Κατά των Κυβερνήσεων για τις άδειες και στο βάθος κουκουλοφόροι

@Πέντε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στα σπίτια δημοσιογράφων. Η επίθεση ήταν οργανωμένη και συντονισμένη και πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία ώρα. Ξεκίνησε στις 03.40 στη συμβολή Μαρασλή και Δώρας Δ’ Ιστρία 1 στο κέντρο της Αθήνας και ολοκληρώθηκε στις 04.45 στην οδό Αισχύλου 23 στον Άλιμο. Στόχος των αγνώστων που τοποθέτησαν τα γκαζάκια στις εισόδους των σπιτιών έγιναν οι δημοσιογράφοι: ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας, ο πρώην παρουσιαστής του Mega Αντώνης Λιάρος, ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνη Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο δημοσιογράφος της Real News Χρήστος Κώνστας και ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης.
@Σε σκληρή κριτική για τις επιλογές των κυβερνήσεων στο πεδίο των συχνοτήτων προχωράει η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Η ανακοίνωση έρχεται μια βδομάδα μετά την πρώτη της παρέμβαση στο καθεστώς λειτουργίας του 902 TV και το ρόλο του ΕΣΡ. Αφορμή οι κατηγορίες για το αν καταβάλουν οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας τέλη χρήσης συχνοτήτων- αλλά και οι χωρίς άδειες εκπομπή τους. Η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει πως «το Κράτος έχει προκηρύξει 4 φορές τις τηλεοπτικές άδειες (1990, 1992, 1998, 2003) και, με εξαίρεση την ημιτελή αδειοδότηση το 1993 του διαγωνισμού του 1992, δεν ολοκλήρωσε τις διαδικασίες αξιολόγησης χωρίς καμμία σοβαρή αιτιολόγηση”. Σχετικά με τα τέλη συχνοτήτων που επιβλήθηκαν με το νόμο Βενιζέλου (2328/1995) “το Κράτος εισπράττει ανελλιπώς και εμπροθέσμως τα οριζόμενα τέλη συχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ”. Επιπλέον το κράτος κατά την ΕΙΤΗΣΕΕ “ουδέποτε εκδόθηκαν οι κατ’ εξουσιοδότηση του νόμου διοικητικές πράξεις εκχώρησης των συχνοτήτων”.
@Τρεις παρεμβάσεις σε Real FM, Επικοινωνία FM, 102FM των αντιεξουσιαστών και δύο διαφορετικές λογικές. Ο Real FM έδωσε τη δυνατότητα να ακουστεί το μήνυμα των αντιεξουσιαστών, και συνόδευσε τους διαδηλωτές ως το σταθμό του Μετρό, χωρίς να υπάρχουν επεισόδια, παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που κύκλωσαν το κτίριο, χωρίς να υπάρχει κάποια καταγγελία ή μήνυση. Ο υπουργός επικρατείας και δημοσιογράφος Σίμος Κεδίκογλου, "είδε" απόπειρα φίμωσης του Μέσου την οποία “επιχείρησαν οι γνωστοί πλέον κουκουλοφόροι στο Real FM”, όπως είπε.
**Η ΕΡΤ3 από τη μεριά της διαμαρτυρήθηκε για την “αυθαίρετη είσοδο ομάδας ατόμων στο κτίριο της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 και την ανεπίτρεπτη παρεμπόδιση της ροής προγράμματος του 102fm “ καταδικάζοντας “ παρόμοια φαινόμενα”.
**Με τις καταλήψεις αυτές και την απήχηση που συναντούν σε τμήματα της κοινωνίας, αναδεικνύεται και ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία ακόμη και τα στελέχη τους παραδέχονται πως χρησιμοποιούνται ως προπαγανδιστικός μηχανισμός. @Τι σε έχει πιάσει με το MEGA;", μου έλεγε πριν από δύο βδομάδες ένας φίλος, έχοντας διαβάσει τα κείμενά μου εδώ στο e-tetRadio και τις αναρτήσεις μου στο twitter. Νομίζω ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δίνουν την απάντηση για τη συμβολική σημασία που αποκτά το συγκεκριμένο κανάλι ως πυλώνας της εξουξίας που εξέθρεψε την κρίση, κατά την τελευταία 20ετία. Χαίρομαι που επιτέλους ένας πολιτικός αρχηγός βγήκε και μίλησε ανοιχτά για το κανάλι, το τηλεοπτικό δελτίο του οποίου αποφασίζει ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα, από το 1996 μέχρι σήμερα (με μόνες ήττες του τη νίκη Καραμανλή το 2004 και την εσωκομματική επικράτηση Παπανδρέου το 2007)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…