Κόκκινο πανί οι απολύσεις και το δικτυακό στοίχημα

@Με εορταστικό μποναμά απολύσεις περνάνε τις γιορτές οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του ΚΚΕ με ιστορία στην ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τώρα ήρθε η ώρα να φάει τα παιδιά της. Tην Παρασκευή 21/12/2012 ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτες απολύσεις. Απολύθηκαν ο Δημήτρης Μηλάκας (έκανε για το «Ρ» το Ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια), η Ρούλα Μπανάκου (έκανε για 15 χρόνια το Πειραϊκό Ρεπορτάζ στο «Ρ») και ο Ανδρέας Παγανόπουλος (έκανε για τον «Ρ» επί 20 χρόνια Αθλητικό Ρεπορτάζ). Αυτοί είναι οι πρώτοι. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διεύθυνσης της εφημερίδας οι απολύσεις θα έχουν μαζικό χαρακτήρα. Aναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες μέχρι την παραμονή της αργίας της πρωτοχρονιάς, για να καλυφθεί το «πλάνο» του Δεκεμβρίου. Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να απολυθεί περίπου το μισό προσωπικό, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των μη κομματικών μελών και από τα κομματικά μέλη οι μη αρεστοί στην ηγετική ομάδα που κατέχει τα τελευταία χρόνια το ιστορικό Κόμμα.
@Αθώους έκρινε τους κατηγορουμένους δημοσιογράφους του novaΣπορ FM το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε μια δίκη για το διαδικτυακό στοίχημα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο ΟΠΑΠ για την παράβαση του άρθρου 2 α’ Ν. 2433/96. Το δικαστήριο δέχθηκε πως το Κοινοτικό Δίκαιο υπερέχει του Εθνικού και συνεπώς κάθε εθνική διάταξη που απαγορεύει την διαφήμιση διαδικτυακού στοιχήματος είναι ανίσχυρη, καθώς αντίκειται σε υπερέχουσας ισχύος διατάξεις του Πρωτογενούς Κοινοτικού Δικαίου.
@Διατηρεί, χωρίς αμφισβήτηση, την πρώτη θέση ο Real FM και στη μέτρηση του προηγούμενου μήνα. Αν και έχασε μια ποσοστιαία μονάδα και υποχώρησε από το 15,1% στο 14,1%, είναι και το διάστημα 12.11-9.12.2012 (στοιχεία ΑΕΜΑΡ/Focus) στην πρώτη θέση, έναντι δείχνουν απώλεια μια ποσοστιαίας μονάδας για το Real στο 14,1% έναντι 15,1% την περίοδο 15.10.-11.11.2012. Ο Σκάι είναι δεύτερος με 11,4% (11,7%), και τρίτος με 9,6% ο Μελωδία. Ο Δίεση και ο Ρυθμός είναι στο 8,2% ο NovaΣπορ FM στο 8% (7,1%) και ο Kiss FM με 7,9% Με ποσοστό 7,4% ο Λάμψη και ο και Sfera και ακολουθεί με 7,3% ο RED. O Athens Radio DJ έχει 7% ο Galaxy 6,9%, ο Rock 6,4 και ο Δρόμος 6,2%. Με 4,6% Music και από 4,1%, έχουν ο Εν Λευκώ και ο Love. O Peper έχει 3,6%, με 3,5% το MAD Radio και 3,4% ο Oasis και ο easy .Με 2,5% ο Alpha και ο Energy, στο 2,4% o Freedom, έναντι 2,2% του Sentra FM και 1,2% του Αθήνα 984 Στη μέτρηση δεν περιλαμβάνονται οι ενημερωτικοί σταθμοί Flash που δεν μεταδίδει πρόγραμμα και Βήμα FM όπως και τα προγράμματα της ΕΡΑ.'Παρόν'...
@Θύμα της ταχύτητας έναντι της εγκυρότητας έπεσαν και οι New York TimesΈνα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολεί το χώρο της δημοσιογραφίας, είναι το δίλημμα μεταξύ ταχύτητας και εγκυρότητας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να προτιμηθεί η άμεση ενημέρωση, αφήνοντας σε δεύτερο επίπεδο την επιβεβαίωση της πληροφορίας, ή ο στόχος είναι η εγκυρότητα ακόμη και με τίμημα την αμεσότητα.Η ιδανική κατάσταση, περιγράφεται ως ο συνδυασμός των δύο. Η «έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση» είναι άλλωστε μια φράση κλισέ στο χώρο της δημοσιογραφίας. Και όμως, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ιδιαίτερα στην εποχή του Twitter και των κοινωνικών δικτύων, οι πληροφορίες από διάφορες πηγές πλημμυρίζουν τον Ιστό, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο θέμα της ταχύτητας της μετάδοσης της είδησης.Στο περιβάλλον αυτό αναγκάζονται να προσαρμοστούν και μεγαθήρια της δημοσιογραφίας όπως είναι οι New York Times, χωρίς όμως να αποφύγουν το κόστος. Αυτό αναγκάστηκε να πληρώσει η γνωστή εφημερίδα, στην κάλυψη των γεγονότων της μαζικής δολοφονίας στο σχολείο του Κονέκτικατ.
@Εξώδικο προς την Χ. Κ.Τεγόπουλος απέστειλε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος διεκδικώντας …την επιστροφή του τίτλου της “Ελευθεροτυπίας”. Σύμφωνα με πληροφορίες στο εξώδικο επικαλείται το ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρονται να έχουν υπογράψει ο Τεγόπουλος -Σιαμαντάς και Αλέκος Φιλιππόπουλος. Το ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Θ.Φιλιππόπουλος στο εξώδικο του, προέβλεπε την επιστροφή του τίτλου “Ελευθεροτυπία” στον Αλέκο Φιλιππόπουλο, τον πατέρα του, αν η εφημερίδα σταματούσε να εκδίδεται επί ένα χρόνο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…