Μετά το MEGA, τον ΔΟΛ και ο Πήγασος θέλει δάνειο...και αγύριστο;

@ΜΕ καλές προοπτικές παρουσιάζεται σύμφωνα με ανακοίνωση το ανανεωμένο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το οποίο παρουσιάζουν ο Αντώνης Σρόιτερ τις καθημερινές και ο Νίκος Μάνεσης το Σαββατοκύριακο, συνέχισε την ανοδική πορεία του και τον Δεκέμβριο, καθώς όλο και περισσότεροι τηλεθεατές το επιλέγουν για την ουσιαστική, έγκυρη και άμεση ενημέρωσή τους. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha βρέθηκε και πάλι στη δεύτερη θέση της κατάταξης για το σύνολο της εβδομάδας, με μέσο όρο τηλεθέασης 21,7% στο σύνολο κοινού και 756.048 τηλεθεατές στο μέσο λεπτό (TVR), καταγράφοντας και αυτόν τον μήνα αύξηση και μειώνοντας περαιτέρω τη διαφορά του από το Mega που κατέγραψε 25%. Ακολούθησαν ο Ant1 με 17,9% και το Star με 12,4%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την αρχή της σεζόν το Alpha News βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης για το σύνολο της εβδομάδας με σταθερή άνοδο κάθε μήνα.
@Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real life, το 2013 φέρνει νέες αρμοδιότητες στην ΕΡΤ. Πρόκειται για μια νέα διοικητική δομή που σύμφωνα με πληροφορίες θα ενοποιήσει τη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης με τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης από την οποία απομακρύνθηκε πρόσφατα, ο Κώστας Σπυρόπουλος. Το νέο ρόλο της νέας Γενική Διεύθυνσης Περιεχομένου, που θα προκύψει, φημολογείται ότι θα αναλάβει ο Αιμίλιος Λιάτσος.
@Σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για νέο δάνειο βρίσκεται ο Πήγασος για τη λήψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ, παράλληλα με τις «προχωρημένες συζητήσεις» για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του. Το ανακοινώνει η ίδια η εκδοτική εταιρεία στο ενημερωτικό της δελτίο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2.812.500 ευρώ. Στην παρουσίαση του ενημερωτικού δελτίου ξεχωρίζει η αναφορά του ορκωτού ελεγκτή Σ. Κουρτέλλας για “ανεπάρκεια κίνησης κεφαλαίων”και για τα μέτρα που λαμβάνει η διοίκηση για την αντιμετώπισή της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “το γεγονός αυτός είναι ένδειξη ουσιώδους αβεβαιότητας και μπορεί να συνιστά αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους”. Ποια όμως θα είναι η επόμενη μέρα του Πηγάσου; Σήμερα η Μαρία Μπόμπολα έχει το 34,4% της εταιρείας, ο Φώτης Μπόμπολας το 25,63%, ο Γιώργος Μπόμπολας το 11,23%, η ΝΕΠ Εκδόσεις (Πέτρος Κυριακίδης) 13,38% και το επενδυτικό κοινό 15,35% Το σενάριο της πλήρους κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας προβλέπει πως ο Φώτης Μπόμπολας θα ελέγχει το 46,06% 'Τυπολογίες'.
@Ανατροπές στην εβδομαδιαία τηλεθέαση του κοινού 15-44 επιφύλαξε η είσοδος του 2013, αφού μετά από καιρό, το Mega πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση, το διάστημα 31 Δεκεμβρίου 2012 με 6 Ιανουαρίου 2013. Η ανατροπή είχε και συνέχεια, αφού στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Star, με τον ΑΝΤ1 να υποχωρεί στην τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, για το παραπάνω διάστημα, το Mega απέσπασε μερίδιο 18,7% έναντι 15,2% του Star, 14,6% του ΑΝΤ1, 12,6% του Alpha και 7,2% του Σκάι. Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου ωστόσο, ο ΑΝΤ1 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, με το μερίδιό του να φθάνει το 21,2% έναντι 14,0% του Mega και 13,6% του Star. To κανάλι του Αμαρουσίου βρέθηκε πρώτο κυρίως λόγο της υψηλής τηλεθέασης του Dancing with the Stars, το οποίο έφτασε έως και στο 42,1%, πάντα στο κοινό 15-44. Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου δε, ήταν η σειρά του Star να βρεθεί πρώτο, ολοκληρώνοντας έτσι τις «ανατροπές» της εβδομάδας. Το κανάλι απέσπασε μερίδιο 18,4% έναντι 16,3% του Mega, 13,1% του Alpha και 12,8% του ΑΝΤ1, ο οποίος περιορίστηκε στην 4η θέση. Η ίδια εικόνα, με το Mega στην πρώτη θέση του κοινού 15-44 διατηρήθηκε και χθες, Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Το Μεγάλο Κανάλι απέσπασε μερίδιο 21,1% έναντι 20,3% του ΑΝΤ1, 13,9% του Alpha και 11,8% του Star. Στην prime time του ίδιου κοινού ωστόσο έγινε «μάχη» με τον ΑΝΤ1, ωστόσο κι εδώ το Mega ήταν πρώτο, έστω και οριακά: 21,1% έναντι 21,0% του ΑΝΤ1. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Star, με 14,4%.
@Επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν μας έχει συνηθίσει σε φιλεργατικά μέτρα, δικαιούμαστε να είμαστε καχύποπτοι. Και η τροπολογία του Αντώνη Μανιτάκη για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζει, ελαφρώς. Δεν λέω πως είναι «φωτογραφική διάταξη», δεν το ξέρω, άλλωστε αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο πολύ-πολύ αργότερα, όταν θα εμφανιστεί ο όποιος ενδιαφερόμενος. Αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργο μία κυβέρνηση που έχει ρίξει στον Καιάδα τους εργαζόμενους (και όχι μόνο), να λαμβάνει ξαφνικά μία απόφαση υπέρ των.
@Κάτι οι δικές του καλλιτεχνικές υποχρεώσεις, κάτι η προετοιμασία της άλλης εκπομπής που θα κάνει στο κανάλι, όλα αυτά βάζουν το «Τσαντίρι» σε τροχιά ακόμα περισσότερης αναμονής. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μέσα Φλεβάρη...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…