Δημοσίου Διαλόγου στον ΟΜΕΔ προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησηςαπό την 06.00η ώρα της Τετάρτης 5ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ης Δεκεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα: 1.Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας οι οποίοι απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης. 2. Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων. 3. Την αποχή των διοικούντων τον ALPHA 98,9 από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με την χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων – δανειζόμενων ή με όποια άλλη μορφή ατόμων που δεν έχουν προσληφθεί ως ηχολήπτες στον ραδιοσταθμό... @Παρά την στήριξη αρκετών μέσων,η θητεία του Αιμίλιου Λιάτσου δεν έχει ξεκινήσει στην ΕΡΤ με τους καλύτερους οιωνούς.Τόσο σε επίπεδο ελευθεροτυπίας όσο & τηλεθεάσεων,η δημόσια τηλεόραση δε διανύει την καλύτερη περίοδο. Ωστόσο,ο Λιάτσος προχωρά σε κινήσεις που δεν είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν.Η μεταγραφή Φερεντίνου σε μια δύσκολη ζώνη (16.00-18.00),αλλά και η δημιουργία νέας εκπομπής στο slot 18.00-21.00 με μαγειρική, καλεσμένους κτλ το αποδεικνύει...
@Η Χ.Κ.Τεγόπουλος Α.Ε ανακοινώνει ότι έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία για τη μεταβίβαση, καταρχάς, ποσοστού 27% μετοχών της εταιρείας από τις μετόχους κα Μάνια Τεγοπούλου και κα Ελένη Τεγοπούλου προς τον κ. Χάρη Οικονομόπουλο στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης και της άμεσης επανακυκλοφορίας της εφημερίδας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκ του νόμου προβλεπομένων τυπικών διαδικασιών.
@Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, το πρακτορείο Reuters ασχολήθηκε με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το κούρεμα των αποθεματικών, στο Ταμείο Επικούρησης Ασφάλισης και Ασθένειας των δημοσιογράφων. Πολλοί αποταμιευτές αποδίδουν την καταστροφή στην Τράπεζα της Ελλάδος -την κεντρική τράπεζα της χώρας- που διαχειρίζεται τα τρία τέταρτα των ρευστών αποθεματικών των συνταξιοδοτικών ταμείων. Συνταξιούχοι και πολιτικοί, κατηγορούν την τράπεζα ότι απέτυχε να προβλέψει το πρόβλημα ή ακόμη και ότι επένδυσαν τα χρήματα των συνταξιοδοτικών ταμείων σε κρατικά ομόλογα, παρόλο που γνώριζαν ότι διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο ‘κουρέματος’ που συνετέλεσε στη μείωση της αξίας τους. Το Reuters μελέτησε στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος που δεν έχουν δημοσιευθεί, από τα οποία αποκαλύπτεται ότι η τράπεζα επένδυσε χρήματα των συνταξιοδοτικών ταμείων αξίας 1,18 δισεκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αφού είχε αρχίσει η οικονομική κρίση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…