Εθελούσια έξοδος από τα media...

@Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στην «Καθημερινή». Η κρίση σαρώνει τους πάντες και στόχος είναι η έξοδος του προσωπικού του Ομίλου της «Καθημερινής» που είναι κοντά στη σύνταξη και όχι μόνο. Το προσωπικό ανέρχεται σε 358 εργαζομένους, ενώ έχουν προηγηθεί απολύσεις σε διάφορα τμήματα της εφημερίδας και σε άλλες λειτουργίες του ομίλου. Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η «αναδιοργάνωση της λειτουργίας, μέσα στις νέες οικονομικές συνθήκες» και η μεσοπρόθεσμη μείωση των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «θα είναι εθελοντική» και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Όποιος αποφασίσει να μπει στο πρόγραμμα θα λάβει «αποζημίωση με όρους προ του νόμου 4093, επίσης με βάση τον μισθό πριν από τις περικοπές μισθών (Απρίλιος 2012), και πρόσθετη αποζημίωση έξι μηνών».
@Σοβαρότατη καταγγελία για στέλεχος της ΕΡΤ πως προωθεί τηλεοπτικό πρόγραμμα στο οποίο έχει συμβάλει ως παραγωγός από την εταιρεία του, εκτοξεύτηκε από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. Το στέλεχος απάντησε σε οξύ τόνο πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του μέλος του ΔΣ, το οποίο δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνεδρίαση θα προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Σίμος έδωσε εντολή να “παγώσει” ο προϋπολογισμός του 2013 για τη διεύθυνση Τηλεόρασης, μέχρι να εξεταστούν εκ νέου τα στοιχεία για τις παραγωγές της ΕΡΤ, την επόμενη τηλεοπτική χρονιά.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την άρνηση της διοίκησης του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά να παραστεί στον δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ ως ορίζει ο Νόμος, προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 22ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Δευτέρας 3ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ης Δεκεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1»...
@Το «κόλπο» είναι εύκολο και το κάνουν πολλοί επώνυμοι, προκειμένου να γλυτώσουν τη θητεία. Αρχικά χρειάζεται ένα χαρτί από ιδιώτη γιατρό που ν΄αναφέρει πως ο ασθενής πάσχει από «νευρωσικές εκδηλώσεις», που περιλαμβάνουν κρίσεις πανικού, μέχρι κατάθλιψη και μανιώδη συμπεριφορά. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Οικονομόπουλο, που εξετάστηκε από ΤΕΣΣΕΡΙΣ επιτροπές μέσα σε τέσσερα χρόνια. Μετά από σωρεία αναβολών, παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, έδειξε αντιδραστική συμπεριφορά και κρίθηκε ακατάλληλος. Ο τραγουδιστής, έδωσε το παρόν στο στρατόπεδο «Κανελλόπουλος», με το χαρτί Ι-4 στα χέρια, αρνήθηκε να εκτελέσει εντολές, σάστισε με το που είπαν να κόψει τα μαλλιά του και βλέποντας τον ανίκανο να υπακούσει, οι αρχές του έδωσαν το Ι-5, μαζί με το απολυτήριο στρατού.
@Το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά και την απόφαση του ΕΣΡ αναμένουν στην ΕΡΤ και στην κυβέρνηση για να αποφασίσουν αν θα δώσουν τη δυνατότητα να εκπέμψει και στο επίγειο ψηφιακό δίκτυο της χώρας. Το Euronews έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικές εκπομπές στο μπουκέτο της nova, αφού το ελληνικό ειδησεογραφικό τμήμα ξεκίνησε να εργάζεται . Στόχος είναι η εκπομπή του προγράμματος σε Ελλάδα και Κύπρο , η οποία και την προεδρία της ΕΕ στην εβδομάδα 17-21 Δεκεμβρίου. Το κανάλι θα μεταδίδεται στην Ελληνική γλώσσα δορυφορικά όπου απευθύνεται το Euronews. Επίσης μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Κύπρο και τουλάχιστον δορυφορικά στην Ελλάδα..
@Μετά το "κόψιμο" της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του ΑΝΤ1 και κατα συνέπεια και της εκπομπής που παρουσίαζαν ο Χρήστος Φερεντίνος με τη Σίσσυ Χρηστίδου ο παρουσιαστής έμενε χωρίς εκπομπή. Όχι για πολύ ακόμη, όμως, αφού όπως γράφει στην "RealLife" η Ντέπυ Γκολεμά: «Ο Χρήστος Φερεντίνος έκλεισε οριστικά στηνΕΡΤ. Ο παρουσιαστής ετοιμάζει καθημερινή εκπομπή 4 με 6 το απόγευμα, στη θέση που άφησε κενή η Μπήλιω Τσουκαλά».
@Νέα: Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την καταπολέμηση της φτώχειας και τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ο τηλεμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα από τις 17.00 μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1. Στο στούντιο Δ της Κατεχάκη, που θα διατεθεί γι’ αυτό τον σκοπό, θα παρευρεθούν καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, γνωστοί Ελληνες από διάφορους κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και σχολεία από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο, μέσω του οποίου οι τηλεθεατές θα μπορούν να καταθέτουν τη συνεισφορά τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…