Αθλητικές κόντρες και νέες παραγωγές...

@Περιπλέκεται και άλλο η υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Forthnet, η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό μαζί με τη Sportfive, σε εξώδικο που έστειλε στην ΕΠΟ, ενόψει της αυριανής συζήτησης και κατακύρωσης του διαγωνισμού, ανεβάζει την προσφορά της κατά 10%! “Επειδή τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαφορά μεταξύ των δύο προσφορών της τάξης του 1,4%” αναφέρει στο εξώδικο που δημοσιοποίησε η Forthnet δηλώνει πως είναι διατεθειμένη να αυξήσει την προσφορά της κατά 10%. Κι αυτή η δημόσια ανακοίνωση γίνεται πλέον καθώς, όπως υποστηρίζει η Forthnet, η η ΕΠΟ αδικαιολόγητα αρνήθηκε να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις ή την παράταση της προθεσμίας του διαγωνισμού. Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης καλεί την ΕΠΟ να λάβει υπόψη της τη νέα προσφορά και να απόσχει “από την τελική κατακύρωση του διαγωνισμού στην επικείμενη συνεδρίαση” του ΔΣ, “διεξάγοντας δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων».
@Σε ανανεώσεις και την παραγωγή νέων εκπομπών προχώρησε το ΔΣ της ΕΡΤ. Έτσι ενέκρινε 12 νέα επεισόδια από το ντοκιμαντέρ «Κεραίες της εποχής μας» (17.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανά επεισόδιο), και τις εκπομπές “Βιβλία στο κουτί” (13.133 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανά επεισόδιο), “από πέτρα και χρόνο (11.514 ευρώ, πλέον ΦΠΑ), “Γένους θηλυκού” (16.869 πλέον ΦΠΑ) , “Στα μονοπάτια της σκέψης” (16.531 ευρώ πλέον ΦΠΑ) και “Υπέρ αγνώστων” (12.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ακόμη έδωσε το “πράσινο φως” για 11 επεισόδια της σειράς “Εποχές και συγγραφείς” (12.397,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ) και 40 επεισόδια για την παιδική εκπομπή «e-Toons». (3.135 ευρώ πλέον ΦΠΑ). @Για το «Flash 96» ακούμε πάρα πολλά, έχει περάσει από χίλια διαφορετικά χέρια όπως κατά καιρούς γράφουν διάφορα sites. Άλλωστε, κάποια από αυτά τα sites που τώρα το στέλνουν, το πάλαι ποτέ ένδοξο ραδιόφωνο, στην αγκαλιά του Δημήτρη Μπενέκου και του Αλέκου Σκαναβή (Ελεύθερος Τύπος και Επενδυτής), έχουν γράψει κατά καιρούς ένα σωρό ανακρίβειες για μεταβιβάσεις ραδιοφωνικών σταθμών. Αλλά ποιος θυμάται τα παλιότερα post, γιατί να ανασκευάσεις κάτι που δημοσίευσες και δεν επαληθεύτηκε ποτέ; Ειδικά αν είσαι ανώνυμος (αυτή η ανωνυμία στο internet, πληγή κανονική), έστω και τύποις. Δεν ξέρω αν τελικά ο Αλέκος Σκαναβής αγοράσει τον «Flash 96», το γεγονός είναι πως μέχρι πρότινος συζητούσε για τον «Oasis 88». Όχι για εξαγορά όμως, αλλά για ενοικίαση. Προφανώς οι διαπραγματεύσεις με τον Ανδρέα Γιαννίκο δεν είχαν αίσιο τέλος κι έτσι, οι υπεύθυνοι του «Ελεύθερου Τύπου» (φαίνεται πως) στράφηκαν προς άλλες συχνότητες.
@Για τρεις ώρες θα κατεβάσουν ρολά σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Δημόσιο, κατόπιν σχετικής απόφασης της ΕΣΗΕΑ. Η στάση εργασίας θα γίνει από τις 14:00 μέχρι και τις 17:00 και αφορά όσους δημοσιογράφους εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωίας, το κανάλι της Βουλής και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «Επικοινωνία fm» και «Κανάλι 1 90,4 fm». @Τις υποψηφιότητες και τις ημερομηνίες του 58ου διαγωνισμού της Eurovision,που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Ένωση (EBU). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, ο τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου 2013, ενώ τη βραδιά του β΄ ημιτελικού, θα παρουσιαστεί η ελληνική συμμετοχή. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 39 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο ημιτελικούς (Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Μαΐου 2013) και τον τελικό (Σάββατο 18 Μαΐου 2013).
@Στην έξοδο “στριμώχνονται” οι δημοσιογράφοι του Αγγελιοφόρου μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας να αναστείλει την έκδοση του καθημερινού φύλλου και την παράλληλη πρόταση για εθελούσια αποχώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 10 δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΜΘ έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από την επιχείρηση ενώ συνολικά 30 εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της εταιρείας Εκδοτική Βορείου Ελλάδος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…