Επίδομα σε ανέργους και 3.000 θέσεις χάθηκαν στα ΜΜΕ

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε τη χορήγηση του βοηθήματος Χριστουγέννων στα άνεργα μέλη της. Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται στα 400,00 ευρώ. Επιπλέον 100,00 ευρώ θα δοθούν για κάθε ανήλικο παιδί του δικαιούχου. Κατά τα λοιπά, το βοήθημα θα δοθεί με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες ίσχυσαν το έτος 2011. Συγκεκριμένα, το βοήθημα δίνεται σε: - Συνάδελφους, που είναι άνεργοι από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετέπειτα, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
- Συνάδελφους, που είναι άνεργοι από 1/1/2008 (5ετία) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, πλέον 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
- Συνάδελφους, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι θα λάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο βοήθημα της ΕΣΗΕΑ (400,00 ευρώ) και το επίδομα ανεργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για τα Χριστούγεννα.
 - Συνάδελφους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μέλη και μη μέλη, και δεν έχουν καμία άλλη εργασία, σύμφωνα με τους καταλόγους, που θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των μέσων. Όσοι εν επισχέσει συνάδελφοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, θα λάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο βοήθημα της ΕΣΗΕΑ (400,00 ευρώ) και το επίδομα ανεργίας για τα Χριστούγεννα.
@Ξεκίνησαν σήμερα στον δημοτικό ρ/σ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία 94” οι απεργιακές εκπομπές από τους απλήρωτους επί 9,5(!) μήνες εργαζόμενους του ραδιοφώνου. Οι εργαζόμενοι έχουν καταρτίσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο κινητοποιήσεων οι οποίες θα έχουν μορφή διαρκείας και φυσικά δεν πρόκειται να ανασταλούν την περίοδο των εορτών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται εκτός των απεργιακών εκπομπών, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και στο γραφείο δημάρχου οι οποίες θα καλυφθούν και ρεπορταζιακά και θα γίνει διανομή του υλικού σε κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ, διανομή υλικού και χρήση μεγαφωνικής σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου (σταθμός ΗΣΑΠ – κεντρική πλατεία), διανομή υλικού και πικετοφορία σε λαϊκές αγορές κ.α 'Τυπολογίες'
@Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου φιλοδοξεί να επιστρέψει στα περίπτερα η “Ελευθεροτυπία”. Αυτός είναι ο στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκηση της εφημερίδας, η οποία κάνει αγώνα δρόμου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Από την επόμενη βδομάδα η εφημερίδα μπαίνει στη δουλειά με την ολοκλήρωση των συμφωνιών με τους δημοσιογράφους και το υπόλοιπο προσωπικό που θα εργαστούν. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από την παλιά “”Ελευθεροτυπία” , ενώ θα γίνουν και κάποιες προσλήψεις εργαζομένων εκτός εφημερίδας. Θα γίνουν ορισμένες ανακατατάξεις στα ρεπορτάζ , μετά από αίτημα των ίδιων των συντακτών και στόχος είναι να κυκλοφορήσει μια νέα εφημερίδα, που θα είναι ανεξάρτητη από συμφέροντα και μετόχους.
@Σαν να έπεσε βόμβα στα media. Μέσα σε τρία χρόνια χάθηκαν 2.441 θέσεις εργασίας στις εταιρείες που συνεχίζουν να λειτουργούν. Στις άλλες τέσσερις εταιρείες, Alter, Χ.Κ. Τεγόπουλος, Λυμπέρης και ΙΜΑΚΟ, το προσωπικό που έχασε τη δουλειά του είναι περίπου 3.000 άτομα. Είναι μια αληθινή σφαγή, με περίπου 5.000 θέσεις εργασίας που έσβησαν μέσα σε 3 χρόνια, από τότε που άρχισε το Μνημόνιο (Μάιος 2010). Τα στοιχεία που συγκρίνουμε είναι από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012. Το προσωπικό στους ομίλους των εισηγμένων ΜΜΕ μειώθηκε σε 3.468 θέσεις εργασίας από 5.909 το εννιάμηνο του 2009, ενώ υπάρχουν και άλλα 3.000 άτομα που κατά μέσον όρο εργάζονταν την ίδια περίπου εποχή σε Alter, Χ.Κ. Τεγόπουλος, ΙΜΑΚΟ και Λυμπέρη. Σημειώνουμε ότι οι απώλειες αυτές δεν αφορούν το σύνολο του κλάδου, αφού υπάρχουν εταιρείες ΜΜΕ που δεν είναι στο χρηματιστήριο (π.χ., ΑΝΤ1, Star), ενώ ούτε τα στοιχεία των ανέργων της ΕΣΗΕΑ περιγράφουν με ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος, καθώς αναφέρονται μόνο σε δημοσιογράφους. 'ΠΑΡΟΝ'
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 17.00 σήμερα Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 17.00 αύριο, Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ». Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές τεσσάρων μηνών.
@Πόσα είναι τα μέλη του ΕΣΡ που πρέπει να αντικατασταθούν; Με το χάλι της ελληνικής νομοθεσίας για τα ΜΜΕ, δεν είναι εύκολη απάντηση, αν και η λειτουργία της Ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής είναι στον αέρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η ενημέρωση που έχει φτάσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής από το ΕΣΡ είναι για τρία μέλη, αν και υπάρχει η ισχυρή άποψη νομικών που αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για τεσσάρων. Η θητεία των τριών που σίγουρα έχει λήξει μέσα από τις διαρκείς παρατάσεις από τις 28 Φεβρουαρίου 2012, είναι του προέδρου Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών, Εύης Δεμίρη και Γιάννη Παπακώστα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…