Οι τεχνικοί της τηλεόρασης κατάλαβαν τι έρχεται..

@Η εξέλιξη στο Master chef, που άφησε ξεκρέμαστο το Mega χωρίς να δοθεί ο τελικός του σόου και φέρνει το Studio ΑΤΑ, θυγατρική του ΔΟΛ ενώπιον της δικαιοσύνης, έχει την εξήγηση του. Οι τεχνικοί που εργάζονται σε τηλεοπτικές παραγωγές μέσω της ένωσης τους, της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ είχαν προειδοποιήσει με επιστολή τους και αναλυτικό υπόμνημα τους, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς από τα μέσα Φεβρουαρίου για τις υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τους μισθούς και την απασχόληση των εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου ή με σύμβαση εργασίας. Επιπλέον στους εργαζόμενους του Master chef η εταιρεία παραγωγής με πρόσχημα ότι το κανάλι στο οποίο μετέχει ως βασικός μέτοχος ο ιδιοκτήτης της ΔΟΛ, χρωστάει λεφτά στο στούντιο, δεν είχαν πληρώσει μισθούς των προηγούμενων χρόνων. Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου η ΕΤΕΚΤ -ΟΤ απέστειλε σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας επιστολή με την οποία απαιτούσε την εφαρμογή των νόμων που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις “μέσα στο νέο αδυσώπητο εργασιακό περιβάλλον”. Σημείωναν πως οι τεχνικοί που εργάζονται σε τηλεοπτικές παραγωγές με συμβάσεις , αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πρέπει να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ γιατί παρέχουν εξαρτημένη εργασία , να κατέχουν την Άδεια Άσκησης του επαγγέλματος, να αμείβονται σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.. Η ένωση επεσήμανε πως τηλεοπτικές παραγωγές που θα γίνονται χωρίς της τήρηση των παραπάνω όρων θα καταγγέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Μαζί με την επιστολή έστειλε και αναλυτικό υπόμνημα με όλες τις θεσμικές διατάξεις που καλύπτουν τους εργαζόμενους στη βιομηχανία τηλεόρασης, διαφήμισης και κινηματογράφου. typologies
@@Λιγότεροι από δύο μήνες μας χωρίζουν πια από τον 58ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision και το "Alcohol is free" των Koza Mostra και του Αγάθωνα συνεχίζει να κάνει το ταξίδι του στις χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, τα νέα που καταφτάνουν από τα γραφεία στοιχημάτων ανά τη γηραιά ήπειρο δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς πλασάρουν την Ελλάδα μόλις στη 17η θέση της τελικής κατάταξης, αν και στον Β΄Ημιτελικό φαίνεται πως προκρινόμαστε εύκολα στην 4η θέση. Στις πρώτες θέσεις εξακολουθούν να κονταροχτυπιούνται η Δανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία, ενώ η Κύπρος έχει κατρακυλήσει στην 34η θέση και φαίνεται πως θα μείνει και φέτος εκτός τελικού.
@Τους τελευταίους μήνες κάτι φάνηκε να αλλάζει στα αθλητικά της ΕΡΤ. Από ένα απέραντο κωλοχανείο σε όλα τα επίπεδα, από φωνές που ακούγαμε ξανά και ξανά σε όλα τα σπορ (από μπάσκετ μέχρι τένις κι από στίβο μέχρι κάθε εκπομπή), τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μια σειρά. Τόσο στο τηλεοπτικό κομμάτι, όσο και στο ραδιοφωνικό. Ακούσαμε νέους ανθρώπους με ταλέντο να σπικάρουν, είδαμε μια «νέα Αθλητική Κυριακή» με αποκλειστικά θέματα που ανταμείφθηκαν με καλές τηλεθεάσεις, έγιναν αγορές πακέτων με ελάχιστο ως και καθόλου τίμημα (από φόρμουλα 1 μέχρι Α2), περιορίστηκαν οι χαζές σπατάλες, σταμάτησαν να προκαλούν το κοινό αίσθημα με μονομερείς καλύψεις.
@Οι Εβδομάδες Ελλήνων Ποιητών συνεχίζονται στο Τρίτο Πρόγραμμα. Σπάνια ηχογραφήματα αλλά και πρωτότυπες ηχογραφήσεις, ο νέος αυτός αφιερωματικός κύκλος εστιάζεται και πάλι στο έργο λογοτεχνών που σφράγισαν με το έργο τους την ελληνική ποίηση. Η εβδομάδα 25 έως 31 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Θανάση Νιάρχο. Στις 10.00, 13.00, 17.00 και 20.00, θα μεταδίδονται τρίλεπτα αφιερώματα βασισμένα στο λόγο του (διαβάζει ο ίδιος ο Θανάσης Νιάρχος), ενώ την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 18.00 θα μεταδοθεί ωριαίο αφιέρωμα-αναφορά στην ποιητική του διαδρομή.
ΕΡΤ της τρικομματικής κυβέρνησης μέσα μόλις σε 7 μήνες κλονίζεται από σκάνδαλα για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και για τον έμμεση τοποθέτηση συγγενικών προσώπων της ΕΡΤ σε εκπομπές μικτών παραγωγών και σε θέσεις στελεχών. Τις επόμενες μέρες ο Γκίκας Μάναλης προερχόμενος από τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, τη First Business Bank και εσχάτως το ΤΑΙΠΕΔ, θα κληθεί σε ακρόαση από το ΕΣΡ και την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσει το Τροϊκάνό πρόγραμμα συρρίκνωσης της εταιρείας με συνοπτικές διαδικασίες ή αν θα αναδιαρθρώσει την ΕΡΤ έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. Μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει τη μείωση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και την υφαρπαγή του 25% του ανταποδοτικού τέλους από το ΛΑΓΗΕ. Ο συνδυασμός των δύο δεν επιτρέπει στην ΕΡΤ, να πληρώνει την TEAM για το Champions League, λένε τα στελέχη της, οπότε θα πρέπει να αποφασίσει αν η εταιρεία θα πάει σε Διαιτησία ή αν θα ζητήσει επιμήκυνση καταβολής των δόσεων. @Το ζήτημα της εκπομπής του 902 TV έρχεται σήμερα στο ΕΣΡ. Οι εκπρόσωποι του σταθμού του ΚΚΕ καλούνται σήμερα στη Ραδιοτηλεοπτική Αρχή για να παράσχουν διευκρινίσεις, σχετικά, με τον «έλεγχο βιωσιμότητας του τηλεοπτικού σταθμού» και με την «εύλογη, ή μη διακοπή και επανάληψη της λειτουργίας του. Θυμίζουμε πως αρχικά το ΚΚΕ αποφάσισε και ανακοίνωσε τη διακοπή του 902 TV και την αντικατάστασή από το www.902.gr στη συνέχεια όπως επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και ο σταθμός ετέθη εκ νέου σε λειτουργία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…