Συνελεύσεις και το νεανικό κοινό της TV..

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, καλεί τα μέλη του, διοικητικούς υπαλλήλους των εφημερίδων, ραδιοφώνων και καναλιών, σε τακτική γενική συνέλευση το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, επισημαίνοντας ότι οι γενικές συνελεύσεις και η εκλογική διαδικασία είναι τα κύρια στοιχεία που νομιμοποιούν τις δημοσιογραφικές ενώσεις. Τονίζει δε ότι στις μέρες μας που όλα αμφισβητούνται, θα πρέπει η συμπεριφορά των εργαζομένων να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε αμφισβήτηση και να διαφυλάττει με κάθε μέσο το κύρος, την υπόσταση και τη λειτουργία της Ε.Π.Η.Ε.Α.\ Η παρουσία και η συμμετοχή όλων στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΗΕΑ, πέρα από καταστατική υποχρέωση, σε αυτές τις δύσκολες μέρες της βαθιάς κρίσης, αποκτά ξεχωριστή σημασία, όχι μόνο για τα μέλη της ΕΠΗΕΑ αλλά και για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Η απαρτία στη συνέλευση θα προστατεύσει την ΕΠΗΕΑ από δικαστικές περιπέτειες και από αδυναμία λήψης αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης η μαζική παρουσία των μελών θα ενισχύσει το νέο Δ.Σ. στην υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως και στην ΕΡΓΑΣΊΑ!
@Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2011 κυκλοφόρησε για τελευταία φορά η «Ελευθεροτυπία». Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, χθες, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 οι μέτοχοι της, η Μανία και η Ελένη Τεγοπούλου ανακοίνωσαν στο χρηματιστήριο πως υπέγραψαν συμφωνία για τη μεταβίβαση, καταρχάς, ποσοστού 27% “προς τον Χάρη Οικονομόπουλο στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης και της άμεσης επανακυκλοφορίας της εφημερίδας”..
ΑΝΤ1 διατήρησε και χθες, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, την δυναμική της πρώτης θέσης στο κοινό 15-44, τόσο στο σύνολο της ημέρας, όσο και στην prime time, όπου πλέον η πλάστιγγα έχει γείρει εντυπωσιακά υπέρ του. Το Mega ωστόσο κράτησε την πρώτη θέση στο σύνολο του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι του Αμαρουσίου απέσπασε χθες στο 15-44 μερίδιο 20,9% και βρέθηκε πρώτο, με το Mega να ακολουθεί με 18,7% και στην τρίτη θέση τον Alpha, με 13,9%. Στην prime time του ίδιου κοινού, ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να ανοίγει την ψαλίδα από το Mega. Χθες ήταν και πάλι πρώτος, με μερίδιο 24,1% έναντι 17,4% του Mega. Η τηλεθέαση των εκπομπών της prime time των δύο αυτών καναλιών, πάντα στο κοινό 15-44, ήταν η εξής: Για τον ΑΝΤ1, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» 24,2%, «Grey’s Anatomy» 20,1%, «Ράδιο Αρβύλα» 38,0%. Για το Mega, «Οι Βασιλιάδες» (Ε) 19,6%, «Πίσω στο σπίτι» 20,6%, ξένη ταινία «Βίαιος Σταυροφόρος» 10,9%.
@Υπολείπονται 2 μήνες για την λήξη όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 62 δημοσιογράφων. Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Όλοι εκτός του Ραδιομεγάρου, στο όνομα της νομιμότητας. «Θέλω να παραμείνετε αλλά το βρίσκω δύσκολο..». Αυτό λέγεται από τα στόματα μελών της Διοίκησης της ΕΡΤ, της κυβέρνησης, που ομνύουν στην αναγκαιότητα της παραμονής μας. Όμως, ΟΥΔΕΙΣ αναλαμβάνει την ευθύνη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παραμονή μας. Ο αρμόδιος Υπουργός Τύπου, Σίμος Κεδίκογλου, προ μηνός σε συνάντηση με την Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ, μας διαβεβαίωσε, μας καθησύχασε ότι προτίθεται να καταθέσει σχετική τροπολογία στη βουλή για να αρθεί το αδιέξοδο.. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, η διαβεβαίωση μετατράπηκε σε… αδυναμία . «Θέλω αλλά είμαι αναρμόδιος» απάντησε στην ΕΣΗΕΑ , όταν προσκλήθηκε σε διάλογο για το επίμαχο θέμα..
@Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της Διαδικτυακής Τηλεόρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ευroparl TV θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.Στην υπογραφή της συμφωνίας θα παραστούν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιος Λιάτσος. Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συμμετάσχουν η Αντιπρόεδρος και αρμόδια για την πολιτική επικοινωνίας κυρία Άννυ Ποδηματά και ο προϊστάμενος της Europarl TV κ. Γιώργος Κασιμάτης.
@Έρχομαι σήμερα, λοιπόν, να ανοίξω ξανά αυτό το ζήτημα, βλέποντας τα νούμερα που σημείωσαν χθες οι εκπομπές του σταθμού στη ζώνη 15:00-20:30. Ξεκινώντας, το "Life" και η Εύα Αντωνοπούλου συγκέντρωσε 8,1% [4,4%], ενώ το "Μαγειρεύω Οικονομικά" εκτόξευσε τον μέσο όρο στο 13,5% [11,1%]. Τη σκυτάλη παρέλαβε η Ελένη Ψυχούλη και το "Chef στον αέρα" ξεχωρίζοντας με το 15,1% [13,1%] και τέλος ο Νίκος Ευαγγελάτος με το "ΣΚΑΪ στις 7" με 12,6% [7,1%].

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…