Λεφτά υπάρχουν στο MEGA, αλλά οι εφημερίδες τέλος...

ντός των ημερών εκταμιεύονται τα 10 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες προς το Mega. Το δάνειο θα ανακουφίσει τα οικονομικά του καναλιού, αλλά δεν δίνει τελική λύση. Η εταιρεία έχει να πληρώσει το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχει ήδη καταβάλει 10 εκατ. Η επόμενη δόση των 10 εκατ. είχε οριστεί για τις 30 Νοεμβρίου, αλλά εκτιμάται πως μετατέθηκε. Υπάρχει άλλη μία δόση των 10 εκατ. ευρώ στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 και δύο δόσεις των 12 εκατ. ευρώ, στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 και στις 14 Σεπτεμβρίου 2015. Οι εκδότριες τράπεζες του ομολογιακού δανείου είναι η Alpha και η Τράπεζα Πειραιώς. Στο μεταξύ, ετήσιο έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ θα εξακολουθήσουν να «παράγουν» Mega και Star, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετόχων τους. Η πρόταση για συγχώνευση των δύο καναλιών αποσκοπεί στο να μειωθεί το ποσόν αυτό τουλάχιστον κατά το ήμισυ και να επιμεριστεί στους νέους μετόχους...
@Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ βρήκαν τα χρήματα, ώστε η χώρα μας να πάρει μέρος στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision! Τα χρήματα βρέθηκαν από χορηγούς και δεν πρόκειται να βγουν επιπλέον χρήματα από το ταμείο της ΕΡΤ. Όπως είναι γνωστό το θέμα της συμμετοχής μας στη Eurovision το 2013 έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς κάποιοι από την κυβέρνηση θεωρούν ότι εν καιρώ οικονομικής κρίσης, δεν είναι σωστό να λάβουμε μέρος.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη καταγγέλλοντας τις πρακτικές, που ακολουθεί η ιδιοκτησία της εφημ. «Ο ΛΟΓΟΣ»: «Κύριε Υπουργέ, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θέλει να σας επισημάνει ότι στις εφημερίδες (πολιτικές, οικονομικές, ημερήσιες, εβδομαδιαίες κ.λπ.) που κατά την απόφασή σας δικαιούνται της δημοσίευσης ισολογισμών Α.Ε. και Ε.Π.Ε., κρατικών διακηρύξεων κ.λπ., έχουν περιληφθεί και εφημερίδες, οι οποίες δεν διαθέτουν το απαραίτητο συντακτικό προσωπικό για την έκδοσή τους. Επιπλέον, παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και δεν καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τρανταχτό παράδειγμα τέτοιας εργοδοτικής συμπεριφοράς είναι η εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ», η οποία δεν απασχολεί δημοσιογράφους.
@Με τα διαφημιστικά έσοδα συνεχώς να μειώνονται, οι ιδιωτικοί σταθμοί αναζητούν τρόπους για να ανταπεξέλθουν στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες! Ένας από αυτούς που φαίνεται ότι σχεδιάζουν να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή λοιπόν, έχει να κάνει με το κόστος μετάδοσης του αναλογικού σήματος. Όπως γνωρίζουμε, η Ελλάδα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική με τα υπόλοιπα κράτη, βρίσκεται στη φάση της ψηφιακής μετάβασης. Για το λόγο αυτό και έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR), η Digea, η εταιρεία που έχει αναλάβει και ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου της ψηφιακής μετάβασης στη χώρα μας. Σύμφωνα μάλιστα με απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) που ισχύει για όλες τις χώρες παγκοσμίως, η ψηφιακή μετάβαση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα κανάλια έχουν σκεφτεί και μάλιστα έχουν προχωρήσει με άκρα μυστικότητα και σε σχετική μελέτη μέσω της Digea, για τη μεταφορά του αναλογικού σήματος στις περιοχές της χώρας μας που δεν έχουν ακόμη ψηφιακό σήμα. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει από το 1998 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος Forthnet μέσω της εταιρείας του SYNED. Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι τα κανάλια που έχουν συνεργαστεί για τη μελέτη αυτή έχουν ήδη πάρει σχετικές προσφορές για τον επίγειο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την υλοποίηση του έργου.
@Τελικά η μαγειρική είναι της μόδας! Το γεγονός αυτό μας αποδεικνύει περίτρανα σε καθημερινή βάση ο ΣΚΑΪ, ο οποίος καταφέρνει στη ζώνη 17:00-20:30 να κλέβει την παράσταση! Μόνο αρνητικές αντιδράσεις που δεν αποκόμισε ο σταθμός προβάλλοντας δύο μαγειρικές εκπομπές back-to-back στην απογευματινή ζώνη, ενώ βλέπει τον μέσο όρο του να χτυπάει διψήφια και άκρως ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…