Ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στο καιρό της Τρόικας

@ΧΘΕΣ μιλούσα με εορτάζοντα εργαζόμενο στις εκδόσεις Λυμπέρη που έκλεισε περιοδικά και εταιρία και μου μονολογούσε για τα χάλια που οδηγούν τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση. Είδα και την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Εργαζόμενοι στις Εκδόσεις Λυμπέρη που λένε: Έναν μήνα μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της εταιρείας στην οποία εργαζόμαστε φιλότιμα και αφοσιωμένα επί χρόνια, και μάλιστα αμειβόμενοι με «έναντι» από τον Απρίλιο του 2012 και με τεράστιες περικοπές τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δεδουλευμένα μας και τις αποζημιώσεις μας, αλλά και για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και προοπτική. Καταγγέλλουμε ενώπιον της κοινής γνώμης και του αναγνωστικού κοινού ότι ο επικεφαλής του ομίλου, Α. Λυμπέρης: Κρίμα για ένα καλό εγχείρημα που αποδεικνύει ότι μερικε΄ς φορές τα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα έχουν ένα τέλος...
@Στη δημιουργία δημοτικής εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV προχώρησε ο Δήμος Ασπροπύργου. Με απόφαση του γενικού γραμματέα περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνίσταται “Δημοτική επιχείρηση τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου- Attica TV” με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού περιφερειακής εμβέλειας. Η επιχείρηση θα διοικείται από 9μελές συμβούλιο και το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 188.100 ευρώ. Ο σταθμός έχει δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής από τη θέση 54 στην Αίγινα. @**Ο καθένας θα μπορεί να ιδρύει και να λειτουργεί πρακτορείο διανομής Τύπου, χωρίς να χρειάζεται άδεια.. Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση του υφυπουργού, Σίμου Κεδίκογλου, για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την αναγγελία ίδρυσης τους. Κοινώς πλέον ακόμη μια εταιρεία κούριερ μπορεί να διανέμει εφημερίδες. Κενό πάντως υπάρχει με την πιστοποίηση των κυκλοφοριών, αν αρχίσουν να λειτουργούν κι άλλοι φορείς στη διανομή των εφημερίδων με επιπτώσεις στη διαφήμιση. Τυπολογίες..
νοίγει ξανά από σήμερα το «Love Radio 97.5», επανέρχεται επιτέλους στο ραδιοφωνικό αέρα. Το ζήτημα βέβαια είναι πως ακριβώς επιστρέφει... Το έχω πει και πάλι, πρόκειται για ένα δυνατό brand name. Γι' αυτό και μου κάνει εντύπωση που η ιδιοκτησία του το άφησε «απροστάτευτο». Σε διαρκή απεργία εδώ κι εβδομάδες, ηχολήπτες και παραγωγοί (εκ των πραγμάτων), με τον κόσμο εκεί (που σε τελική ανάλυση δεν είναι και πολύς) να παραμένει απλήρωτος από την Άνοιξη! Ναι μεν τα πράγματα στα media είναι άγρια πλέον, εντελώς άγρια χωρίς έσοδα, αλλά κι αυτή η κατάσταση στο «Love Radio 97.5», δεν ξέρω πως μπορεί να εξηγηθεί. Είναι τόσο πολλά τα χρήματα που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία ενός μαζεμένου σχετικά ραδιοφώνου, ώστε να (μην) αφήνεται στο «έλεος» του θεού; Και αναφέρομαι στο «Love 97.5» και όχι στον «Orange 93.2» -και τα δύο ανήκουν στον Ανδρέα Κουρή- γιατί πρόκειται για ένα ραδιόφωνο, όχι μόνο από τα μεγαλύτερα των FM (και τα πιο ιστορικά), αλλά και επειδή πρόκειται για έναν πράγματι καλό σταθμό.
 @Πάλι τα ίδια είχαμε χθες στον «Flash 96», ξανά εμφανίστηκαν στις εγκαταστάσεις του δικαστικοί επιμελητές συνοδεία αστυνομίας, για μία ακόμα φορά έπεσε το σήμα του σταθμού για ένα δίωρο. Φήμες μάλιστα ήθελαν τον Πέτρο Κυριακίδη, τον ιδιοκτήτη του, να λέει πως δεν τον ενδιαφέρει πια, ας έρθει το κράτος να πάρει τη συχνότητα. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση. Ο κ.Κυριακίδης ζήτησε διορία μέχρι σήμερα ώστε να συαντηθεί με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ και να συζητήσουν για το μέλλον του «Flash 96» και να τους πει τι πρόκειται να κάνει με τους εργαζόμενους που έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα. Εν αναμονή κι εδώ λοιπόν...
@ΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑ ζωντανής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας Μια ειδική έκδοση - λεύκωμα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Αρχείο Γιώργου & Ηρώς Σγουράκη», όπου καταγράφεται το συνολικό κινηματογραφικό - τηλεοπτικό - ραδιοφωνικό - ηχητικό - εκδοτικό - φωτογραφικό και εικαστικό έργο τους. Το λεύκωμα αποτελείται από 271 σελίδες, μεγάλου σχήματος 29 Χ 21 (Α4), εξ ολοκλήρου έγχρωμο, με σκληρό εξώφυλλο, έκδοση «Αρχείο Κρήτης».
@Ενδεικτικό παράδειγμα ήταν και η χθεσινή τηλε-αναμέτρηση σε μεσημεριανή, απογευματινή και βραδινή ζώνη, όπου ο Alpha σημείωσε υψηλότατες τηλεθεάσεις - ιδιαίτερα στα νεανικά κοινά - , αφήνοντας τους αντιπάλους αρκετά πίσω στο "σκορ". Την αρχή έκανε η "Ελένη", η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει το 19,2% του γενικού συνόλου [22,1% στα νεανικά]. Ακολούθησε το "Δέστε τους" με 18,1% [28,7%(!) στα νεανικά κοινά], ενώ τη σκυτάλη πήραν οι "Οικογενειακές Ιστορίες" με 22,1% [24,8%]. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σημείωσε 14,8% [21,2%], το "Κάτι ψήνεται" έκλεψε την παράσταση στη ζώνη των ειδήσεων με τα υψηλότατα 24,2% [25,5%!], ενώ το "Πάμε πακέτο" έκλεισε τη βραδιά με 22% [10,6%].
 @Μόνο ως «εμπόδιο» βλέπουν τον Σταύρο Ψυχάρη στο Mega, αποδίδοντάς του την αποκλειστική ευθύνη για το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης του καναλιού, αλλά και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει εσχάτως! Για τη Μεσογείων το σύνολο των προβλημάτων, από την έλλειψη προγράμματος, μέχρι την οικονομική ασυνέπεια σε παραγωγούς, δημιουργούς και ηθοποιούς… Καθώς και οι παρεμβάσεις στο δελτίο ειδήσεων, λένε ότι έχουν την σφραγίδα του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ! (Enimerosi24)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…