Παραιτήσεις, πρόστιμα και σταύρωση της τηλεόρασης...

@Μια τηλεοπτική υπόθεση προστίμου από το 2005, όταν το ΕΣΡ είχε ακόμη νόμιμη σύνθεση, έκλεισε οριστικά με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο διευθύνων σύμβουλος του Alter Κώστας Γιαννίκος και το κανάλι θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ του ΕΣΡ για παραβίαση της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής μητροπολίτη. Εναντίον του επίμαχου προστίμου είχε προσφύγει το Alter και ο Κ. Γιαννίκος και είχε επιβληθεί το 2005 για προβολή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού «σκανδάλου» διαλόγων μητροπολίτη με έναν εικοσάχρονο. Το ρεπορτάζ είχε «ντυθεί» με αναπαράσταση ηχητική και εικονική ερωτικών διαλόγων. Το ΣτΕ έκρινε πως «η προβολή τηλεφωνικής συνδιάλεξης με αντικείμενο την ερωτική ζωή προσώπου, και ειδικά την επιλογή του γενετήσιου προσανατολισμού του, συνιστά παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Επιπλέον, δεν συνιστά πληροφόρηση η μετάδοση πληροφοριών για τις ερωτικές προτιμήσεις προσώπων, που περιλαμβάνονται στον πυρήνα της προστατευόμενης και απαραβίαστης από τον οποιονδήποτε τρίτο σφαίρας της ιδιωτικής του ζωής».
@Δώρο Πάσχα θα λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ μετά από πρόταση της Πόπης Χριστοδουλίδου και του Γιάννη Αγγέλη.Δώρο Πάσχα επίσης θα λάβουν και εργαζόμενοι που απασχολούνται στον ΕΔΟΕΑΠ με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Με την πρόταση μειοψήφησε ο γενικός γραμματέας, Νίκος Καρούτζος.
@Το σενάριο δημιουργίας νέου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού στην Αττική, με πρωτοβουλία του ΟΤΕ, αναφέρει η στήλη Τυπολογίες της εφημερίδας Παρόν. Σύμφωνα με αυτές πληροφορίες υπάρχουν συζητήσεις με το Β. Ρέστη για την παραχώρηση του σταθμού Music, προκειμένου να φιλοξενήσει το εγχείρημα, συχνότητα η οποία έχει υπάρξει και στο παρελθόν αθλητική, με την Arrena. Επικεφαλής του νέου εγχειρήματος φέρεται να είναι ο αθλητικογράφος Βασίλης Σαμπράκος. Ο ραδιοσταθμός θα αποτελέσει ένα καλό όχημα για την προώθηση της αθλητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας του ΟΤΕ που διαθέτει 4 τηλεοπτικά ψηφιακά κανάλια.
@Την παραίτησή του από το ΔΣ του ΠΣΑΤ υπέβαλε την Τρίτη ο Άρης Ασβεστάς. Στην επιστολή παραίτησής του υποστηρίζει ότι προχώρησε σε αυτήν την κίνηση για λόγους ψυχικής υγείας, καθώς τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του αθλητικού Τύπου και η μηδαμινή αντίδραση των αρχών τον έχουν εξοργίσει.
@Από τις 12:00 έως τις 16:00. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 από τις 12.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων τους.
δεύτερη θέση του Alpha στο κοινό 15-44 και η τρίτη θέση της ΕΤ-1 στην prime time του ίδιου κοινού ήταν τα δύο σημεία που ξεχώρισαν από την χθεσινή τηλεθέαση, της Τρίτης 16 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1 ήταν και πάλι πρώτος τόσο στο κοινό 15-44, με 20,7% έναντι 18,0% του Alpha και 16,5% του Mega, όσο και στο σύνολο του κοινού. Ο Alpha βρέθηκε χθες δεύτερος, με αιχμή την εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιούζ του Λάκη Λαζόπουλου, η οποία έφτασε μερίδιο 26,8% στο κοινό 15-44. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ΕΤ-1, η οποία στην prime time βρέθηκε στην τρίτη θέση, με τη μετάδοση του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, η οποία έφτασε μερίδιο 18,6% στο κοινό 15-44.
@Συνεχίζεται η συρρίκνωση της ραδιοφωνικής μπάντας του Βόλου, καθώς το ΕΣΡ στη χθεσινή του συνεδρίαση επιβεβαίωση τη διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου και του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Melody 106,8. Και οι δύο σταθμοί είχαν διακόψει τη λειτουργία τους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το δημοτικό ραδιόφωνο αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του πριν από ακριβώς ένα χρόνο, λόγω των υψηλών χρεών. Ο Melody εκπέμπει απλό φέρον εδώ και περίπου ένα μήνα Οι δυο σταθμοί προστίθενται στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών του Βόλου που δεν άντεξαν στην οικονομική πίεση, Ένας άλλος σταθμός, ο Άλφα-Σκάι 103, έχει κλείσει εδώ και περίπου ένα 6μηνο. Το κενό φαίνεται ότι προσπαθούν να αναπληρώσουν αρκετοί ερασιτεχνικοί σταθμοί που εκπέμπουν στην άδεια μπάντα.
@H φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 88η επέτειο από την ίδρυση της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (IARU). Με την ευκαιρία αυτή, η IARU και πάνω από 160 ενώσεις μέλη της θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού στις 18 Απριλίου. Για πολλά χρόνια, το Διοικητικό Συμβούλιο της IARU ορίζει μια θεματική για κάθε παγκόσμια ημέρα ραδιοερασιτεχνισμού. Η θεματική για το 2013 είναι "Ραδιοερασιτεχνισμός: Μπαίνοντας στο δεύτερο αιώνα Επικοινωνιών εμμέσω Καταστροφών".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…